Το άγχος και η ικανοποίηση του Μαρκαριάν

0
Αποστόλης Λάμπος
24/03/2015 • 07:58
Το άγχος και η ικανοποίηση του Μαρκαριάν
  • shares

Από το πρωί φάνηκε ο σκεπτικισμός στο πρόσωπό του όταν τον συναντήσαμε στο Ελευθέριος Βενιζέλος για την αναχώρηση για Αυστρία. Ο σκεπτικισμός αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του με την φράση "ξεκινάμε από το μηδέν".

Από το μηδέν λοιπόν ξεκινά η δική του δουλειά. Αυτή που έχει να κάνει τις επόμενες τέσσερις μέρες στην απομόνωση του Μπαντ Έρλαχ, που περισσότερο θυμίζει Ουγγαρία παρά Αυστρία. Εδώ συναντά κανείς τις ιδανικές συνθήκες (καιρικές και οργανωτικές) για να δουλέψει. Η δουλειά θα έχει να κάνει και με το τακτικό κομμάτι και με το ψυχολογικό κομμάτι αλλά και το θεωρητικό κομμάτι εκεί όπου ο Μαρκαριάν θέλει σαν καλός "δάσκαλος" να δώσει τα "φώτα" στους παίκτες του για πάσα λεπτομέρεια που θα βρουν απέναντί τους την Κυριακή κόντρα στην Ουγγαρία.

Μανιάτης, Μήτρογλου και αισίως Χολέμπας επέτειναν τον πονόκεφαλο του ομοσπονδιακού τεχνικού. Ωστόσο η πίστη στην πολλή δουλειά και η αισιοδοξία για την νίκη δεν χάνονται. Και αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Η επιστροφή του Κατσουράνη στην Εθνική συνιστά τν επιστροφή του "ηγέτη" της ομάδας των επιτυχιών, εκείνου που μπορεί να μεταλαμπαδεύσει στους υπόλοιπους τα στοιχεία που πρέπει να έχει η Εθνική. Μαζί με τον Καραγκούνη αποτελούν τους θεματοφύλακες των χαρακτηριστικών της τυατότητας της Εθνικής ομάδας και σε αυτούς στηρίζει πολλά ο Ουρουγουανός τεχνικός.

Η συσπείρωση, το καλό κλίμα και η διάθεση φαινόταν στα πρόσωπα όλων. Το εγχείρημα ασφαλώς μοιάζει από δύσκολο έως ανέφικτο σε βάθος χρόνου, καθώς δεν εξαρτάται σχεδόν τίποτα από τα πόδια των παικτών της γαλανόλευκης. Εκείνοι πρέπει να νικούν και έχει ο Θεός. Τα πρώτα δείγματα από την προπόνηση των εννέα παικτών ήταν άκρως θετικά. Και είναι αυτά που στο τέλος της προπόνησης, χάρισαν ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης στον Σέρχιο Μαρκαριάν.

Ο προπονητής της Εθνικής, μοίρασε μπράβο στους παίκτες και ιδιαίτερα στους μικρού που δείχνουν να ανυπομονούν να μπουν στα παπούτσια των μεγάλων. Μια γκολάρα του Γιαννιώτα στο δίτερμα, οι προσπάθειες του Μπακάκη και το απαράμιλλο πάθος που έβγαλαν οι εννιά της προπόνησης (Καπίνο, Βελλίδης, Μπακάκης, Γιάννου, Γιαννιώτας, Φετφατχίδης, Σάμαρης, Καρέλης και Σταφυλίδης) και αύξησαν τα ποσοστά ικανοποίησης στο πρόσωπο του Μαρκαριάν. Το θέμα είναι η Εθνική να έχει οργάνωση, τύχη και αυτοπεποίθηση την Κυριακή στην Βουδαπέστη.

Η πρώτη μέρα του Μαρκαριάν μας άφησε την εντύπωση ενός άμεσου προπονητή, επικοινωνιακούμ έτοιμο να δώσει τις σωστές κατευθύνσεις στους παίκτες του και να τους μεταδώσει την θετική αύρα που τόσο έχουν ανάγκη οι παίκτες και η ομάδα ως σύνολο.

Γράψτε το σχόλιο σας...
22/02/2019 • 08:23

Αγώνες φιλοδοξίες κι επιβίωσης σε Στρασβούργο, Βρέμη και Νταντί (video)

Σε δοκιμασία τίθεται απόψε η δυναμική της Λιλ και της Σεντ Ετιέν στην Γαλλία. Για την παραμονή τους, πλέον, παλεύουν η Νταντί στην Σκωτία και η Στουτγάρδη στην Γερμανία, έχοντας τύχη αρκεί βέβαια να είναι αποτελεσματικές!