Όλα ανοιχτά

Σε βραδιά καριέρας ο 19χρονος Τζανιόλο σκόραρε δύο φορές για τους "τζιαλορόσι" για να δει τον Λόπεζ να μειώνει για τους "δράκους" με το τελικό 2-1 να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για πρόκριση στα προημιτελικά ανάμεσα σε Ρόμα και Πόρτο.

Σε βραδιά καριέρας ο 19χρονος Τζανιόλο σκόραρε δύο φορές για τους “τζιαλορόσι” για να δει τον Λόπεζ να μειώνει για τους “δράκους” με το τελικό 2-1 να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για πρόκριση στα προημιτελικά ανάμεσα σε Ρόμα και Πόρτο. Δύο δοκάρια είχε ο Τζέκο. Πολύ καλός ήταν ο Μανωλάς, ενώ εξαιρετικό ήταν και το κοουτσάρισμα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Το παιχνίδι

Εντεκάδα για τη Ρόμα ξεκίνησαν οι Μιράντε, Κριστάντε, Πελεγκρίνι, Τζέκο, Κολάροφ, Ντε Ρόσι, Φάσιο, Τζανιόλο, Φλορέντσι, Μανωλάς, Ελ Σαράουι, ενώ για την Πόρτο οι Κασίγιας, Μιλιτάο, Μπραχίμι, Τέλες, Ερέρα, Ντανίλο, Οτάβιο, Φελίπε, Σοάρες, Πέπε και Φερνάντο.


Ένα ημίχρονο ένα δοκάρι

Στα πρώτα σαραπέντε λεπτά ο αγώνας είχε μια συγκεκριμένη μορφή. Η Ρόμα προσπαθούσε και έβαζε τη μπάλα στην περιοχή του Κασίγιας κυρίως από τα αριστερά χωρίς όμως ιδιαίτερα αποτελέσματα. Η Πόρτο προσπαθούσε να αμυνθεί και να βγει στην κόντρα με Οτάβιο και Αντράντε κυρίως επίσης χωρίς αποτέλεσμα.

Έτσι τα πρώτα 37 λεπτά κύλησαν με ένα χλιαρό σουτ του Πελεγκρίνι που απέκρουσε εύκολα ο Κασίγιας κι άλλο ένα του Αντράντε στην αντίπερα όχθη που μπλόκαρε εύκολα ο Μιράντε. Ο Μανωλάς δε μπόρεσε να έρθει σε επαφή με τη μπάλα μες την περιοχή μετά από μια στατική φάση στο 34′ και φτάσαμε στο 37′ όπου είχαμε τη μοναδική ευκαιρία στο ματς.

Ήταν η πρώτη φορά που τροφοδοτήθηκε σωστά ο Τζέκο από τον Φάσιο, με τον Βόσνιο να αποφεύγει υπέροχη στην περιοχή τον Μιλιτάο και με δυνατό σουτ να στέλνει τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Κασίγιας, ο οποίος φαίνεται πώς ακούμπησε όσο χρειαζόταν τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα. Αυτή είναι η μοναδική αξιομνημόνευτη φάση του πρώτου μέρους καθώς τα επόμενα οκτώ λεπτά κύλησαν στον χώρο του κέντρου.


Άλλο ματς στο δεύτερο ημίχρονο

Η Πόρτο βγήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα η Ρόμα να βρει κενούς χώρους και να απειλήσει πέντε φορές από το 50′ ως το 76′ εκ των οποίων οι δύο έγιναν γκολ.

Στο 50΄Ο Κριστάντο σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή για να αποκρούσει ο Κασίγιας, στο 66΄ήταν η σειρά του Πελεγκρίνι να δει τον Κασίγια νικητή, για να έρθει το γκολ του Τζανιόλο στο 70′

Βραδιά καριέρας για Τζανιόλο

Ο 19χρονος με το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Τζέκο και με συρτό σουτ νίκησε για πρώτη φορά τον Ισπανό. Στιγμή καριέρας για τον νεαρό άσο της Ρόμα, ο οποίος αφού στο 75′ έχασε μια ευκαιρία εν συνεχεία στο 76′ έκανε το 2-0.

Ο Τζέκο είχε σουτ στο δοκάρι από το ύψος της περιοχής με τον Τζανιόλο να είναι στη σωστή θέση για την επαναφορά και να κάνει το 2-0 εύκολα κι απλά. Η Ρόμα φαινόταν καβάλα στ’ άλογο, με την Πόρτο να έχει χάσει και τον Μπραχίμι λόγω τραυματισμού.

Στο παιχνίδι οι “Δράκοι”

Ωστόσο κατάσφερε να βρει γκολ, αφού πρώτα είχε χάσει ευκαιρία με κεφαλιά του Ντανίλο στο 57′, στο 79′ μείωσε με τον Λόπεζ, τον αντικαταστάτη του Μπραχίμι. Ήταν ο Περέιρα που δοκίμασε ένα μακρινό σουτ το οποίο έφτασε στον Λόπεζ και όχι στην εστία με τον μεσοεπιθετικό των δράκω να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα από κανονική θέση σύμφωνα και με την ετυμηγορία του VAR.

Στα τελευταία λεπτά η Πόρτο πίεσε είχε μια σπουδαία ευκαιρία με τον Ερέρα να στέλντει τη μπάλα μόλις άουτ στο 83′ και τη Ρόμα να απομακρύνει τους κινδύνους ως το 95′ κι ενώ στο 94′ ο Κολάροφ σε μια κόντρα επίθεση είχε την τελευταία ευκαιρία στο ματς αφού απέκρουσε ο Κασίγιας το δυνατό αριστερό του.

Το τελικό 2-1 δίνει ένα μικρό προβάδισμα στη Ρόμα χωρίς ωστόσο να της εξασφαλίζει τίποτα απολύτως ενόψει του επαναληπτικού του Οπόρτο.


Ρώμη
Ολίμπικο 
Ρόμα-Πόρτο
Πρώτο παιχνίδι 
Φάση των 16 του Champions League


Σκόρερ:
60′, 67′ Τζανιόλο/ 79′ Λόπεζ
 

Ρόμα (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο):
Μιράντε, Κριστάντε, Πελεγκρίνι (83′ Ενζονζί), Τζέκο, Κολάροφ, Ντε Ρόσι, Φάσιο, Τζανιόλο (87′ Σαντόν), Φλορέντσι, Μανωλάς, Ελ Σαράουi (90′ Κλάιφερτ)


Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο):
Κασίγιας, Μιλιτάο, Μπραχίμι (68′ Αντριάν Λόπεζ), Τέλες, Ερέρα, Ντανίλο, Οτάβιο (84′ Ερνάνι), Φελίπε, Σοάρες, Πέπε, Φερνάντο (76′ Περέιρα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.