Ψυχολογικά προβλήματα είχε ο δράστης της επίθεσης στο Σινσινάτι των ΗΠΑ

Ο 29χρονος άρχισε να πυροβολεί ενώ βρισκόταν στο λόμπι του κτιρίου των 30 ορόφων.

Ο δράστης της χθεσινής επίθεσης με τρεις νεκρούς σε τράπεζα του Σινσινάτι στο Οχάιο των ΗΠΑ ταυτοποιήθηκε ως ο Όμαρ Περές, 29 ετών, και σύμφωνα με την αστυνομία έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα.

Ο Περές άρχισε να πυροβολεί γύρω στις 09:00 (τοπική ώρα, 16:00 ώρα Ελλάδας) ενώ βρισκόταν στο λόμπι του κτιρίου των 30 ορόφων όπου στεγάζεται η Fifth Third bank στην επιχειρηματική συνοικία του Σινσινάτι.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι, ένας εκ των οποίων υπέκυψε επί τόπου, ενώ δύο ακόμη αφού διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ανακοίνωσαν οι αρχές όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο δράστης, που έπεσε νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, δεν έχει καμία σχέση με την τράπεζα.

Ο διοικητής της αστυνομίας του Σινσινάτι Έλιοτ Άιζακ αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην «πιθανότητα» ο Πέρες – που ήταν οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο όπλο 9 χιλιοστών το οποίο είχε αγοράσει νόμιμα και περίπου 200 σφαίρες– να έπασχε από «ψυχολογικά προβλήματα».

Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά πώς ο δράστης κατάφερε να εισέλθει στο κτίριο της τράπεζας, στο οποίο υπάρχουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας. «Σύμφωνα με την Fifth Third Bank, ο δράστης δεν είναι εργαζόμενός της», τόνισε η Τίφανι Χάρντι εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Ο δήμαρχος του Σινσινάτι Τζον Κράνλεϊ χαιρέτισε την άμεση επέμβαση πολλών αστυνομικών που βρίσκονταν στην περιοχή, επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση ο απολογισμός ίσως ήταν βαρύτερος.

«Φαίνεται ότι πυροβολούσε εναντίον αθώων θυμάτων», πρόσθεσε ο Κράνλεϊ σε συνέντευξη Τύπου. «Η αστυνομία μετέβη στο σημείο σε μερικά δευτερόλεπτα, στην κυριολεξία».

«Πρόκειται ξεκάθαρα για μια πράξη τερατώδους βίας εναντίον αθώων ανθρώπων και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχήσει όλους», τόνισε. «Συμβαίνει πολύ συχνά σε όλη τη χώρα και εμείς, ως χώρα, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να το σταματήσουμε».

Πηγή:
News.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.