Ο Φοίνικας 3-0 τον Ολυμπιακό, η Σύρος πανηγυρίζει!!! (vid)

Μοιάζει πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά δεν είναι. Ο Φοίνικας εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη της έδρας του και τα προβλήματα του Ολυμπιακού, πήρε τον πρώτο ημιτελικό με 3-0 σετ και πλέον αναζητά μια νίκη στα δύο επόμενα παιχνίδια.

Μοιάζει πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά δεν είναι. Ο Φοίνικας εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη της έδρας του και τα προβλήματα του Ολυμπιακού, πήρε τον πρώτο ημιτελικό με 3-0 σετ (25-23, 25-20, 25-17) και πλέον αναζητά μια νίκη στα δύο επόμενα παιχνίδια (αν χρειαστούν) για να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό πρωταθλήματος.

Οι Συριανοί είχαν πάθος με κλειδί της αναμέτρησης την ανατροπή στο πρώτο σετ. Εκεί αν και έχαναν με 16-11, 18-14 και 21-20, βρήκαν τον τρόπο να γυρίσουν το σετ και να το κλείσουν με 25-23. Η συνέχεια ήταν πιο εύκολη για τους Συριανούς οι οποίοι αν και πιέστηκαν στο δεύτερο σετ (20-19) το πήραν με σερί 5-1 με 25-20 ενώ στο τρίτο σαν σε προπόνηση το κατέκτησαν με 25-17. Κορυφαίος σκόρερ των γηπεδούχων ο Ηλίας Λάππας με 17 πόντους, 13 είχε ο Ντόκιτς και 9 ο Σουλτανόπουλος. Για τον Ολυμπιακό με τον οποίο αγωνίστηκε ο Φιλίποφ, 12 πόντους είχε ο Χιμένεζ και 11 ο Νοβότνι. Οι “ερυθρόλευκοι” για να μπορέσουν να υπερασπιστούν τους τρεις συνεχόμενους τίτλους που έχουν στο πρωτάθλημα θα πρέπει την Τετάρτη να ισοφαρίσουν τη σειρά στο “Μελίνα Μερκούρη”. 

Η πρώτη …ζαριά λοιπόν του ημιτελικού στη Σύρο βρήκε κερδισμένη την ομάδα του Φοίνικα με τους νικητές να δηλώνουν αισιόδοξοι ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης στο Ρέντη την προσεχή Τετάρτη.

«Αν και δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι από το β’ τεχνικό τάιμ άουτ του πρώτου σετ και μετά, εφαρμόσαμε κατά γράμμα την τακτική που είχαμε σχεδιάσει και κάναμε μία από τις καλύτερες μας εμφανίσεις», είπε ο έμπειρος τεχνικός και κατέληξε: «Η νίκη μας είναι απόλυτα δίκαιη κι ανήκει στους παίκτες στους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Την Τετάρτη θα κοιτάξουμε να παίξουμε έξυπνα, να κάνουμε το παιχνίδι μας κι ότι βγει» είπε ο τεχνικός του Φοίνικα Νίκος Νεόφυτος. Από την πλευρά του ο Γιάννης Καλμαζίδης στάθηκε στα πολλά λάθη των παικτών του και χαρακτήρισε το ματς της Τετάρτης ‘τελικό’. «Το πρώτο σετ και κατ επέκταση το παιχνίδι κρίθηκε από τα δικά μας λάθη.

Είναι ανεπίτρεπτο να έχουμε 12 λάθη στο πρώτο σετ», είπε ο ερυθρόλευκος τεχνικός και συνέχισε: «Ο Φοίνικας έχει πετύχει το στόχου και παίζει απαλλαγμένος από το άγχος. Το άγχος είναι στη δική μας πλευρά, αφού είμαστε νταμπλούχοι και πρέπει να αποδείξουμε κάποια πράγματα. Το παιχνίδι της Τετάρτης πλέον έχει χαρακτήρα τελικού».

Ο Ηλίας Λάππας απέδωσε το κακό ξεκίνημα της ομάδας του «στο άγχος του πρωτάρη, αφού παίζουμε για πρώτη φορά ημιτελικό, ωστόσο χαίρομαι που το ξεπεράσαμε γρήγορα και κάνοντας αυτά που είχαμε σχεδιάσει φτάσαμε σε μια δίκαιη νίκη», ενώ ο Ντίμα Φιλίποφ στάθηκε κι αυτός στα πολλά λάθη που έκανε η ομάδα του: «Κάναμε πολλά λάθη και πλέον αν και δεν έχουμε πολύ χρόνο πρέπει να τα διορθώσουμε, αφού την Τετάρτη παίζουμε όλη μας τη χρονιά».

Τα στατιστικά:
Φοίνικας (Νεόφυτος): Σουλτανόπουλος 9 (5/5 επ., 4 μπλοκ), Κουρνέτας, Θάνος 7 (6/8 επ., 1 μπλοκ), Λάππας 17 (15/23 επ., 2 μπλοκ, 58% υπ. – 37% άριστες), Ντόκιτς 13 (11/27 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Γκόρτσανιουκ 9 (6/11 επ., 3 μπλοκ, 63% υπ. – 25% άριστες), Κουρούπης -λ 63% υπ. – 38% άριστες / Ντάνγκουμπιτς, Τσέργας, Νικηφορίδης.
Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Χιμένες 12 (10/24 επ., 2 μπλοκ), Πετρέας 9 (7/10 επ., 2 μπλοκ), Φιλίποφ, Νοβότνι 11 (11/18 επ., 56% υπ. – 11 % άριστες), Κανέλλος 8 (7/10 επ., 1 μπλοκ), Κοκκινάκης 6 (5/13 επ., 1 μπλοκ, 70% υπ. – 44% άριστες), Κουζούνης -λ (75% υπ. – 67% άριστες) / Φιγκερόα, Λιβαθηνός, Σωτηρίου, Ιωάννου, Μάρκου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.