Φοβού τους Έλληνες

0
Αποστόλης Λάμπος
18/06/2012 • 12:00
Φοβού τους Έλληνες
  • shares

Με μάτι που γυαλίζει, ο Σάντος, οι «μαθητές» του και οι τρεις Σωματοφύλακες της Πορτογαλίας είναι έτοιμοι να βραχυκυκλώσουν και τις μηχανές των πάντσερ. Και αυτό δεν προκύπτει από το μυαλό μου. Μια βόλτα στο ξενοδοχείο της Εθνικής θα έπειθε και τον πιο δύσπιστο πως ναι, αυτή η ομάδα θα πάει στο Γκντανσκ για να διεκδικήσει με περίσσιο πάθος ό, τι της αναλογεί από το φαβορί της διοργάνωσης.

Οι Γερμανοί το ξέρουν καλά αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Λεβ μίλησε για άμυνα «βράχο», ενώ ο Ποντόλσκι τόνισε πως δε θα είναι εύκολο το ματς με την Ελλάδα. Ήδη στον Γερμανικό Τύπο οι αναφορές για τις δυσκολίες που κρύβει η αναμέτρηση με τη «γαλανόλευκη» δημιουργούν το κλίμα της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Το πολιτικό υπόβαθρο δε, που κρύβει ο μεγάλος προημιτελικός, ασφαλώς και θα μείνει εκτός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου, αλλά ενδόμυχα θα προσδίδει ακόμη περισσότερο πάθος στους Έλληνες διεθνείς. Σε κάθε τους δήλωση άλλωστε οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος το λένε ξεκάθαρα: «Θέλουμε να δώσουμε λίγη χαρά στους Έλληνες που περνούν δύσκολα».

Πρέπει να ξέρουν πάντως οι παίκτες της επίσημης αγαπημένης, ότι η χαρά που έχουν δώσει στους Έλληνες είναι ήδη μεγάλη, και πως κάθε τι περισσότερο από εδώ και πέρα θα συνιστά επιτυχία παρόμοια με το έπος του 2004. Υπό αυτό το πρίσμα το άγχος δε θα υπάρχει, το πάθος όμως θα περισσεύει.

Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
19/11/2018 • 08:08

Το κίνητρο απέναντι στο ποδοσφαιρικό γόητρο

Το παιχνίδι της Γερμανίας με την Ολλανδία έχει ενδιαφέρον μόνον για τους φιλοξενούμενους. Φαβορί είναι η Νορβηγία στην Λευκωσία όμως η Κύπρος στα τελευταία της παιχνίδια κάνει ότι μπορεί να φανεί ανταγωνιστική.

14/11/2018 • 10:51