Πάτσης: «Καθοριστικές οι επόμενες ημέρες»

Εντός δέκα ή δεκαπέντε ημερών εκτιμά ο Ανδρέας Πάτσης ότι θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της ανάμιξής του στα διοικητικά της ΑΕΛ.

Εντός δέκα ή δεκαπέντε ημερών εκτιμά ο Ανδρέας Πάτσης ότι θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της ανάμιξής του στα διοικητικά της ΑΕΛ. Ο ίδιος θεωρεί ότι μετά από το διάστημα αυτό θα είναι σε θέση να αποφασίσει αν θα αποκτήσει μετοχές της θεσσαλικής ΠΑΕ και ενδεχομένως και το πλειοψηφικό πακέτο ή αν δεν θα ασχοληθεί καθόλου.

Προς το παρόν, πάντως, τόνισε ότι οι επαφές βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, επισήμανε πως είναι μόνος του σε αυτήν την προσπάθεια, ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Κώστα Πηλαδάκη.

Ο πρόεδρος της Ελασσόνας μίλησε στη Ραδιοφωνία Κισσάβου 97,8 και είπε συγκεκριμένα (όπως καταγράφηκαν από το σάιτ sportlarissa.gr).

«Είναι όντως υπαρκτό το ενδιαφέρον; Σε τι επίπεδο είναι οι συζητήσεις;

Το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό και οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. Ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες, είμαστε σε μια φάση αναζήτησης κάποιων πραγμάτων, εξειδίκευσης κάποιων άλλων και είναι πολύ νωρίς να πούμε το ο,τιδήποτε ακόμα. Δεν θα ήθελα να πω κάτι το οποίο δεν θα υλοποιηθεί, δεν θα υπάρξει. Αυτό που μπορώ να πω είναι ό,τι υπάρχουν συζητήσεις σε εξέλιξη.

Υπάρχει ενδιαφέρον για ένα ποσοστό ή για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ;

Αυτό το ενδεχόμενο είναι ανοιχτό, διότι είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Γι’ αυτό σας είπα ότι είναι πρώιμο το στάδιο των συνομιλιών. Αυτή την έκταση που πήρε το θέμα σήμερα δεν την περίμενα ούτε και εγώ, είναι μια απόπειρα να προκαταληφθούν ορισμένες αποφάσεις. Ο σχεδιασμός γίνεται στην πορεία του χρόνου αναλόγως του τι κάθε φορά συζητείται, διαπιστώνεται. Όλα αυτά αλλάζουνε, δεν υπάρχει κάτι σταθερό από την αρχή. Καταρχήν μιλάμε για συμμετοχή.

Αυτό αφορά μόνο την ΠΑΕ ΑΕΛ ή και το γήπεδο;

Είναι όλα πάνω στο τραπέζι. Αυτή τη στιγμή εγώ, για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω μια πλήρη εικόνα και άποψη των πραγμάτων, για να μπορώ και εγώ να τοποθετηθώ ακριβώς. Όταν κάνεις μια επιχειρηματική κίνηση, αφού λάβει τις οριστικές σου αποφάσεις θα πρέπει να έχεις μια πλήρη εικόνα. Θέλω να συμμετάσχω, να συνεισφέρω, να βοηθήσω σε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Τώρα το σημείο, το επίπεδο, το βάθος δεν είμαι ακόμα σε θέση ούτε εγώ ο ίδιος να το προσδιορίσω.

Θα ακολουθήσει και οικονομικό έλεγχος της ΠΑΕ;

Ο Κώστας Πηλαδάκης λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια και σε ένα επίπεδο απόλυτης ειλικρίνειας που αυτό δημιουργεί μια αμοιβαία εμπιστοσύνη. Ό,τι θεωρούμε ότι είναι καλό για την ομάδα, την πόλη, θα το πράξουμε. Αυτά είναι πράγματα καθαρά επιχειρηματικά, τα οποία δεν είναι καλό να προλογίζονται. Διότι υπάρχει μια άλλη πλευρά, η ΑΕΛ ανήκει στον κ. Πηλαδάκη και δεν θα ήθελα να προκαταβάλω κάτι, θα ήταν άκομψο.

Πότε βλέπετε να ξεκαθαρίζει το τοπίο;

Το συντομότερο δυνατό! Όλο αυτό που ξεκίνησε θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο, δηλαδή οι επόμενες 10-15 ημέρες θα είναι καθοριστικές.

Σε αυτή την προσπάθεια θα είστε μόνος ή θα έχετε και κάποιου είδους «παρέα»;

Είναι μια δική μου προσπάθεια. Εάν και εφόσον μπορέσω να συνδράμω, θα το πράξω προσωπικά εγώ ο ίδιος. Δεν υπάρχει κανένα άλλο σενάριο. Αν στην πορεία άλλοι επιχειρηματίες θελήσουν να συνεισφέρουν σε αυτό το έργο, με μεγάλη χαρά θα τους δεχτούμε.

Βγαίνουν τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα για φυγές παικτών, τα έχετε συζητήσει με τον Κώστα Πηλαδάκη;

Δεν μπορώ να φτάσω στο Ω αν δεν ξεκινήσω από το Α.

Σε 15 μέρες τελειώνει θετικά η υπόθεση, εσείς ποια ΑΕΛ παραλαμβάνεται;

Για να μπεις σε μια ομάδα όπως είναι η ΑΕΛ, θα πρέπει να μπορείς να συνδράμεις στην υλοποίηση των στόχων της. Εγώ δεν ξεκινάω από την λογική αν υπάρχουν πέντε πρωτοκλασάτοι παίκτες, ενώ μπορούν να έρθουν 105 πιο πρωτοκλασάτοι.  Εγώ ξεκινάω από τον βασικό στόχο την επάνοδο της ΑΕΛ στην Σούπερ Λιγκ. Τακτικές από εδώ και πέρα θα ακολουθηθούν, αν και εφόσον ολοκληρωθούν τα σχέδιά μας. Δεν πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να είναι αναντικατάστατος. Εγώ πιστεύω σε οργανωμένες μονάδες, σε υγιείς επιχειρηματικές προσπάθειες που έχουν ένα στόχο να υλοποιήσουν και χρησιμοποιούνε συγκεκριμένα εργαλεία.

Τι σας κάνει να ασχοληθείτε με την ΑΕΛ εν καιρώ οικονομικής κρίσης;

Οι δυσκολίες που υπάρχουν θα πρέπει να γίνουν αντιληπτές από όλους, αυτό έχει να κάνει με τις απαιτήσεις των φιλάθλων, τις απαιτήσεις των εμπλεκομένων στο ποδόσφαιρο. Το ό,τι βρισκόμαστε σε δύσκολο οικονομικά καιρό δεν πρέπει να μας γεμίζει απαισιοδοξία. Αντίθετα, υπάρχει πάντα πρόσφορο έδαφος, με σεμνότητα, ταπεινότητα και χωρίς αλαζονείες να χτίσουμε υγιείς επιχειρηματικές μονάδες που θα προσφέρουν πολλά στον τόπο. Η οικονομική συγκυρία δεν θα λειτουργεί αποτρεπτικά, απλά τα όσα θα δημιουργηθούν θα γίνουν κάτω από διαφορετικές συνθήκες και με άλλα δεδομένα.

Είναι μια επένδυση ορμώμενη από επιχειρηματικότητα ή από συναίσθημα;

Έχει να κάνει με την αγάπη προς το ποδόσφαιρο, με το συναίσθημα το οποίο δημιουργείται γύρω από αυτό που λέμε μπάλα. Είναι το κορυφαίο πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός το ποδόσφαιρο. Ό,τι δεν αγαπάς, δεν πετυχαίνει. Αν δεις επιχειρηματικά μόνο το ποδόσφαιρο, θα απογοητευτείς και θα αποτύχεις. Έχω ήδη εμπλακεί, είμαι στην περιοχή μου και αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο.

Θα αφήσετε την Ελασσόνα αν ασχοληθείτε με την ΑΕΛ;

Ό,τι ξεκινάω το τελειώνω. Η Ελασσόνα είναι μια αγάπη για μένα, από εκεί κατάγομαι. Θα ολοκληρώσω το έργο μου έτσι όπως εγώ το έχω μελετήσει.

Τι ομάδα είστε;

ΑΕΛ.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΛ φαίνεται πως θα αποδυναμωθεί καθώς λόγω της οικονομικής στενότητας είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσουν από το δυναμικό οι Ααράμπ, Ταλ, Τσιμπάμπα, Ρομέου, ακόμη και ο Μπόα Μόρτε. Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.