Η πρωτοβουλία στο ποδοσφαίρο

0
Αποστόλης Λάμπος
01/10/2013 • 08:14
Η πρωτοβουλία στο ποδοσφαίρο
  • shares

Από την άλλη όμως η αναποτελεσματικότητα, η επιπολαιότητα, η γκίνια, τα δοκάρια και οι αντίπαλοι τερματοφύλακες έχουν κρατήσει τους κυανόελυκους στα 8 γκολ, αν και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει τα διπλάσια.

Άπαντες στο Περιστέρι βλέπουν τις μεγάλες δυνατότητες της ομάδας και ενδόμυχα αισιοδοξούν για τη συνέχεια σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Στο παιχνίδι με την Καλλονή ο Ατρόμητος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος κι αν ήταν πιο αποτελεσματικός σίγουρα θα είχε αποφύγει το άγχος των τελευταίων λεπτών, αλλά και την νευρικότητα που συνόδεψε τη νίκη κόντρα στην ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος.

Για να έρθει αυτή η νίκη χρειάστηκε η αποφασιστικότητα του Δημήτρη Παπαδόπουλου, ο οποίος αγνόησε την εντολή του προπονητή του, να εκτελέσει το πέναλτι ο Ούμπιδες. Είναι από αυτές τις περιπτώσεις, στις οποίες ο παίκτης παίρνει μια πρωτοβουλία, η οποία αν τον "δικαιώσει", η ομάδα του θα επωφεληθεί. Αν δεν "του βγει" όμως τότε δημιουργείται πρόβλημα. Οι προπονητές ενίοτε ζητούν από τους παίκτες τους να παίρνουν πρωτοβουλίες. Αλλά αρέσκονται περισσότερο στο να παίρνουν εκείνοι τις δύσκολες αποφάσεις και συνήθως την ευθύνη για ένα αποτέλεσμα.

Ο Γιώργος Παράσχος εξαρχής δεν είδε με καλό μάτι την πρωτοβουλία του Παπαδόπουλου και στην συνέντευξη τύπου τόνισε ότι αυτό "δε θα περάσει έτσι". Στο Περιστέρι έχουν μάθει να λύνουν τέτοιου είδους προβλήματα με την επικοινωνία και αυτό αναμένεται να κάνουν και τώρα. Σε μια περίοδο που η ομάδα έχει βρει ρυθμό και αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, η ψυχραιμία είναι ο καλύτερος οδηγός για τη συνέχεια.

Γράψτε το σχόλιο σας...
20/01/2019 • 08:15