Η Ρεάλ αλλάζει το μέλλον της

Από τα ρεκόρ μεταγραφών, στο ρεκόρ δημιουργίας της κορυφαίας ακαδημίας του κόσμου. ο τελικός του Μουντιάλ του 2010 είχε χρώμα Μπαρσελόνα και η μαδριλένοι αποφάσισαν στο άμεσο μέλλον να δώσουν εντονότερο δικό τους στην Εθνική ομάδα της Ισπανίας.
0
'Αγγελος Στυλιάδης
27/03/2018 • 08:25
Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης
  • shares
Είναι δεδομένο ότι πολλές φορές στο παρελθόν το χρήμα έφερε την ευτυχία για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ξόδεψε πολλά, αγόρασε τους καλύτερους, οργανώθηκε σωστά και κατέκτησε τόσο την ισπανική όσο και την ευρωπαϊκή κορυφή. Τα πράγματα όμως άλλαξαν τα τελευταία χρόνια. Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται, όπως και οι ιδέες των ανθρώπων, άρα και οι στρατηγική τους για το άθλημα και για τον σύλλογο που υπηρετούν.

Τα τελευταία χρόνια, η «Βασίλισσα» σταμάτησε να καταγράφει μεταγραφικά ρεκόρ, δείχνει να ποντάρει σε δικά της παιδιά και κυρίως, δουλεύει στρατηγικά για να αποκτήσει πολύ περισσότερα από αυτά που έβγαλε από τα σπλάχνα της μέχρι τώρα. Άλλωστε δαπάνησε 100 εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσει την κατά τους ειδικούς κορυφαία ακαδημία που υπάρχει σε επίπεδο εγκαταστάσεων.

Η ηλεκτρονική έκδοση του “The Guardian” έκανε μια εξαιρετική, απλή όμως ουσιαστική, παρουσίαση της νέας εποχής των ακαδημιών των μαδριλένων, που φιλοδοξούν άμεσα να καυχιούνται (όσο και η μεγάλη τους αντίπαλος Μπαρσελόνα) για τους παίκτες παγκόσμιας κλάσης που παρουσιάζουν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και προέρχονται από τη δουλειά των ακαδημιών τους.

Η «Βασίλισσα» υποδέχεται παιδιά από την ηλικία των 10 ετών, δίνοντάς τους το μήνυμα ότι πλέον η δεύτερή τους οικογένεια είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο σχεδιασμός των υπευθύνων της ακαδημίας για την σωστή κατάρτιση των ποδοσφαιριστών, όπως εννοείται και για την μόρφωσή τους, είναι εξόχως σημαντικά στοιχεία όχι μόνο για την «Βασίλισσα», όπως αναφέρουν οι άνθρωποί της, αλλά και για το Ισπανικό ποδόσφαιρο.

Η Ρεάλ έχει πραγματοποιήσει 5 φορές το παγκόσμιο ρεκόρ μεταγραφής, είδε όμως μόλις 3 δικούς της παίκτες, εν αντιθέσει με τη Μπαρσελόνα που είχε 9, να σηκώνουν το 2010 το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ένας επιπλέον λόγος ανάπτυξης – αναδιοργάνωσης της ακαδημίας της…

Οι προπονητικές εγκαταστάσεις της Ακαδημίας της Ρεάλ Μαδρίτης άνοιξαν τις πύλες τους (με την τωρινή τους μορφή) το 2005. Η έκτασή τους είναι 40 φορές μεγαλύτερη από αυτή στην οποία βρίσκεται το επιβλητικό γήπεδο της πρώτης ομάδας «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Πέρα από τα δεδομένα, πολλές αίθουσες αποδυτηρίων, γυμναστήρια, πισίνες, αίθουσες διδασκαλίας και προβολής βίντεο για τα παιδιά, δωμάτια για να ξεκουράζονται, εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι όλα τα γήπεδα στα οποία προπονούνται τα παιδιά των ακαδημιών έχουν αγωνιστικό χώρο ίδιον με αυτόν του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», τον οποίο εισάγουν από την Ολλανδία! 

Τα βασικά στοιχειά της επιλογής των παιδιών είναι οι τεχνικές τους ικανότητες με τη μπάλα αλλά και η ευχέρειά τους να ανταποκρίνονται σε διαφορετικά τακτικά και στρατηγικά συστήματα της ομάδας. Να μπορούν δηλαδή να κατανοήσουν και να προσαρμόζονται σε διαφορετικά συστήματα των προπονητών, αγωνιζόμενοι (προφανώς) σε παραπάνω από μία θέσεις. 

Γράψτε το σχόλιο σας...
21/08/2019 • 07:36

Με έμφαση στη λεπτομέρεια τα ματς σε Φάληρο, Ζάγκρεμπ, Λιντς και Κόλντινγκ

Δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Κράσνονταρ,πιο παραγωγικό περιμένουμε το ματς στο Ζάγκρεμπ και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τον Ερυθρό Αστέρα. Γουέστ Μπρομ και η Λιντς έχουν προβάδισμα κόντρα σε αντιπάλους ικανούς στο σκοράρισμα