Η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα

0
Αποστόλης Λάμπος
17/02/2013 • 23:14
Η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα
  • shares

 Από τη μέρα που ήρθε έχει κάτσει στον πάγκο της ομάδας σε επτά ματς, εκ των οποίων στα πέντε η ομάδα του δεν δέχθηκε γκολ. Οι μόνες ομάδες που σκόραραν κόντρα στον Ατρόμητο του Αναστόπουλου είναι ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός.

Ο "αλενατόρε" δουλεύει πολύ στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και τα αποτελέσματα είναι ορατά. Όμως ορατό είναι και το πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και τη δημιουργία φάσεων. Σίγουρα στο βωμό του αποτελέσματος το θέαμα περνά σε δεύτερη μοίρα. Ίσως ρόλο παίζει και το γεγονός ότι οι προσθήκες του Μάντζιου και του Ναπολεόνι ουσιαστικά ενεργοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες. Συνεπώς χρειάζεται και μια περίοδος προσαρμογής.

ʼλλωστε στο Περιστέρι δουλεύουν για να παρουσιατεί η ομάδα έτοιμη στα play off με το όνειρο της συμμετοχής στο Champions League να γίνεται ολοένα και πιο επίμονο. Ο ίδιος ο τεχνικός των κυανόλευκων, έχει τονίσει πως θέλει η ομάδα να είναι έτοιμη στο μίνι πρωτάθλημα. Όσο τα αποτελέσματα είναι θετικά, θα κερδίζει χρόνο για να δουλεύει απρόσκοπτα. Έχοντας πλέον όλους τους παίκτες στη διάθεσή του η λογική λέει ότι στα επόμενα ματς θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση και στο επιθετικό κομμάτι. Διότι για την ώρα φαίνεται πως στην επιθετική τακτική της ομάδας, το βασικό (αν όχι το μοναδικό) όπλο είναι οι αντεπιθέσεις.

Είναι γεγονός πως κόντρα στις κλειστές άμυνες της Κέρκυρας, του Πλατανιά και της Βέροιας ο Ατρόμητος δυσκολεύτηκε πολύ να δημιουργήσει, εν αντιθέσει με ομάδες που έπαιζαν πιο ανοιχτά (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Λεβαδειακό) βρήκε τους χώρους να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και το έκανε καλά. Για να έχει τύχη όμως στα play off μόνο οι αντεπιθέσεις και οι στημένες μπάλες δε θα είναι αρκετά. Για την ώρα, με... επίθεσή του την άμυνα του, ο Ατρόμητος παραμένει εντός στόχου.

Γράψτε το σχόλιο σας...
21/10/2019 • 12:05

Αβαντάζ λογικής για Άρσεναλ, Κόνιασπορ, ματς για γκολ σε Μπρέσια και Λανς

Η Άρσεναλ είναι μια ομάδα ποιοτική και λόγω των συνθηκών που μπορεί να πάρει τους πόντους στο Σέφιλντ. Πολύ πιο ανταγωνιστικά και με προοπτική παραγωγικότητας τα παιχνίδια στην Μπρεσια, το Μπίλεφελντ και τα Λανς.