Αδίκησε τον εαυτό του… (video)

Ο Αστέρας Τρίπολης παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ κι αγωνίστηκε ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, έβγαλε αντίδραση, αναζήτησε την ανατροπή, όμως το τελικό 1-1 έδωσε στη Χιμπέρνιαν την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Τα λάθη κόστισαν στους Αρκάδες, οι οποίοι δεν είχαν την τύχη στο πλευρό τους αλλά με την εμφάνισή τους μετά την αποβολή του Μανιά στο 48’ έδειξαν πως άξιζαν την πρόκριση αντί των Σκωτσέζων.

Δίχως υπομονή στο παιχνίδι του ο Αστέρας

Στα πρώτα λεπτά το σύνολο του Παντελίδη είχε κατοχή, προσπαθώντας να δημιουργήσει ρήγματα κυρίως από τη δεξιά πλευρά, ανεπιτυχώς πάντως, ενώ στον αντίποδα οι «Χιμπς» δεν κλείστηκαν, δίνοντας βεβαίως έμφαση στο ανασταλτικό κομμάτι αναζητώντας παράλληλα το εκτός έδρας γκολ. Ο Έλληνας προπονητής είχε παράπονα για την έλλειψη υπομονής και την προχειρότητα, στοιχεία που χαρακτήριζαν τις επιλογές των παικτών του, οι οποίοι σήκωναν την μπάλα, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων να έχουν εύκολο έργο. Δείγμα του εκνευρισμού και το γεγονός πως στο πρώτο ημίχρονο, Καλτσάς και Μανιάς είδαν κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. 

Στο 14’ οι Σκωτσέζοι απείλησαν με τον Μπόιλ που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας των Αρκάδων, ύστερα από ωραία μπαλιά του Σλίβκα, ωστόσο ο Βαλιέντε τον πρόλαβε παραχωρώντας το κόρνερ, ενώ μέχρι το 25’ δύο σουτ του Μάλαν βρήκαν σε ετοιμότητα τον Αθανασιάδη. 

Το ματς δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό, μέχρι να εισέρθουμε στο τελευταίο πεντάλεπτο, στο οποίο δύο στιγμές έκαναν τη διαφορά. Στο 41’ ο Κυριακόπουλος είχε μια ωραία εκτέλεση κόρνερ, με τον Τσιλιανίδη να κινείται στην «καρδιά» της σκωτσέζικης άμυνας, να πιάνει αμαρκάριστος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπογκντάν. Κι ενώ η ομάδα της Τρίπολης απώλεσε την ευκαιρία της, δεν συνέβη το ίδιο με τη Χιμπέρνιαν δύο λεπτά αργότερα. Στο 43′, ο Ιγλέσιας έκανε λάθος λίγο πιο κάτω από τη σέντρα, ο Καμπερί κουβάλησε την μπάλα με μοναδικό αντίπαλο τον Βαλιέντε, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Μακτζίν, που εκτέλεσε τον Αθανασιάδη για το 0-1, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.



Έπαιξε πολύ καλύτερα μετά την αποβολή!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό σενάριο για τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς στο 48’ ο Μανιάς χάνει την ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Μπόγκνταν να τον νικάει και στη συνέχεια της φάσης, ο Έλληνας επιθετικός αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Χάνλον. Κι όμως αυτή η αποβολή αφύπνισε τους γηπεδούχους! Κατ’ αρχάς έφεραν την αναμέτρηση στην ισορροπία στο 56’, με περίφημη ενέργεια του Τσιλιανίδη, ο οποίος έκανε σπουδαία κίνηση από τον άξονα και τελείωσε με ψύχραιμο πλασέ για το 1-1. Στο 58’ ο Μιλό δεν είδε το χέρι του Γκρέι, με την ελληνική ομάδα δικαίως να ζητεί πέναλτι. Κι εν συνεχεία οι παίκτες του Παντελίδη πίεσαν φτάνοντας πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ, στο 61’ με τον Κώτσιρα, στο 62’ με τον Δουβίκα, στο 70’ με τον Ιγλέσιας και στο 74’ με τον Δουβίκα να μην έχει τον τρόπο να τελειώσει με ηρεμία ένα τετ-α-τετ, ενώ στο 83’ τον μιμήθηκε ο Κώτσιρας, με τον Ούγγρο τερματοφύλακα να έχει στο ενεργητικό του μία ακόμη μεγάλη επέμβαση και συνολικά με την εμφάνισή να δικαιούται τον τίτλο του πολυτιμότερου, καθώς κράτησε όρθια την ομάδα του στην πίεση του Αστέρα…


«Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Τρίπολη, Αρκαδία

Διαιτητής: Μπενουά Μιλό (Γαλλία)

Κίτρινες κάρτες: Καλτσάς (25’), Μανιάς (42’ και 48’ αποβολή), Μουνάφο (63’), Κώτσιρας (67’), Ιγλέσιας (74’)  –  Σλίβκα (28’)

Αστέρας Τρίπολης (4-2-3-1): Αθανασιάδης – Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε (90+1’ Σάλας), Κυριακόπουλος – Ιγλέσιας (αρχ.), Μουνάφο – Καλτσάς (77’ Ρόλε), Μπελόκ (57’ Μπελόκ), Τσιλιανίδης – Μανιάς

Χιμπέρνιαν (3-5-2):  Μπογκντάν – Άμπροουζ, Μακγκρέγκορ (77’ Γουίτακερ), Χάνλον – Γκρέι (αρχ.), Μάλαν (90+2’ Πόρτσους), Σλίβκα (88’ Μπάρτλεϊ), Μακτζίν, Στίβενσον –  Καμπερί, Μπόιλ 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.