Λουτσέσκου: “Περιμένουμε σκληρό παιχνίδι” (video)

Σαφής και ξεκάθαρος ο προπονητής του ΠΑΟΚ στις δηλώσεις που έκανε σήμερα (19/10) στα κανάλια novasports σχετικά με το πώς προσεγγίζει το ερχόμενο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Άρη (21/10)

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου περιμένει ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι, ένα σκληρό ντέρμπι για την ακρίβεια, στο “Κλ. Βικελίδης” την ερχόμενη Κυριακή (21/10) απέναντι στον Άρη. Αυτό δήλωσε σήμερα (19/10) στα κανάλια novasports και στους Κωστή Μπότσαρη και Γιάννη Πάγκο εν όψει της αναμέτρησης με τους “κίτρινους”.
Αναφερόμενος στην κατάσταση που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, είπε: “Προπονηθήκαμε καλά αυτό το διάστημα. Η διακοπή μας έκανε καλό, ιδίως στους παίκτες που δεν είχαν υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες. Αυτοί που είχαν υποχρεώσεις, είχαν λιγότερες ημέρες ξεκούρασης. Γενικώς, όμως, είμαστε σε καλή κατάσταση”.
Σχετικά με το αν και κατά πόσο δημιουργούν πρόβλημα οι απουσίες των Μαουρίσιο και Πέλκα, απάντησε: “Αυτά συμβαίνουν συνέχεια στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στους υπόλοιπους, που παίζουν. Λυπάμαι για τον Μαυορίσιο, γιατί ήταν στο πικ. Ο Πέλκας μας βοηθά πολύ, όμως, πρέπει να ζήσουμε και με τις απουσίες αυτές. Άλλωστε, κανείς παίκτης δεν παίζει όλα τα παιχνίδια στη διάρκεια της σεζόν”.
Ειδικά για τον Μαουρίσιο, που κάποιες φορές όταν σκοράρει, τραυματίζεται, ο Λουτσέσκου το βλέπει κι από την άλλη πλευρά: “Πέτυχε κι άλλα γκολ, όμως, σε παιχνίδια που δεν τραυματίστηκε”.
Για το ντέρμπι με τον Άρη τόνισε: “Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι! Θα παίξουμε στην έδρα του αντιπάλου. Η ατμόσφαιρα θα είναι σκληρή για εμάς. Η λογική του αντιπάλου θα είναι ότι αυτό είναι το σημαντικότερο παιχνίδι της σεζόν. Εμείς είμαστε σε καλή φάση και πρέπει να το διατηρήσουμε αυτό. Στο ερχόμενο παιχνίδι, πρέπει να προσαρμοστούμε σε όποια κατάσταση συναντήσουμε”.

Είναι παιχνίδι που δίνει μόνο τρεις πόντους; Σε αυτή την ερώτηση ο Λουτσέσκου τοποθετήθηκε ως εξής: “Δεν πιστεύω ότι δίνει κάτι παραπάνω. Όποιο παιχνίδι και να κερδίσεις, τρεις βαθμούς παίρνεις. Είτε νικήσεις τον Απόλλωνα εντός, είτε τον Ολυμπιακό εκτός, τρεις πόντοι είναι. Δίνει περηφάνια και χαρά μια νίκη σε ντέρμπι, όμως, στο φινάλε τρεις πόντοι είναι”.

Σχετικά με τον αντίπαλο κι αν δίδαξε κάτι στον ΠΑΟΚ η πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο θεσμό του Κυπέλλου, η απάντηση του Ρουμάνου τεχνικού ήταν: “Δεν μας δίδαξε κάτι το παιχνίδι του Κυπέλλου. Παίζουμε συνέχεια, οπότε δεν έχουμε χρόνο να σκεφτόμαστε πολλά. Πρέπει να διαχειριστούμε την περίοδο που έχουμε μπροστά μας, με πολλά συνεχή παιχνίδια, όπως κάναμε και πριν τη διακοπή. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το μάξιμουμ από τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Ο Άρης είναι μια καλή και οργανωμένη ομάδα. Προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Βγαίνει η δουλειά του προπονητή και των παικτών”.
Για τον Χαμζά Γιουνές, που θα τον βρει και πάλι μπροστά του ως αντίπαλο, ο Λουτσέσκου μόνο καλά λόγια είχε να πει: “Τον γνωρίζω και από τη Ρουμανία, αλλά και από την Ξάνθη. Είναι φανταστικός παίκτης για κάθε ομάδα! Έχει προσωπικότητα. Χάρηκα που εργάστηκα μαζί του, νομίζω το ίδιο ισχύει και γι’ αυτόν”.
Σε ό,τι αφορά στα στοιχεία που θα μετρήσουν για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στη νίκη στο παιχνίδι με τον Άρη, διευκρίνισε: “Θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία από την πλευρά μας στην προσέγγιση του παιχνιδιού. Να μην υπερβούμε τα ψυχολογικά, αλλά και όποια άλλα όρια. Επίσης, πρέπει να μην ξοδέψουμε παραπάνω ενέργεια από όση χρειάζεται. Στόχος μας είναι οι τρεις βαθμοί”.
Η συζήτηση πήγε και στον Αμρ Ουάρντα. Επί τούτου, τοποθετήθηκε ο Λουτσέσκου: “Δεν υπάρχει νέο ξεκίνημα γι’ αυτόν. Είναι ένας από τους παίκτες της ομάδας. Υπάρχουν κανόνες σε μια ομάδα. Όποιος τους σέβεται, είναι μέλος. Ενδεχομένως να έχει κάνει ένα λάθος. Θέλει διαχείριση. Γύρω του υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες κι όποιος είναι καλύτερος, κερδίζει τη θέση. Ο Ουάρντα υπολογίζεται όπως όλοι. Δεν μου αρέσει να επιμένω σε έναν παίκτη, αλλά στο σύνολο. Δεν θα πρέπει να δημιουργούνται ιστορίες για κανέναν παίκτη. Το Σάββατο (20/10) θα αποφασίσω ποια θα είναι η αποστολή και ποιοι μπορούν να μας βοηθήσουν στο παιχνίδι. Θέλουμε να νικήσουμε, αυτό σκεφτόμαστε”.
Ο Λουτσέσκου ρωτήθηκε σε ποιους τομείς πρέπει να σταθεί στην προετοιμασία του ο ΠΑΟΚ για να νικήσει τον Άρη, όμως, απέφυγε να μιλήσει για το διά ταύτα: “Μπαίνουμε σε πολλές λεπτομέρειες. Δεν ξέρω, αν θέλω να απαντήσω. Σίγουρα πρέπει να επιβάλουμε το παιχνίδι μας, με αυτοπεποίθηση”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.