Διεθνής Αμνηστία: “Να αποσυρθούν άμεσα τα μέτρα για τους μετανάστες”

Βαθιά ανησυχητικό μέτρο χαρακτηρίζει η Διεθνής Αμνηστία, τη δημιουργία κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση.

Βαθιά ανησυχητικό μέτρο χαρακτηρίζει η Διεθνής Αμνηστία, τη δημιουργία κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση.


Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η μη Κυβερνητική οργάνωση, στοχοποιούνται οι πιο αδύναμοι άνθρωποι με βάση αμερόληπτα κριτήρια.


Η Jezerca Tigani, μέλος του ΔΣ της Διεθνούς Αμνηστίας, κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για στοχοποίηση ανθρώπων και τονίζει πως οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποσύρουν άμεσα τα μέτρα, τα οποία θα επιδεινώσουν τον στιγματισμό των μεταναστών και των αιτούντων για άσυλο στη χώρα.


“Πρόκειται για μέτρα που πρέπει να μας ανησυχούν”, τονίζει και αναφέρει πως τα κέντρα κράτησης θα πρέπει να είναι η έσχατη επιλογή, ενώ η σύλληψη των μεταναστών χωρίς να αναζητηθεί κάποιο άλλο εναλλακτικό μέτρο, σημαίνει πως η Ελλάδα παραβιάζει τις διεθνείς της υποχρεώσεις.


“Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό εκείνοι που ζητούν διεθνή προστασία να αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο κράτησης. Οι μετανάστες και οι αιτούντες για άσυλο δεν είναι εγκληματίες και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται έτσι”, τονίζει η Διεθνής Αμνηστία.


Παράλληλα, σημειώνει πως δεν υπάρχουν κατάλληλες εγκαταστάσεις στα σύνορα της Ελλάδας για τον εντοπισμό εκείνων των ατόμων που χρήζουν διεθνής προστασίας, όπως είναι τα θύματα βασανιστηρίων.
Μεταξύ άλλων, η Διεθνής Αμνηστία δίνει βάση στη νέα Υγειονομική Διάταξη που εξήγγειλε η κυβέρνηση, η οποία προβλέπει υποχρεωτική παραπομπή στις υγειονομικές δομές της χώρας όσων πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα, τα οποία αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και περιγράφονται αναλυτικά μέσα σε αυτήν.


Πηγή: News247.gr
Πηγή: News247.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.