Εθνική προσωπικότητα

Ο Αποστόλης Λάμπος γράφει στο προσωπικό του blog για την επιτακτική ανάγκη να βγει στο προσκήνιο και πάλι η Εθνική προσωπικότητα.
0
Αποστόλης Λάμπος
07/10/2016 • 08:10
Η Εθνική αντιμετωπίζει την Κύπρο.
  • shares
Κοινός στόχος, ομάδα ως το τέλος, διάθεση πρόκρισης και εθνική προσωπικότητα από το 1' ως το 90' είναι τα ζητούμενα για την Εθνική Ελλάδος απέναντι στα αδέρφια μας.

Το ταλέντο των παικτών της Εθνικής μας ομάδας είναι δεδομένο και αυτό εξαργυρώνεται με καλά συμβόλαια σε σπουδαίες ομάδες του εξωτερικού (κυρίως) και της Ελλάδας δευτερευόντως. Οι συγκεκριμένοι παίκτες οι περισσότεροι εκ των οποίων διαπρέπουν στις ομάδες τους τα προηγούμενα δύο χρόνια "έτρωγαν ξύλο" ακόμα και από τα Νησιά Φερόε.

Τί έλειπε λοιπόν; Έλειπε η προσωπικότητα του συνόλου. Να εντάξει δηλαδή ο καθένας την προσωπικότητα του, τις εμπειρίες του και την ποιότητά του στην ομάδα. Το βασικότερο στοιχείο της ταυτότητας της Εθνικής 2001-2014 είχε πληγεί βαρύτατα και ο αντίκτυπος στα αποτελέσματα ήταν "εκκωφαντικός". Εσωστρέφεια, αλλαγές προπονητών, καταστάσεις απείρου κάλλους τάραξαν τα συνήθως ήρεμα εγκόλπια νερά της γαλανόλευκης.

Ο Μίχαελ Σκίμπε προσπαθεί να επαναφέρει την ηρεμία και να κάνει ξανά την Εθνική, ομάδα. Αυτή είναι η λέξη που έχει χρησιμοποιήσει περισσότερο από κάθε άλλη μιλώντας στους παίκτες του. Τόσο πολύ θέλει να το πετύχει αυτό που κατάφερε να επαναφέρει στα δημοσιογραφικά και οπαδικά σχόλια τον όρο "κλειστό club". Κι αν δεν ήταν ο τραυματισμός του Σάμαρη θα πηγαίναμε σε back to back αποστολή για πρώτη φορά στα χρονικά.

Γνωρίζει κι ο ίδιος ότι ίσως κάποιοι παίκτες άξιζαν κλήση στην Εθνική σε αυτή την αποστολή. Προτίμησε όμως να δώσει το χρίσμα στους ίδιους που κέρδισαν Ολλανδία και Γιβραλτάρ με σκοπό να τους δώσει την αίσθηση του πολύτιμου για την ομάδα. Το αν θα πετύχει η επιλογή του έγκειται πλέον ξεκάθαρα στους παίκτες του. Πρέπει οι ίδιοι πλέον να βγάλουν στο χορτάρι και στον πάγκο και παντού την προσωπικότητα που βγάζουν στους συλλόγους τους. Διαφορετικά και αυτό το εγχείρημα θα πάει στράφι.

Ακριβώς λοιπόν επειδή η νίκη με την Κύπρο  κρίνεται επιτακτική, θα φανεί κατά πόσο έχει ωριμάσει η προσωπικότητα όλων ώστε να ξαναβγεί και πάλι στο προσκήνιο η μία, συνολική, ομαδική Εθνική προσωπικότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας...
24/07/2019 • 07:03

"Πληρώνουν" καλά τα γκολ των αουτσάϊντερ σε Βελιγράδι, Βουδαπέστη και Σκωτία

Ο Ερυθρός Αστέρας και η Φερενσβάρος είναι τα φαβορί για την νίκη στις έδρες τους με τα γκολ των φιλοξενούμενων να "αξίζουν" πολλά σε στοιχηματικό επίπεδο. Πολύ πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι περιμένουμε στη Λευκορωσία ενώ στο Λιγκ καπ Σκωτίας και πάλι οι καλές τιμές έρχονται από τα αουτσάίντερ