"Όλα τα καλά παιδιά παίζουνε στον Πλατανιά"

0
Αποστόλης Λάμπος
17/09/2012 • 03:00
"Όλα τα καλά παιδιά παίζουνε στον Πλατανιά"
  • shares

Σύμφωνα με κάποιους ντόπιους που συνομίλησα λίγο πριν την έναρξη του πρώτου ποτέ ποδοσφαιρικού αγώνα που διεξάγεται στον Νομό σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας αλίευσα τα εξής.

Σύμφωνα με την παράδοση, οι κάτοικοι του ʼνω Πλατανιά, θέλοντας να επιβραβεύσουν τα "καλά παιδιά", τους έδιναν κτήματα και κομμάτια γης στην εύφορη αυτή περιοχή, όπου μπορούσε να τους αποφέρει πολύ μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη απ' ότι αν τους έδιναν παραθαλάσσια γη που δεν ήταν τόσο καλλιεργήσιμη. Αυτή τη γη την έδιναν στα "κακά παιδιά". Βέβαια έτσι όπως τα έφερε η ζωή τα "κακά παιδιά" ελέω τουρισμού πλούτισαν, ενώ τα "καλά παιδιά" που κληρονομούσαν την εύφορη γη, έμειναν με τα οπωροφόρα δέντρα τους και την καλοσύνη τους.

Έχοντας την τύχη να ζήσω από κοντά αυτή την πρώτη ποδοσφαιρική αναμέτρηση σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας στα Χανιά, μπορώ να υπερτονίσω την καλοσύνη αυτή με την οποία υποδέχτηκαν άπαντες την Superleague και τον Ατρόμητο που ήταν η πρώτη ομάδα που φιλοξενήθηκε στην περιοχή. Κρητική φιλοξενεία με τα όλα της και αξιοζήλευτη ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα με σεβασμό στο άθλημα και στον αντίπαλο.

Το χειροκρότημα της εξέδρας στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και η τιμή στον Σερβοβόσνιο τεχνικό από τη διοίκηση του συλλόγου, τα εδέσματα που κερνούσαν τους φιλάθλους, αλλά και ο άκρατος ενθουσιασμός που επικρατούσε στις εξέδρες δημιούργησαν ένα γιορτινό σκηνικό που τόσο έχει ανάγκη το ποδόσφαιρό μας, αλλά και η καθημερινότητά μας. Το σκορ πέρασε σε δεύτερη μοίρα, το ποδόσφαιρο στο φιλόξενο Πλατανιά πήρε τη θέση που του αξίζει.

Γράψτε το σχόλιο σας...
20/07/2019 • 08:13

Άμεση απειλή για Γκενκ, Ελσίνκι και Νταντί

Στον τελικό του Βελγικού Σούπερ Καπ η Γκενκ αντιμετωπίζει την Μέχελεν η οποία ως τώρα στα φιλικά παιχνίδια έδειξε καλά στοιχεία και προπάντων ικανόητητα στο γκολ. Δύσκολη αποστολή στην έδρα της πρωτοπόρου Ίλβες έχει η Ελσίνκι ενώ η Λάχτι μπορεί το κάτι παραπάνω στην Βάασα