Γκάλης: "Παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα"

Ονειρο του να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, αλλά ο Νίκος Γκάλης δεν μετάνιωσε ποτέ ότι έμεινε στη χώρα μας για όλη του την καριέρα και εξήγησε το γιατί στην ομιλία του κατά την είσοδο του στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame.
09/09/2017 • 04:18
Ο Νίκος Γκάλης στην ομιλία του στο Hall Of Fame
  • shares
Ονειρο του να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, αλλά ο Νίκος Γκάλης δεν μετάνιωσε ποτέ ότι έμεινε στη χώρα μας για όλη του την καριέρα και εξήγησε το γιατί στην ομιλία του κατά την είσοδο του στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame. Ο “γκάνγκστερ” όταν σηκώθηκε και όταν αποχώρησε από τη σκηνή γνώρισε την αποθέωση, ενώ ο Μπομπ Μακαντού τον αγκάλιασε θερμά.“Πρώτα από όλα θέλω να πω πως είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ, ένα παιδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστώ τον Μπομπ Μακαντου που με συνοδεύει και μας συνδέουν σημαντικά ματς στην καριέρα μας. Ευχαριστώ παλιούς συμπαίκτες που ήρθαν εδώ σήμερα, είναι σαν αδέλφια για εμένα.

Το όνειρο μου ήταν να παίξω στο ΝΒΑ, επιλέχθηκα στους Σέλτικς, όπως ο Λάρι Μπερντ. Είχα προτάσεις από την Ελλάδα, δεν είχα πάει ποτέ στην Ελλάδα, δεν ήξερα καν αν υπήρχε μπάσκετ στην Ελλάδα. Είναι μία απόφαση που δεν θα μετανιώσω ποτέ. Οταν πήραμε το χρυσό το 1987 ένα ολόκληρος λαός βγήκε στους δρόμους και πλέον θεωρείται η Ελλάδα μια μεγάλη ευρωπαίκή δύναμη. Ολα τα σπίτια πλέον έχουν μία μπασκέτα ή μία μπάλα του μπάσκετ.

Οταν μία μέρα περπατούσα στο σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη ήρθε ένας γονιός και με αγκάλιασε, μου είπε ότι έσωσα τον γιο μου, καθώς βρήκε το νόημα της ζωής του που είναι το μπάσκετ και ξέφυγε από τα ναρκωτικά. Αυτό είναι το σημαντικότερο”, είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος στο τέλος της ομιλίας του ευχαρίστησε την οικογένεια του, τη γυναίκα του, την κόρη του Στέλλα, αλλά και τους προπονητές και συμπαίκτες.


Γράψτε το σχόλιο σας...
22/03/2019 • 16:26