Ο Ταχτσίδης να κριθεί στο γήπεδο

Ο Αποστόλης Λάμπος γράφει για τον Παναγιώτη Ταχτσίδη και τη νέα προοπτική της καριέρας του η επιτυχία της οποίας εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τον ίδιο.
0
Αποστόλης Λάμπος
04/07/2017 • 16:33
Ταχτσίδης
  • shares
Κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το αν ο Ταχτσίδης θα αφήσει εποχή στον Ολυμπιακό. Άλλωστε αυτό δε θα μπορούσε κανείς να το πει ούτε για τον Ριβάλντο, αλλά ούτε και για τον Φουστέρ πριν φορέσουν την φανέλα των ερυθρόλευκων.

Είναι όμως εντελώς άδικο να κρίνεται ένας διεθνής ποδοσφαιριστής από το lifestyle του, ειδικά την στιγμή που τα τελευταία επτά χρόνια λείπει από την Ελλάδα και δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την αγωνιστική του συμπεριφορά και εξέλιξη. Το ότι πλέον όμως οι κλήσεις του στην Εθνική είναι μόνιμες, αλλά και το ότι τον επέλεξε ο Ολυμπιακός βάσει scout report σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε τη μπάλα στους ειδικούς.

Τι λένε λοιπόν αυτά τα reports; Λένε ότι ο Τατχσίδης έχει ωριμάσει ποδοσφαιρικά έχοντας θητεύσει επί σειρά ετών στο ιταλικό ποδοσφαιρικό Πανεπιστήμιο. Έχει εξελίξει το παιχνίδι του στο κομμάτι που η κατοχή της μπάλας είναι στα πόδια της ομάδας του, έχοντας πλέον την ικανότητα να παίξει με μία λόγω της εξαιρετικής αντίληψης του χώρου που διαθέτει.

Έχει τόσο την κοντινή όσο και την μακρινή μεταβίβαση σε πρώτο χρόνο και μπορεί κάλλιστα να το κάνει αυτό είτε αγωνιστεί ως εξάρι σε ματς με χαμηλής δυναμικότητας αντίπαλο είτε ως οχτάρι (αριστερός εσωτερικός μέσος) σε ματς με αντίπαλο μεγαλύτερης δυναμικής.

Στα θετικά του Ταχτσίδη είναι ότι πλέον μέσα από την Ιταλική του πορεία έχει αντιληφθεί το πώς μπορεί να καλύψει το μειονέκτημα του βαρέος κορμιού του για τα αμυντικά του καθήκοντα.  Παίζει άριστα τον χώρο, καλύπτοντας τα κενά με την οξυδέρκειά του και πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι απόδοσή του στο ματς με το Βέλγιο στο πρώτο ημίχρονο.

Τα στοιχεία αυτά θα τα έχει μαζί του ο Ταχτσίδης στο Ρέντη. Πλέον έγκειται στον ίδιο το να διαχειριστεί τη νέα κατάσταση της καριέρας του και να προσαρμοστεί άμεσα στις νέες απαιτήσεις και στην υπέρμετρη πίεση που θα έχει στο λιμάνι σε σχέση με την πίεση που είχε στην Ιταλία. Αυτό επί της ουσίας είναι το μεγάλο του στοίχημα. 

Το να ταιριάξει δηλαδή στο νέο του σύλλογο. Κι αν θέλετε, αυτό είναι και το μεγαλύτερο αρνητικό στην μέχρι τώρα καριέρα του. Το ότι δηλαδή δεν έχει σταθεροποιηθεί σε μια ομάδα για αρκετό καιρό. Να η ευκαιρία του σε ένα περιβάλλον οικείο αλλά με μεγαλύτερες απαιτήσεις. 

Το μυαλό του Ταχτσίδη είναι μοιρασμένο στην οικογένειά του και το ποδόσφαιρο. Το να κρίνεται για το lifestyle του είναι άδικο. Ιδιαίτερα πριν καν αγωνιστεί. Ο ίδιος καλείται να κλείσει τα αυτιά, να συνεχίσει να δουλεύει και να δικαιώσει αυτούς που τον επέλεξαν. Τότε όφελος θα δει και η Εθνική Ελλάδος σε μια θέση που πονάει πολύ τα τελευταία χρόνια.
Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
21/02/2019 • 07:45

Ρεβάνς με κίνητρο κι έντονα στοιχεία διαχείρισης δυνάμεων

Στους αποψινούς δεύτερους αγώνες της φάσης των "32" του Europa League στεκόμαστε περισσότερο σε ματς όπου η πρόκριση είναι ανοιχτή. Σε ορισμένες αναμετρήσεις πιθανόν να γίνει και διαχείριση δυνάμεων από τα φαβορί λόγω και των σκορ της περασμένης εβδομάδας