Παράσχος για τώρα, Ελευθερόπουλος για το μέλλον

0
Αποστόλης Λάμπος
08/04/2013 • 08:09
Παράσχος για τώρα, Ελευθερόπουλος για το μέλλον
  • shares

Στον Ατρόμητο ο αποκλεισμός από το κύπελλο ήταν οδυνηρός καθώς αποτελούσε τον πρώτο στόχο για φέτος. Αυτός ο αποκλεισμός σε συνδυασμό με το πενιχρό θέαμα που παρουσίαζε η ομάδα, ήταν καταλυτικός στο να παρθεί η απόφαση για το τέλος του Μπάγεβιτς. Κάθε αποπομπή προπονητή στο μέσο της σεζόν είναι παράλληλα και η παραδοχή της διοίκησης για τη λάθος επιλογή της στην αρχή της σεζόν. Αν και το καρπούζι πρώτα το αγοράζεις και μετά αντιλαμβάνεσαι την ποιότητά του.

Δε λέω ότι έπρεπε να μείνει ο Μπάγεβιτς από τη στιγμή που φαινόταν ότι και ο ίδιος δεν ήταν ευχαριστημένος από την παρουσία του στο Περιστέρι. Ωστόσο θεωρώ ότι ένα λάθος σε μία σεζόν είναι καλύτερο από δύο. Και εξηγούμαι λέγοντας εκ του αποτελέσματος, πως και ο Νίκος Αναστόπουλος από τη στιγμή που αποτελεί παρελθόν σημαίνει άλλη μια παραδοχή της διοίκησης ότι έκανε λάθος.

Σε αυτή την περίπτωση όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Διότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Και το κλισέ "ηλεκτροσόκ" θεωρούνταν απαραίτητο. ʼλλωστε ο Αναστόπουλος είχε δηλώσει όταν είχε έρθει, πως θα χρειαστούν τρεις με τέσσερις εβδομάδες για να παρουσιάσει τον Ατρόμητο που θέλει. Μετά τις τέσσερις εβδομάδες ο Ατρόμητος που παρουσιάζεται στο γήπεδο, είναι ο χειρότερος της τελευταίας τριετίας.

Από αυτή την άποψη, η διοίκηση του Γιώργου Σπανού, πράττει σωστά για να μη χαθεί και ο δεύτερος στόχος που είναι η εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Ποια είναι όμως τα δεδομένα από εδώ και πέρα; Όπως όλα δείχνουν οι κυανόλευκοι θα πάνε στην πεπατημένη του Γιώργου Παράσχου. Ο αγαπημένος της εξέδρας κυρ Γιώργος έχει την εμπειρία και τη γνώση των Περιστεριώτικων αποδυτηρίων, ώστε να βγάλει τον Ατρόμητο από το τέλμα και να οδηγήσει την ομάδα στα play off.

Από εκεί και πέρα όμως, νομίζω πως η καλύτερη λύση για το μέλλον του Ατρόμητου, είναι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο νεαρός Έλληνας τεχνικός έδωσε τα διαπιστευτήρια του στον Πανιώνιο και ενημερώνεται συνεχώς για το επάγγελμά του. Στη λογική του Σπανού ότι δεν του αρέσουν τα πισωγυρίσματα, τότε ο Ελευθερόπουλος θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, αμέσως μετά τη λήξη των play off.

Είναι ένας τεχνικός με γνώσεις τόσο για την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και με παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορούν να ωφελήσουν την ομάδα. Πάνω απ' όλα όμως μετρά το γεγονός ότι δεν είναι ένας κορεσμένος προπονητής. Είναι ένας προπονητής γεμάτος φιλοδοξία, που συμπίπτει με τη φιλοδοξία του Ατρόμητου, μια ομάδα, που πλέον συγκαταλέγεται στους θεωρητικά μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γράψτε το σχόλιο σας...
22/07/2019 • 07:03

Φιλοξενούμενοι με υψηλές βλέψεις σε Δανία, Σουηδία και Ολλανδία

Ικανές να πάρουν αυτό που θέλουν, παρότι παίζουν σε δύσκολες έδρες, είναι η Τζουργκάρντεν και η Μπάνικ Οστράβα. Σε ρόλο αουτσάϊντερ παίζουν ο Παναθηναϊκός με τον Άγιαξ και η Λϊγκμπι όμως ότι καταφέρουν παραγωγικά θα έχει αξία..