Εθνική ανασύνταξη και νέα στρατηγική

0
Αποστόλης Λάμπος
24/03/2013 • 08:05
Εθνική ανασύνταξη και νέα στρατηγική
  • shares

Σίγουρα το στήσιμο μιας ομάδας μετράει στην εξέλιξη ενός αγώνα, αλλά μετράει πολύ και η νοοτροπία, η πειθαρχία και η οργάνωση των ποδοσφαιριστών. Το πως θα βάλει κάθε παίκτης τον εαυτό του μέσα στο σύνολο δεν είναι και τόσο θέμα προπονητή.

Το γεγονός ότι οι Βόσνιοι είχαν περισσότερο πάθος, γυάλιζε το μάτι τους και το ήθελαν περισσότερο, έκριναν εν πολλοίς την αναμέτρηση. Οι παίκτες μας παρουσιάστηκαν πιο "soft" του αναμενομένου. Με λίγα λόγια ο Σούσιτς, ο Τζέκο και η παρέα τους μας χτύπησαν με τα δικά μας όπλα (στημένες μπάλες, πάθος, αυταπάρνηση). Το ήθελαν περισσότερο, για να πάνε για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Αυτό πρέπει να ψάξει ο Σάντος. Το θέμα του κινήτρου. Διότι δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς ότι οι παίκτες της σημερινής Εθνικής Ελλάδος θεωρούνται "μπαρουτοκαπνισμένοι" σε μεγάλες διοργανώσεις. Το κίνητρο και η θέληση λοιπόν ξεπερνούν την μάταιη κουβέντα για το αν το σύστημα ήταν 4-4-2 ή 4-3-3. (Παρεμπιπτόντως το σύστημα ήταν ένα ευέλικτο 4-3-3 με τον Σαλπιγγίδη να ξεκινά από δεξιά και να γίνεται δεύτερος επιθετικός δημιουργώντας ένα 4-4-2 με ρολαρίσματα των παικτών της μεσαίας γραμμής).

Και ο Σάντος όμως δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Σε αυτόν αναλογούν οι επιλογές των παικτών για την εντεκάδα του συγκεκριμένου αγώνα. Το γιατί αρκετοί παίκτες δεν ήταν έτοιμοι για μια τόσο κρίσιμη αναμέτρηση ίσως δε θα έπρεπε να του είχε ξεφύγει στις τρεις μέρες που ήταν μαζί τους. Θα μπορούσε κάποιος να του προσάψει το γιατί δεν τόλμησε να ξεκινήσει κάποιους άλλους στην εντεκάδα, αλλά πάντα σε μια ήττα οι καλύτεροι είναι αυτοί που δεν παίζουν... Αν μπορούσε όμως να ξέρει το ότι 7 στους 11 παίκτες δε θα απέδιδαν τα αναμενόμενα θα ήταν μελλοντολόγος κι όχι προπονητής ...

Πλέον πρέπει η ομάδα να ανασυνταχθεί, ο Σάντος να βρει και νέα όπλα για τη φαρέτρα του, αλλά και νέα στρατηγική για τους «πολεμιστές» του. Ο καθένας να κάνει την αυτοκριτική του, και στους πέντε αγώνες που απομένουν να τα δώσουν όλα ώστε να επιτευχθεί το απόλυτο, να σιγουρευτεί η δεύτερη θέση και να υπάρξουν ελπίδες για «δώρα» από την ποιοτική αλλά άπειρη Βοσνία.

Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
18/11/2018 • 08:08

Το κίνητρο φέρνει γκολ και θέαμα σε Γουέμπλεϊ, ΟΑΚΑ

Η Αγγλία αντιμετωπίζει την Κροατία και ο νικητής θα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο και η ισοπαλία δεν βολεύει κανέναν. Με το κίνητρό της η εθνική Ελλάδος μπορεί να πάρει αυτό που θέλει κόντρα στην Εσθονία

14/11/2018 • 10:51