Αμβούργο: Η επιστροφή θέλει κόπο και τρόπο!

Ο Άγγελος Στυλιάδης γράφει για την προσπάθεια του Αμβούργου να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια του γερμανικού ποδοσφαίρου.
0
'Αγγελος Στυλιάδης
12/07/2019 • 10:54
Πάντα πιστοί οι φίλοι του Αμβούργου.
  • shares
Λανθασμένες επιλογές τους έριξαν σε χαμηλότερο επίπεδο. Η επανάληψη λαθών σε ένα πρωτάθλημα με εξαιρετικά οργανωμένους και προσεκτικούς στις κινήσεις τους αντιπάλους, σε οδηγεί αναπόφευκτα σε άλλη κατηγορία.

Το Αμβούργο δεν είναι η πρώτη ιστορική ομάδα που υποβιβάστηκε και προφανώς δεν θα είναι η τελευταία. Με την ελληνική... συνήθεια της αλλαγής προπονητών (και τριών ακόμη σε λίγους μήνες) σε συνεχόμενες σεζόν, αφού πρώτα απέφυγε την πτώση εξαιτίας συγκυριών, την γεύτηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της προ διετίας.

Πέρυσι η ομάδα επηρεασμένη από το σοκ άργησε να προσαρμοστεί στα δεδομένα μένοντας 4η και στερώντας από τη Μπουντεσλίγκα τόσο το ιδιαίτερο όνομα και την ιστορία της, όσο και ότι την συνοδεύει. Ένα κοινό τρελό με το ποδόσφαιρο, μα πάνω απ΄ όλα σεβόμενο το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Περισσότεροι από 500 Γερμανοί, είτε ξενιτεμένοι στην γειτονική Αυστρία είτε κάνοντας το ταξίδι για τις Άλπεις από την πόλη τους, έσπευσαν να δουν το νέο που ετοιμάζεται και που φιλοδοξούν να το δουν να επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία.

Χειροκρότησαν τις προσπάθειες των παικτών τους απέναντι στον Ολυμπιακό και έφυγαν με χαμόγελα γι αυτό που είδαν, προφανώς ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι διατήρησαν το αήττητο της προετοιμασίας απέναντι στον ελληνικό σύλλογο.

Βιώνοντας την ταπείνωση του υποβιβασμού, για μια ομάδα που έχει πάρει ευρωπαϊκά τρόπαια πέρα από εγχώριους τίτλους, μοιάζουν πλέον αποφασισμένοι να επιστρέψουν.

Αναμφίβολα η εικόνα τους απέναντι στον Ολυμπιακό δείχνει ομάδα έτοιμη να διεκδικήσει με αξιώσεις την επιστροφή στην πρώτη κατηγορία της Μπουντεσλίγκα.

Ο σχεδιασμός της περιλαμβάνει μείξη του έμπειρου και του νέου. Με έντονο γερμανικό στοιχείο στο ρόστερ αλλά και ξένους που σε αυτό το επίπεδο μπορούν να εξυπηρετήσουν το αγωνιστικό πρότζεκτ.

Με μέσο όρο ηλικίας χαμηλότερο των 25 ετών, αλλά και με μεταγραφές.
Ο γερμανικός σύλλογος έχει ήδη δαπανήσει πόσο 9 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση ποδοσφαιριστών που αγωνίζονταν στην 2η κατηγορία της χώρας.

Άλλο επίπεδο πρωταθλημάτων, άλλο επίπεδο κόστους. Η ιστορία και η φανέλα μπορεί να βοηθούν. Να φέρνουν κόσμο στο γήπεδο, άρα και χορηγούς.

Περισσότερα χρήματα άρα και μεταγραφές. Κάθε επίπεδο απαιτεί ένα διαφορετικό πρότζεκτ. Για τον σπουδαίο αυτό σύλλογο μοιάζει με παρένθεση που θα κλείσει γρήγορα. Αρκεί να μην επαναλάβει τις… ελληνικού τύπου αλλαγές προπονητών μέσα στη σεζόν.
Γράψτε το σχόλιο σας...
16/10/2019 • 10:12

Δοκιμασία κορυφής στην Φουεναλαμπράδα

Με όποιο θετικό αποτέλεσμα η Σαραγόσα μένει απόψε μόνη στην 2η θέση της Segunda División. Δεν θα είναι εύκολο στην Φουεναλαμπράδα ΄όπου η γηπεδούχοι παραμένουν αήττητοι εντός έδρας σε επίσημα παιχνίδια εδώ και ένα χρόνο