Το Μέλλον είναι Γυναίκα: Σινεμά και Ισότητα

Ένα από πιο σημαντικά και επίκαιρα Αφιερώματα του 24ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, έχει τον τίτλο «Το Μέλλον είναι Γυναίκα: Σινεμά και Ισότητα» και περιλαμβάνει πέντε αξιόλογες ταινίες, οι οποίες προβάλλονται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το συγκεκριμένο αφιέρωμα επιμελήθηκαν οι συνεργάτιδες του Φεστιβάλ, ...

Ένα από πιο σημαντικά και επίκαιρα Αφιερώματα του 24ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, έχει τον τίτλο «Το Μέλλον είναι Γυναίκα: Σινεμά και Ισότητα» και περιλαμβάνει πέντε αξιόλογες ταινίες, οι οποίες προβάλλονται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το συγκεκριμένο αφιέρωμα επιμελήθηκαν οι συνεργάτιδες του Φεστιβάλ, Μαρία Ναθαναήλ, Άντυ Δημοπούλου, Δήμητρα Αργυράκη και Φωτεινή Αλευρά. Περιλαμβάνει πέντε πρεμιέρες από ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ που αφηγούνται τις ιστορίες γενναίων γυναικών.

Πρόκειται για αξιόλογα φιλμ, τα οποία μας ταξιδεύουν από τις επαναστάτριες Σαντινίστας στη Νικαράγουα της δεκαετίας του ‘80, στα όνειρα μιας νεαρής στη Δαμασκό του 2011 και από την ανατρεπτική ποιήτρια του Μεξικό, Ροζάριο Καστεγιάνο στην προεκλογική εκστρατεία της Σομαλής μετανάστριας Ιλχάν στην Αμερική και τις υποεκπροσωπημένες γυναίκες δημιουργούς στο Χόλιγουντ.

Τις προβολές θα προλογίσουν τιμώντας με την παρουσία τους οι: Ευρωβουλεύτρια κα Κωνσταντίνκα Κούνεβα, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνική Αλληλεγγύης, κα Έφη Αχτσιόγλου, η ηθοποιός Κόρα Καρβούνη, η παραγωγός Ελένη Κοσσυφίδου, η σκηνοθέτιδα Πέννυ Παναγιωτοπούλου, η κριτικός κινηματογράφου Έλενα Χρηστοπούλου, η ψυχαναλύτρια Κατερίνα Μαλίχιν, η συγγραφέας-σεναριογράφος Κάλλια Παπαδάκη και η ιστορικός Τασούλα Βερβενιώτη.

Οι πέντε ταινίες που θα προβληθούν στο Αφιέρωμα, «Το Μέλλον είναι Γυναίκα: Σινεμά και Ισότητα», είναι οι εξής:

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.