Νίκη και πλεονέκτημα για την πρωτιά κυνηγά αύριο κόντρα στη Ρωσία η εθνική ομάδα ανδρών

Το 2 στα 2 στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2019 επιδιώκει αύριο το απόγευμα στη Μόσχα η εθνική μας ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών.

Το 2 στα 2 στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2019 επιδιώκει αύριο το απόγευμα στη Μόσχα η εθνική μας ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών. Μετά την εύκολη νίκη απέναντι στο Λουξεμβούργο αναλαμβάνει κόντρα στη Ρωσία την πρώτη δύσκολη αποστολή. Η σπουδαία αναμέτρηση γίνεται στη ρωσική πρωτεύουσα και περιλαμβάνεται στη 2η αγωνιστική του 6ου γκρουπ, όπου η Ελλάδα είναι επικεφαλής. 

Σε ανάλογη θέση είχε βρεθεί η χώρα μας και στα προκριματικά γκρουπ της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Τότε είχε μεγάλη αντίπαλο για την πρωτιά την Αγγλία και είχε καταφέρει να την αφήσει στη 2η θέση. Την κορυφή του ομίλου θέλει και τώρα κι αν επικρατήσει αύριο θ’ αποκτήσει πλεονέκτημα για τον 2ο γύρο. Μπορεί μάλιστα, ν’ αγωνιστεί χωρίς πίεση, διότι την πρόκριση στην τελική φάση του θεσμού τη δίνει η πρώτη δυάδα από τον κάθε όμιλο και η εθνική μας την έχει καπαρώσει. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής έχει τέσσερις αθλητές στην αποστολή και θα επιλέξει τριάδα ανάμεσα στους Παναγιώτη Γκιώνη, Κώστα Παπαγεωργίου, Γιάννη Σγουρόπουλο και Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο. Ο αγώνας έχει οριστεί για τις 6 μ.μ. (ίδια ώρα με την Ελλάδα) και θα μεταδοθεί ζωντανά στο ίντερνετ (http://www.laola1.tv/en-int/livestream/russia-greece-len το λινκ, που βγαίνει στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος, την E.T.T.U.).

Οι διεθνείς αναχώρησαν το μεσημέρι για τη Ρωσία, η οποία συγκλονίζεται από την πολύνεκρη τραγωδία με την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο Κεμέροβο, στη Σιβηρία. Ολοκληρώνουν με χαλαρή προπόνηση την προετοιμασία τους κι αφού δώσουν τον αυριανό αγώνα θα πάρουν το βράδυ το αεροπλάνο της επιστροφής. Αρχηγός αποστολής είναι ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Ε. Μανώλης Κολυμπάδης.

Οι Ρώσοι από την πλευρά τους έκαναν τις τελευταίες προπονήσεις στην αθλητική βάση του Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου της Μόσχας στο Τσέχοφ. Υπολογίζουν στους Κιρίλ Στάτσκοφ, Βλαντιμίρ Σιντορένκο, Γκριγκόρι Βλασόφ και Βιλντάν Γκαντίεφ. Ο Σκάτσκοφ και ο Βλασόφ είναι μέσα στην πρώτη τριάδα των Ρώσων στην παγκόσμια κατάταξη. Τον Μάρτιο ο πρώτος βρίσκεται στο νούμερο 96 και ο δεύτερος στο 92 (απών θα είναι ο Σιμπάεφ, το Νο 61). Ο Σιντορένκο, που βαδίζει στο 16ο έτος της ηλικίας του, είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού παίδων τις δύο τελευταίες σεζόν. Στους άνδρες είναι νούμερο 225 στην παγκόσμια κατάταξη και πρόσφατα είχε αγωνιστεί μαζί με τον Σγουρόπουλο στο διπλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αθλητών έως 21 ετών. Ο Γκαντίεφ εμφανίζεται στο νούμερο 681 της παγκόσμιας κατάταξης. Όπως δείχνουν τα πράγματα λοιπόν, οι Ρώσοι που διαθέτουν πλειάδα καλών αθλητών, πρόκειται να παρατάξουν δυνατό σύνολο σε αντίθεση με τον περασμένο Σεπτέμβριο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού όπου είχαν αναπληρωματική ομάδα.

Στο Λουξεμβούργο τότε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε συναντήσει πάλι στον όμιλο τη Ρωσία και την είχε νικήσει με 3-0. Στηρίχτηκε στους Γκιώνη, Παπαγεωργίου, Σγουρόπουλο, ενώ σε σχέση με την τωρινή τους αποστολή οι αντίπαλοι είχαν παρατάξει τον Βλασόφ και τον Σιντορένκο. 

Γενικά η Ελλάδα έχει θετική παράδοση απέναντι στη Ρωσία και είναι αήττητη εδώ και αρκετά χρόνια. Τον Σεπτέμβριο του 2012 την είχε αντιμετωπίσει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013 και είχε επικρατήσει με 3-1. Μετά από εκείνη τη διοργάνωση προέκυψε και μία σύμπτωση. Προχώρησαν και τα δύο συγκροτήματα στην 1η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013, η Ελλάδα έφτασε στην ιστορική διάκριση με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, ενώ η Ρωσία είχε κατακτήσει την 3η θέση.

* Η Ρωσία είναι παραδοσιακή αξία στον χώρο, πάντως ακόμα και στην εποχή της Σοβιετικής Ένωσης δεν κατέγραψε πρωτιά στο ομαδικό ανδρών σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είχε ωστόσο, δύο παρουσίες σε τελικό το 1966 και το 1968.

* Το αυριανό παιχνίδι θα είναι το εναρκτήριο στη φετινή διοργάνωση για τους Ρώσους, οι οποίοι τον Φεβρουάριο είχαν κάνει το ρεπό τους στο 6ο γκρουπ. Μετά την πρεμιέρα δηλαδή, η Ελλάδα έχει 2 βαθμούς και το Λουξεμβούργο 1.

* Το ταξίδι στη Μόσχα συνέπεσε με τα γενέθλια του Κώστα Παπαγεωργίου. Ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας έκλεισε σήμερα τα 39 χρόνια ζωής.

* Ο 24χρονος Κωνσταντινόπουλος συμπεριλήφθηκε πρώτη φορά στην αποστολή της ανδρικής ομάδας σε τέτοιο εκτός έδρας ματς. Είναι μία επιβράβευση και στη μεγάλη επιτυχία του να φτάσει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο απλό του πρόσφατου Πανελληνίου πρωταθλήματος. Θυμίζουμε ότι πριν από έναν μήνα κόντρα στο Λουξεμβούργο είχε κάνει το ντεμπούτο του στη διοργάνωση ο αδερφός του Γιώργος.

* Αύριο διεξάγεται και η 2η αγωνιστική στα αντίστοιχα προκριματικά των γυναικών. Κανονικά η εθνική μας ομάδα των γυναικών θα έπαιζε εντός έδρας με την Αγγλία, όμως ο αγώνας έχει μετατεθεί για την Τρίτη 24 Απριλίου. Οι Άγγλοι είχαν ειδοποιήσει εγκαίρως ότι στις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες πρέπει να πάρουν μέρος στους Αγώνες Κοινοπολιτείας κι έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο ομοσπονδιών η 24η Απριλίου. Λίγες ημέρες αργότερα θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού στο Χάλμσταντ. 

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο 3ο γκρουπ του επιπέδου Β των γυναικών και η αναμέτρηση με την Αγγλία θα είναι η πρώτη της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.