Μέθοδος χρειάζεται

0
Αποστόλης Λάμπος
03/01/2014 • 19:11
Μέθοδος χρειάζεται
  • shares

 
Η μεταγραφή του Καραγκούνη στην Τσβόλε ήρθε να προσθέσει άλλο ένα κομμάτι στο σύνθετο αυτό παζλ που δεν στοιχίζει στην ομάδα, αλλά την εντάσσει πλέον ξεκάθαρα στο σύγχρονο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Αρκεί κανείς να αναλογιστεί πως σε λιγότερο από έναν χρόνο ο σύλλογος των δυτικών προαστίων έχει βάλει στα ταμεία του περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ από τις πωλήσεις τριών παικτών οι οποίοι μάλιστα θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν την μεταγραφή τους και ως ελεύθεροι, μιας και το συμβόλαιό τους έληγε μετά από μερικούς μήνες! Μιλάμε για τις πωλήσεις των Σκόνδρα, Ιτάνζ και αισίως του Καραγκούνη. Αν προστεθούν και τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν από τα υπόλοιπα των συμβολαίων τους, τότε μιλάμε για ένα ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Τη σημερινή εποχή που τα έσοδα των ομάδων προέρχονται στο μεγαλύτερο τους ποσοστό από την NOVA, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς το πόσο σημαντικό είναι να εξασφαλίζονται τέτοια ποσά. Αυτό δείχνει ότι ο σύλλογος είναι "ζωντανός", ανανεώνεται σε ποσοστό που δεν επηρρεάζεται η ποσότητα του ρόστερ και μπορεί να συνεχίζει να βαδίζει στο δρόμο που οδηγεί στην υλοποίηση των στόχων του. Ο ακόμα ρομαντικός Γιώργος Σπανός, ο μεθοδικός Γιάννης Αγγελόπουλος και η δαιμόνια ομάδα σκάουτινγκ των Περιστεριωτών σαν μια παρέα φίλων "ψάχνονται" και έχουν συνεχώς αυτιά και μάτια ανοιχτά, ώστε να εναρμονίζονται με τις επιταγές του σύγχρονου ποδοσφαίρου και να διατηρούν το ρόστερ της ομάδας σε υψηλά επίπεδα με φυσιολογικό μπάτζετ.

Το παράδειγμα του Ατρόμητου φανερώνει επίσης πολλά σε ότι έχει να κάνει με την εξίσωση μπάτζετ-ομάδα. Σίγουρα ειναι σημαντικό μία ομάδα να μπορεί να επενδύσει χρήματα για την βελτίωση του ρόστερ. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό να μπορεί μια ομάδα χωρίς να είναι σπάταλη, να διατηρείται ψηλά βασιζόμενη κυρίως στις επιλογές της. Δεν είναι τυχαίο ότι οι παίκτες που έχουν αποκτηθεί τα τελευταία χρόνια δεν έχουν "πονέσει" το ταμείο της ομάδας. Και μιλάμε για παίκτες όπως ο Ούμπιντες, ο Γεωργίου, ο Ιγκλέσιας, ο Παπαδόπουλος, ο Ναπολεόνι, ο Σηφάκης, ο Γιαννούλης και αρκετοί ακόμα. Ενώ και όσοι έχουν φύγει, είτε αποχώρησαν προσκομίζοντας όφελος, είτε αποχώρησαν χωρίς να εκφράσουν παράλογες απαιτήσεις.

Μέθοδος χρειάζεται...

Γράψτε το σχόλιο σας...
23/08/2019 • 08:23

Ποιοτικό προβάδισμα για Ντόρτμουντ, Σεβίλλη και Λοριάν (video)

Προβάδισμα νίκης μέσα από ορατά εμπόδια έχουν ως φιλοξενούμενες η Ντόρτμουντ, η Ίλβες και η Σεβίλλη. Ως αουτσάϊντερ παίζουν Άντερλεχτ και Χόμπρο περισσότερο λόγω των πρόσφατων εμφανίσεών τους όχι λόγω της αξίας των αντιπάλων τους