Λημνιός, ο Βραζιλιάνος

Ένα ταξίδι του Στέλιου Λημνιού στην Μπαΐα έφερε ως "αποτέλεσμα" τον Δημητράκη που ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Τα βραζιλιάνικα γονίδια επηρέασαν την ποδοσφαιρική του εξέλιξη.
0
Αποστόλης Λάμπος
10/04/2017 • 17:53
Λημνιός
  • shares
Όποιος είχε την τύχη να παρακολουθήσει από κοντά τον Δημήτρη Λημνιό από την ηλικία των δεκατριών ως την ηλικία των δεκαέξι ετών μπορούσε εύκολα να διαπιστώσει πως επρόκειτο για μια εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή με ταλέντο που δεν είχαν τα άλλα παιδάκια. Ούτε τα μεγαλύτερα σε ηλικία.

Η εκρηκτικότητά του, ο χειρισμός της μπάλας, το τρέξιμο με τη μπάλα στην κατοχή του και η αποτελεσματικότητά του εντυπωσίαζε κάθε βλέμμα. Τί λοιπόν διαφορετικό είχε από τα άλλα παιδιά ο Δημήτρης Λημνιός; Η απάντηση είναι: "Βραζιλιάνικα γονίδια". 

Πριν από είκοσι χρόνια, ο πατέρας του Στέλιος Λημνιός, είχε πάει διακοπές στην Βραζιλία και πιο συγκεκριμένα στην Μπαΐα. Την περιοχή με τους περισσότερες παραλίες που συγκεντρώνουν πλήθος τουριστών, αλλά και την περιοχή με την μεγαλύτερη ποσοστιαία εγκληματικότητα στη χώρα. Αυτός ο συνδυασμός έφερε τον Στέλιο Λημνιό πάνω στην Αϊντέ (μητέρα του Δημήτρη).

Ο σφοδρός τους έρωτας, τους ανάγκασε να πάρουν την απόφαση για μόνιμη εγκατάσταση στον Βόλο. Η συνέχεια της ερωτικής τους ιστορίας είχε ως αποτέλεσμα την γέννηση του Δημήτρη Λημνιού. Αν λοιπόν ψάχνετε εξήγηση για την διαφορά του από τα υπόλοιπα παιδιά αυτή έγκειται στο εκρηκτικό μείγμα Βολιώτικων και Βραζιλιάνικων γονιδίων.

Ο ίδιος ο Λημνιός δεν τα απαρνείται, αλλά προσπαθεί να τα "υποτάξει" στις εντολές του εκάστοτε προπονητή του.  Αυτές άλλωστε ήταν και οι συμβουλές των δύο ανθρώπων οι οποίοι των ανακάλυψαν και τον έφεραν στον Ατρόμητο. Μιλάμε φυσικά για τον αείμνηστο Τάκη Μιχαλέτο και τον Τόλη Αποστόλου.

Οι δυο τους ενέκριναν την μετακίνησή του στο Μαζαράκη σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών, όταν τον είδαν σε Πασχαλινό τουρνουά που διοργάνωσε η Δήμητρα Τρικάλων το 2012. Αμέσως ο Αποστόλου έκανε ραντεβού με τους Νέους Αθλητές Νίκης Βόλου τη μέρα που η Νίκη πανηγύριζε την άνοδό της στην Super League και «μεθυσμένη» από χαρά δεν είχε διαισθανθεί το μεγάλο ταλέντο που υπήρχε στη σκέπη της.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το ότι ο Δημήτρης Λημνιός, που είναι δεδομένο πως νιώθει ευγνωμοσύνη απέναντι στους Σπανό, Αγγελόπουλο, Κορακάκη, Παράσχο, Γρηγορίου, Δέλλα και Σα Πίντο, μέσω της κάμερας των καναλιών novasports ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον αείμνηστο Τάκη Μιχαλέτο αλλά και τον Τόλη Αποστόλου. 


Γράψτε το σχόλιο σας...
25/08/2019 • 08:15

Ακλόνητα φαβορί με προϋπόθεση τα γκολ, Ρόμα, Σίτι, Παρί και Σταντάρ Λιέγης

Καλές ομάδες στο επιθετικό κομμάτι καλούνται να αντιμετωπίσουν προκειμένου να νικήσουν η Ρόμα, η Μίλαν, η Μάντσεστερ Σίτι και η Σταντάρ Λιέγης. Πολύ πιο ανταγωνιστικά τα ματς στο Μόλντε της Νορβηγίας, στην Τουν της Ελβετίας και στο Τσβόλε της Ολλανδίας