Μίλησαν οι προσωπικότητες! (video)

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Φάιναλ Φορ το ματς έκριναν οι προσωπικότητες με τη Φενέρ να είναι εκείνη που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό επικρατώντας 76-67 της αξιόμαχης Ζάλγκιρις.

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Φάιναλ Φορ το ματς έκριναν οι προσωπικότητες με τη Φενέρ να είναι εκείνη που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό επικρατώντας 76-67 της αξιόμαχης Ζάλγκιρις. 

Ο Μπόμπι Ντίξον ήταν ο άσος στο μανίκι του δαιμόνιου Ομπράντοβιτς και με 19 δικούς του πόντους (5/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα) έκρινε το παιχνίδι στέλνοντας τον τουρκικό σύλλογο στον τρίτο συνεχόμενο τελικό της ιστορίας του. 

Εκτός αυτού, εξαιρετικό παιχνίδι έκαναν και οι Ντατόμε και Σλούκας, οι οποίοι πέτυχαν 16 και 14 πόντους αντίστοιχα. 

Πολύ «ξύλο»!

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όπως ήταν αναμενόμενο η Ζάλγκιρις μπήκε ιδιαίτερα αγχωμένη και η Φενέρ θέλησε να το εκμεταλλευτεί και να δημιουργήσει μία διαφορά από το ξεκίνημα, επιβάλλοντας το ρυθμό της. 

Ήταν εμφανές ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε δώσει σαφή εντολή στους παίκτες του να παίζουν ένας εναντίον ενός και αυτό είχε αποτέλεσμα καθώς οι Τούρκοι με πρωταγωνιστές τους Γουοναμέικερ και Βέσελι έφτασαν στο 7-1, στο πρώτο τετράλεπτο, παίζοντας και εξαιρετική άμυνα στον ιθύνοντα νου των Λιθουανών, τον Πάνγκος. 

Η Φενέρ, στο πρώτο μισό της περιόδου κατάφερε να καταστρέψει το παιχνίδι της Ζάλγκιρις σε απόλυτο βαθμό μην επιτρέποντας στους Λιθουανούς να περάσουν την μπάλα μέσα στο «ζωγραφιστό». 

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι στην πρώτη περίοδο ήταν πολύ σκληρό με τις δύο ομάδες να ρίχνουν πολύ «ξύλο» και να δίνουν προτεραιότητα στις άμυνές τους. 

Η Φενέρ μπόρεσε να ελέγξει το ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο και δεν επέτρεψε στη Ζάλγκιρις να δημιουργήσει ρήγματα με το σκορ να είναι στο 19-13 υπέρ της. 

Και πάλι καλά για τη Ζάκγκιρις…

Στη δεύτερη περίοδο η Φενέρ θέλησε να ανεβάσει στροφές προκειμένου να «χτίσει» μία διαφορά «ασφαλείας» και να οδηγήσει τη Ζάλγκιρις σε βιαστικές αποφάσεις. 

Ο Ντατόμε ήταν εκείνος που σε αυτό το σημείο πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες φτάνοντας γρήγορα στους δέκα πόντους στέλνοντας τη διαφορά για πρώτη φορά στο +9 (24-15). 

Στην αντίπερα όχθη, ο Μίτσιτς ήταν το χαρτί του Γιασικεβίτσιους απέναντι στον Ομπράντοβιτς με τον Σέρβο να μειώνει τη διαφορά τρέχοντας ένα σερί 7-0 (24-20). 

Η Φενέρ δεν ήθελε να αφήσει τους Λιθουανούς να τρέξουν το γήπεδο και προσπάθησε να παίξει άμυνα στα όρια του φάουλ με αποτέλεσμα να οδηγήσει τη Ζάλγκιρις σε αρκετά λάθη, τα περισσότερα εκ των οποίων αβίαστα στέλνοντας ξανά τη διαφορά στο +8 (28-20). 

Αυτό που έστειλε τη διαφορά για πρώτη σε διψήφια επίπεδα, στη δεύτερη περίοδο ήταν το γεγονός ότι η Φενέρ κατάφερε να κόψει όλα τα plays της Ζάλγκιρις, η οποία σκόραρε αποκλειστικά με ατομικές ενέργειες. 

Στο τέλος του δεκαλέπτου η Ζάλγκιρις κατάφερε να περιορίσει τον Βέσελι, ο οποίος φάνηκε να μένει από δυνάμεις και μείωσε τη διαφορά τρέχοντας ένα σερί 5-0 μειώνοντας 37-31 αλλά στην τελευταία επίθεση του πρώτου ημιχρόνου η Φενέρ κατάφερε να σκοράρει με τον Ντίξον να σκοράρει αλλά τον Γουάιτ να απαντάει και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 39-33. 

Η Ζαλγκίρις δεν πεθαίνει εύκολα

Στο τρίτο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Φενέρ προσπαθούσε να «χτίσει» μία διαφορά «ασφαλείας» και να επιβάλει το ρυθμό της αλλά η Ζάλγκιρις δεν ήταν διατεθειμένη να τα παρατήσει τόσο εύκολα. 

Το παιχνίδι βρισκόταν σε μία εύθραυστη ισορροπία με τις δύο ομάδες να σκοράρουν εναλλάξ σε ένα μπράντεφερ πόντων αλλά τη Φενέρ να διατηρεί το προβάδισμα δεδομένου ότι η Ζάλγκιρις υπέκυπτε πιο εύκολα στο λάθος με αποτέλεσμα ένα τρίποντο του Γουοναμέικερ να στείλει τη διαφορά ξανά σε διψήφια επίπεδα (48-37). 

Σε κάθε προσπάθεια των Τούρκων να «καθαρίσουν» το ματς και να στείλουν τη διαφορά πάνω από τους 11-12 πόντους η Ζάλγκιρις είχε απαντήσεις μένοντας μέσα στο παιχνίδι, στο τελευταίο μισό της περιόδου και με ένα σερί 11-0 μείωσε στους δύο πόντους (50-48), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση αλλά με τέσσερις πόντους του Ντίξον στο τέλος της περιόδου η Φενέρ διατήρησε το ισχνό πλέον προβάδισμα (54-50). 

Μίλησε ο Ντίξον!

Το τέταρτο δεκάλεπτο έμελε να είναι ένα πραγματικό ντέρμπι με τα ντεσιμπέλ στην Σταρκ Αρένα να αυξάνονται αισθητά και τους φιλάθλους των δύο ομάδων να προσπαθούν να βοηθήσουν όσο μπορούσαν τους παίκτες. 

Στο πρώτο δίλεπτο της τέταρτης περιόδου ο Ντίξον ήταν εκείνος που πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες πετυχαίνοντας τους δέκα από τους δώδεκα πόντους της ομάδας του, στέλνοντας τη διαφορά στο +10 (62-52), όντας ο παράγοντας Χ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε αυτό τον ημιτελικό.

Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις έτσι και σε αυτή η Ζάλγκιρις γύρισε και από τους 13 μείωσε τη διαφορά στους 6 πόντους (66-60) χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει μέχρι αυτό το σημείο να περάσει μπροστά στο σκορ ούτε για μία φορά. 

Ωστόσο, στο τέλος οι προσωπικότητες ήταν αυτές που μίλησαν και αυτή του Ντίξον έκανε εκκωφαντικό θόρυβο με τον Αμερικανό να είναι ο καλύτερος παίκτης της Φενέρ και να την οδηγεί στον τρίτο συνεχόμενο τελικό στην ιστορία της. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.