Τελευταία παράσταση με πεντάρα (video)

Το... πάρτι ξεκίνησε νωρίς για τον Ολυμπιακό, καθώς στο παιχνίδι που προηγήθηκε της φιέστας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος συνέτριψε την Καλλονή με 5-0

Το… πάρτι ξεκίνησε νωρίς για τον Ολυμπιακό, καθώς στο παιχνίδι που προηγήθηκε της φιέστας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος συνέτριψε την Καλλονή με 5-0. Οι φιλοξενούμενοι αποχαιρετούν τη Σούπερ Λιγκ με “βαριά” ήττα από τους “ερυθρόλευκους”.

Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο από τους αντιπάλους τους. Με ωραίο θέμα φρόντισαν να κρατήσουν “ζεστούς” τους φιλάθλους για τη φιέστα που ακολούθησε στη συνέχεια.

Φορτούνης, Φουστέρ, Κασάμι, Ελαμπντελαουί και Ιντέγε οι πέντε σκόρερ των πρωταθλητών.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Μάρκο Σίλβα παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια και τους Ελαμπντελαουί, Μποτία, Ντα Κόστα και Μαζουακού στην άμυνα. Ζντίελαρ και Κασάμι τα αμυντικά χαφ με τον Φορτούνη μπροστά τους και τους Ερνάνι, Φουστέρ στα πλάγια. Στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Ιντέγιε

Ο Νίκος Καραγεωργίου στο τελευταίο φετινό παιχνίδι της Καλλονής, με το οποίο αποχαιρέτησε τη Σούπερ Λιγκ επέλεξε τον Δαύκο στη θέση του τερματοφύλακα. Ο Μίκιτς ήταν το δεξί μπακ, ο Γκόλιας αριστερό και οι Αναστασιάδης, Ούκα ανάμεσα τους. Γιούκαρης και Μπλάζιτς τα αμυντικά με τον Ξυδά στα δεξιά, τον Γιορέντε στα αριστερά και τον Οοκό πίσω από τον Μανούσο.

Φάουλ και γκολ

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Σίλβα στο τελευταίο τους παιχνίδι στην έδρα τους με τον κόσμο στο πλευρό τους, είχαν από την αρχή του αγώνα την υπεροχή και πίεζαν για το γκολ. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έχοντας κοντά τις γραμμές τους δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να βρουν εύκολα διαδρόμους προς την εστία του Δαύκου.

Οι σέντρες από τα άκρα αποτελούσαν εύκολη λεία για τους Αναστασιάδη και Ούκα, ενώ στο 6′ ο Ελαμπντελαουί με σουτ “σημάδεψε” το αριστερό δοκάρι. Τελικά οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να λύσουν το “Γόρδιο δεσμό” στο 21′ με τον πρώτο τους σκόρερ. Ο Φορτούνης με φάουλ από πλάγια θέση νίκησε τον Δαύκο και πρόσθεσε ακόμα ένα τέρμα στο ενεργητικό του στο φετινό πρωτάθλημα.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε μετά το 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν την συντριπτική κατοχή, ενώ οι νησιώτες προσπαθούσαν με “αντεπιθέσεις” να ανησυχήσουν τον Ρομπέρτο, χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο,τι δεν μπορούσε να πετύχει με οργανωμένες επιθέσεις, το έκανε από στημένες φάσεις ο Ολυμπιακός. Στο 35′ ο Φουστέρ… μιμήθηκε τον Φορτούνη και με φάουλ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδος του και έδωσε την… αφορμή για να φωνάξει ο κόσμος το όνομα του.

Δεν άφησε το πόδι από το γκάζι

Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο 45λεπτο, με τους “ερυθρόλευκους” να γυρίζουν υπομονετικά την μπάλα και να ψάχνουν τους “τρύπες” για να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά από τον Δαύκο. Η Καλλονή εκτός από τη φάση του 47′ δεν απείλησε ξανά, με τον Ρομπέρτο να παραμένει θεατής στο υπόλοιπο του αγώνα. Οι Νησιώτες είχαν διάθεση, όμως, είχαν εγκλωβιστεί στην πίεση που ασκούσε ο Ολυμπιακός μπροστά.

Με αυτό τον τρόπο μάλιστα έφτασε και στο 3-0. Ο Κασάμι έκλεψε έξω από την περιοχή, ο Ιντέγε του έστρωσε και ο Ελβετός με σουτ ανέβασε περισσότερο το δείκτη του σκορ.

Ο Μάρκο Σίλβα τόνωσε τη μεσαία του γραμμή με την είσοδο των Καμπιάσο, Ντουρμάζ, κίνηση που απέδωσε καρπούς, αφού η ομάδα του πιο δραστήρια έφτασε στην επίτευξη ακόμα δύο τερμάτων. Το ένα με τον Ελαμπντελαουί (77′), ύστερα από εκπληκτική ντρίμπλα του Ιντέγε και το άλλο με έξοχο πλασέ του τελευταίου από τη γραμμή του άουτ.

 

Ετσι, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη σεζόν στο πρωτάθλημα με μία επιβλητική νίκη, σε αντίθεση με την καλλονή, η οποία αποχαιρέτησε την κατηγορία με μία ακόμα ήττα…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.