"Όλα τα καλά παιδιά παίζουνε στον Πλατανιά"

0
Αποστόλης Λάμπος
17/09/2012 • 03:00
"Όλα τα καλά παιδιά παίζουνε στον Πλατανιά"
  • shares

Σύμφωνα με κάποιους ντόπιους που συνομίλησα λίγο πριν την έναρξη του πρώτου ποτέ ποδοσφαιρικού αγώνα που διεξάγεται στον Νομό σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας αλίευσα τα εξής.

Σύμφωνα με την παράδοση, οι κάτοικοι του ʼνω Πλατανιά, θέλοντας να επιβραβεύσουν τα "καλά παιδιά", τους έδιναν κτήματα και κομμάτια γης στην εύφορη αυτή περιοχή, όπου μπορούσε να τους αποφέρει πολύ μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη απ' ότι αν τους έδιναν παραθαλάσσια γη που δεν ήταν τόσο καλλιεργήσιμη. Αυτή τη γη την έδιναν στα "κακά παιδιά". Βέβαια έτσι όπως τα έφερε η ζωή τα "κακά παιδιά" ελέω τουρισμού πλούτισαν, ενώ τα "καλά παιδιά" που κληρονομούσαν την εύφορη γη, έμειναν με τα οπωροφόρα δέντρα τους και την καλοσύνη τους.

Έχοντας την τύχη να ζήσω από κοντά αυτή την πρώτη ποδοσφαιρική αναμέτρηση σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας στα Χανιά, μπορώ να υπερτονίσω την καλοσύνη αυτή με την οποία υποδέχτηκαν άπαντες την Superleague και τον Ατρόμητο που ήταν η πρώτη ομάδα που φιλοξενήθηκε στην περιοχή. Κρητική φιλοξενεία με τα όλα της και αξιοζήλευτη ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα με σεβασμό στο άθλημα και στον αντίπαλο.

Το χειροκρότημα της εξέδρας στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και η τιμή στον Σερβοβόσνιο τεχνικό από τη διοίκηση του συλλόγου, τα εδέσματα που κερνούσαν τους φιλάθλους, αλλά και ο άκρατος ενθουσιασμός που επικρατούσε στις εξέδρες δημιούργησαν ένα γιορτινό σκηνικό που τόσο έχει ανάγκη το ποδόσφαιρό μας, αλλά και η καθημερινότητά μας. Το σκορ πέρασε σε δεύτερη μοίρα, το ποδόσφαιρο στο φιλόξενο Πλατανιά πήρε τη θέση που του αξίζει.

Γράψτε το σχόλιο σας...
19/01/2019 • 07:04

Ευάλωτες άμυνες κρίνουν πολλά σε Ρώμη, Λεβερκούζεν και Λονδίνο

Κάθε άλλο παρά εύκολη μπορεί να είναι η πρόβλεψη στις αναμετρήσεις του Ολύμπικο, του Λεβερκούζεν και του Λονδίνου εάν λάβουμε υπόψη τόσο τις επιθετικές ικανότητες των ομάδων όσο, κυρίως, τις ανασταλτικές τους αστάθειες.