Η ψυχολογική ορμή του Αναστόπουλου

0
Αποστόλης Λάμπος
05/01/2013 • 17:25
Η ψυχολογική ορμή του Αναστόπουλου
  • shares

Θα πρέπει  όμως να τονιστεί, πως σε αυτόν τον Ατρόμητο, των λυμένων προβλημάτων, της διοικητικής και οικονομικής σταθερότητας και των φιλοδοξιών, το να τίθεται θέμα ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών, ακούγεται κάπως αγενές προς τους παίκτες άλλων ομάδων που αντιμετωπίζουν μύρια όσα προβλήματα.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει κι εκείνος τις ευθύνες του, καθώς δεν προσέγγισε ποτέ τους ποδοσφαιριστές, δεν τους άγγιξε την προσωπικότητά τους. Περισσότερο υπήρχε μια σχέση επαγγγελματική, σοβαρή και τυπική, παρά ανθρώπινη. Κι εδώ υπάρχει ο αντίλογος βέβαια πως στο ποδόσφαιρο δεν χωρούν συναισθηματισμοί. Όμως και οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι, δεν είναι ρομπότ. Θέλουν να ακούσουν ένα μπράβο, θέλουν να δουν ένα ενδιαφέρον, θέλουν τη στήριξη σε μια δύσκολη στιγμή.

Πάντα η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση, αλλά το αποτέλεσμα έδειξε πως η εικόνα της ομάδας δεν ήταν αντιπροσωπευτική της ποιότητας και του ρόστερ. Κι όλα αυτά με τον Ατρόμητο στην τρίτη θέση της βαθμολογίας αλλά και με έναν βαρύ αποκλεισμό από τον κύπελλο. Η παραίτηση του Μπάγεβιτς και η πρόσληψη του Αναστόπουλου είχαν ένα νόημα. Το να μπορέσει ο "αλενατόρε" (μετρ της ψυχολογίας) να τονώσει την αυτοπεποίθση των παικτών, να αυξήσει την ενεργητικότητά τους και να τους μεταδώσει αυτό που στην Αθλητική Ψυχολογία λέγεται Ψυχολογική Ορμή. Μόνο έτσι θα επέλθει και η "ανατροπή" της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας, καθώς η ποιότητα είναι δεδομένη.

Γράψτε το σχόλιο σας...
19/07/2019 • 07:03

Στην Ευρώπη σκέφτονται Βασιλεία, Κοπεγχάγη και το γκολ η Αλγερία με την Σενεγάλη!

Δύσκολα να βρούμε φαβορί στον τελικό του Άφρικα καπ αν και η Αλγερία είναι σε θέση να δώσε ρυθμό δείχνοντας πιο ικανή στο γκολ. Οι προσεχείς Ευρωπαϊκές προκλήσεις πιθανόν να επηρεάσουν με διαφόρους τρόπους απόψε τη Βασιλεία με την Κοπεγχάγη