Αλλάζει συνήθειες… (video)

Οπως είχε εξηγήσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου λίγο μετά το τέλος της περσινής σεζόν, το αγωνιστικό προφίλ του ΠΑΟΚ μπορεί να φαινόταν πως ήταν το 4-2-3-1 αλλά η αλήθεια ήταν πιο περίπλοκη.

Οπως είχε εξηγήσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου λίγο μετά το τέλος της περσινής σεζόν, το αγωνιστικό προφίλ του ΠΑΟΚ μπορεί να φαινόταν πως ήταν το 4-2-3-1 αλλά η αλήθεια ήταν πιο περίπλοκη, καθώς ανάλογα με την εξέλιξη του ματς, οι μετατροπές ήταν διαρκείς ανάλογα με το τι απαιτούσε η κάθε στιγμή και η συνθήκη της εκάστοτε αναμέτρησης. Μέσα σ’ αυτά, ίσως όχι και τόσο εμφανώς ήταν και το 4-4-2. Πλέον μοιάζει πιο ευδιάκριτο από ποτέ. 

Στην απογευματινή προπόνηση, με το θερμόμετρο να φτάνει για πρώτη φορά τους είκοσι βαθμούς και με μοναδικό απόντα τον τραυματία Μουλέν, το βάρος έπεσε εξ ολοκλήρου στην τακτική, μ’ εξαίρεση στον κανόνα τα τελειώματα στην εστία αλλά και τις εκτελέσεις φάουλ, που λίγο πολύ είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και τους τερματοφύλακες, παρουσία φίλων της ομάδας που ήρθαν από τη Γερμανία κι άλλες περιοχές. Μέσα από τις δοκιμές που πραγματοποίησε ο κ. Λουτσέσκου έδειξε τη διάθεσή του για το 4-4-2, όπως έπραξε και χτες, δημιουργώντας δυο ενδεκάδες, με την κάθε μια να δουλεύει σε συνθήκες ανάπτυξης απέναντι σε στατικά εμπόδια, την ίδια στιγμή που η άλλη στο άλλο γήπεδο αφοσιωνόταν στα τελειώματα από γεμίσματα τόσο από δεξιά όσο κι από αριστερά. 

Στην πρώτη – χρονικά – ενδεκάδα που πραγματοποίησε την άσκηση μετείχαν στην άμυνα – από δεξιά προς τ’ αριστερά οι Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Λεβέκ, στη μεσαία γραμμή οι Ενρίκε, Σάκχοφ, Κάνιας, Λημνιός και μπροστά οι Ελ Καντουρί, Μυστακίδης. Σε κάποια στιγμή, ο Ενρίκε πήγε δεξιά, στη θέση του Λημνιού κι αριστερά στη θέση του βραζιλιάνου πέρασε ο Λάμπρου. Στη δεύτερη ενδεκάδα, στην άμυνα ήταν οι Κίτσιου, Βαρέλα, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, έχοντας μπροστά τους τον Ζαμπά μαζί με τους Μαουρίσιο, Χαρίση, Μπίσεσβαρ κι επιθετικό δίδυμο τους Πέλκα – Κουλούρη. Συνεχείς οδηγίες και παρατηρήσεις από τον κ. Λουτσέσκου για σωστή κυκλοφορία της μπάλας, συνδυαστική σκέψη κι αντίτοιχη πράξη των ποδοσφαιριστών του με κανονικά τελειώματα απέναντι σε τερματοφύλακα, Πασχαλάκη και Ρέι αντίστοιχα, με τον Αργεντινό να εισπράττει τα εύσημα από τον προπονητή του για μια σπουδαία επέμβαση, σε διαφορετικούς αλλά διαδοχικούς χρόνους. 

Το αυριανό διπλό προπονητικό ραντεβού έχει οριστεί για τις 10.30 και 18.30 πρωί κι απόγευμα αντίστοιχα.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.