Πρέπει να προσπαθήσει για να αποκλειστεί η ΑΕΚ

Έστω κι έτσι, με γκολ λίγο πριν το φινάλε, η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα που ήθελε για πρόκριση στους ομίλους του Europa League, αν και περισσότερο προβλημάτισε, παρά ικανοποίησε τον κόσμο της. Το «εισιτήριο» πάντως θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να το χάσει, αφού οι Γεωργιανοί δε βάζουν γκολ ούτε με ...αίτηση. Τουλάχιστον αυτό έδειξαν στο Ολυμπιακό στάδιο. Η Ντιναμό έπαιξε μαζική άμυνα, έχει ορθή ανάπτυξη, αλλά από τελική προσπάθεια «μηδέν».

  Η χρησιμότητα του Ντίκο

  Το ότι ο Αρης είχε ανάγκη από την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού ο οποίος θα μπορούσε να σταθεί χωρίς πρόβλημα δίπλα στο Νίκο Λαζαρίδη, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές.

    Αυστηροί κανόνες και εξοντωτικές ποινές, αλλά ποιος θα τους εφαρμόσει;

    Διάβασα στην «Καθημερινή της Κυριακής» το ρεπορτάζ για το νέο αυστηροποιημένο πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ και είναι πράγματι άξιο αναφοράς το πόσο επιχειρείται να πονέσουν οι ομάδες στην τσέπη για τα επεισόδια στα γηπεδα.

     Κωστής Μπότσαρης
     11/08/2011 • 17:00

     Η αβάσταχτη ελαφρότητα του 'είναι'

     Την πιο περίεργη χρονική περίοδο των τελευταίων ετών βιώνει ο ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό με σημείο αναφοράς την αβεβαιότητα στο διοικητικό του τοπίο. Ή έτσι τουλάχιστον παρουσιάζεται η παρούσα κατάσταση από ορισμένους.

      Λονδίνο 2012, οι Ολυμπιακοί Αγώνες των αστικών εξεγέρσεων!

      Από το 1997, οπότε και ο αείμνηστος Χαούν Αντόνιο Σάμαρανκ αναφώνησε το «the winner is Athens», μέχρι και λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 η προσπάθεια της Ελλάδας να διοργανώσει ικανοποιητικά και με ασφάλεια την κορυφαία αθλητική διοργάνωση στον πλανήτη αμφισβητήθηκε έντονα από πολλούς στο εξωτερικό. Τα μεγαλύτερα όμως «αφιερώματα» στην «ελληνική ανικανότητα» μας τα χάρισαν τα αγγλικά ταμπλόιντς και οι δημοσιογράφοι από το μεγάλο νησί της Ευρώπης.

       Γρήγορο κόφτη και γρήγορα!

       Όταν έφυγα για διακοπές ο Ολυμπιακός περίμενε τον Σάντσεζ της Βαλενσιέν με τον οποίο είχε έντονο φλερτ για πάνω από ένα μήνα. Επιστρέφοντας στον καύσωνα της Αθήνας βλέπω ότι αναζητά ακόμα τον αμυντικό μέσο που θα τον βοηθήσει να κλείσει την τρύπα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, καλύπτοντας ένα κενό που κάνει «μπαμ» από πέρυσι.

        Ενίσχυση στην άμυνα

        Το κλασικό ρητό του ποδοσφαίρου λέει, πως «η καλύτερη άμυνα, είναι η επίθεση». Στη περίπτωση του Αρη, μάλλον η παραπάνω ρήση, αλλάζει. Κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να πει, πως «η καλύτερη επίθεση, είναι η άμυνα», καταδεικνύοντας με τον πλέον εύγλωττο τρόπο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα στην αμυντική της λειτουργία, συνολικά.

         CLEAR FILTERS