Κίνηση με ρίσκο

0
Αποστόλης Λάμπος
23/06/2017 • 16:44
Σπανός και Κάναντι.
  • shares
Ο Ατρόμητος κατέληξε στην επιλογή του Νταμίρ Κάναντι για τον πάγκο της ομάδας και άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του άπαντες στο Μαζαράκη ευελπιστούν αυτή η συνεργασία να μακροημερεύσει και να μην επαναληφθούν οι δύο τελευταίες  χρονιές με τις τόσες αλλαγές προπονητών.

Άγνωστος στο ευρύ κοινό ο Κάναντι, έχει καταφέρει να φτιάξει το όνομά του στην Αυστρία κυρίως, από την θητεία του στην Άλταχ, μια ομάδα ενός μικρού χωριού, την οποία κατάφερε να βγάλει στην Ευρώπη μέσα σε δύο χρόνια. Από την δεύτερη κατηγορία στο Europa League ήταν και το δικό του διαβατήριο στον κόσμο των μάνατζερ.

Κάπως έτσι έφτασε και στα αυτιά των ανθρώπων του Ατρόμητου η περίπτωση του. Στην ηλικία των 47 ετών, ο ίδιος βλέπει ως step forward την Περιστεριώτικη ομάδα και θεωρεί πρόκληση την εργασία του στο εξωτερικό. Ήδη βέβαια εξαργύρωσε μια φορά τα πεπραγμένα του στην Άλταχ με συμβόλαιο στην Ραπίντ Βιέννης χωρίς ωστόσο να πείσει την διοίκηση των πρασίνων να κρατήσει το τιμόνι της ιστορικής ομάδας και τη νέα σεζόν.

Οι ιθύνοντες της ομάδας των δυτικών προαστίων συνυπολόγισαν το γεγονός ότι ο Κάναντι στην Άλταχ δούλεψε με παίκτες που δεν ήταν «πρώτα ονόματα» στην Αυστρία. Παρουσίασε όμως ένα σύνολο το οποίο χαρακτηριζόταν ως «ομάδα προπονητή» κι αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο προσόν για έναν προπονητή στις μέρες της κρίσης που διανύει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Φυσικά και η επιλογή αυτή κρύβει ρίσκο, καθώς μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει το πώς «λειτουργεί» το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και που έχει όρεξη να το μάθει και να «χτίσει» άλλη μια δική του ομάδα.

Άλλωστε η φετινή σεζόν είναι η τελευταία της ολικής ανανέωσης που έλαβε χώρα στον Ατρόμητο τα τελευταία τρία χρόνια. Οι μόνοι που έχουν μείνε στο ρόστερ από την ομάδα του δεύτερου τελικού του κυπέλλου Ελλάδος είναι οι Φυτανίδης και Ούμπιντες. Συνεπώς μιλάμε για ένα δύσκολο project που αναλαμβάνει ο Κάναντι με σκοπό να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο οι στόχοι του οποίου θα οριοθετηθούν μετά την συμπλήρωση του ρόστερ.

Αν πάντως πατήσει πάνω στη δική του φιλοσοφία και προχωρήσει σε στρατηγική με τρία στόπερ στην άμυνα και δύο επιθετικούς, τότε δεν αποκλείεται μετά από την εποχή Δώνη να δούμε έναν τελείως διαφορετικό Ατρόμητο. Αυτά σε θεωρητικό επίπεδο, σε πρακτικό θα τα δούμε τις επόμενες μέρες.
Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
19/11/2018 • 08:08

Το κίνητρο απέναντι στο ποδοσφαιρικό γόητρο

Το παιχνίδι της Γερμανίας με την Ολλανδία έχει ενδιαφέρον μόνον για τους φιλοξενούμενους. Φαβορί είναι η Νορβηγία στην Λευκωσία όμως η Κύπρος στα τελευταία της παιχνίδια κάνει ότι μπορεί να φανεί ανταγωνιστική.

14/11/2018 • 10:51