Να είναι ο εαυτός του…

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την επικείμενη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στο γήπεδο της Τούμπας και τον μοναδικό στόχο των “ασπρόμαυρων” στο συγκεκριμένο ματς, που είναι η νίκη.

Το … γαϊτανάκι των διαδοχικών υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ και μάλιστα εντός έδρας συνεχίζεται απόψε στις 17.15 στο γήπεδο της Τούμπας με αντίπαλο τον ΟΦΗ. Ουσιαστικά κοντράρονται η ισχυρή φιλοδοξία  μιας ομάδας που θέλει να κόψει πρώτη το νήμα του πρωταθλήματος κόντρα σε μια που πασχίζει να συγκεντρώσει βαθμούς προκειμένου ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη που οδηγεί στον υποβιβασμό. Μια λεπτή ισορροπία που έχει κανόνα δίχως όμως να λείψουν οι εξαιρέσεις.

Για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου το ζητούμενο είναι το ιδεατό σενάριο του περασμένου Σαββάτου με τον Πανιώνιο. Δηλαδή ένα γρήγορο γκολ που θα διώξει το άγχος από τα πόδια όλων και θ’ αναγκάσει τον αντίπαλο να εγκαταλείψει την τακτική των «κλειστών» γραμμών ανοίγοντας την άμυνά του. Σαφώς και υπάρχει μια επιπλέον ιδιαιτερότητα στην προκειμένη περίπτωση με την πολύ πρόσφατη αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της κρητικής ομάδας, γεγονός που πάντα αποτελεί ερωτηματικό ως προς την αντίδραση ενός συνόλου και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τί αποτέλεσμα μπορεί να έχει. Ωστόσο, δίχως την παραμικρή διάθεση υποτίμησης φυσικά, ο ΠΑΟΚ πρέπει και το έχει υπ’ όψη του αλλά του αρκεί να είναι ο εαυτός του.

Στη νέα τάξη πραγμάτων όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά τις αλλαγές στο ρόστερ του επιδεικνύει θαυμαστή προσαρμοστικότητα κι ανάλογη αποτελεσματικότητα. Με έντεκα γκολ σε τρεις αγώνες και εννιά διαφορετικούς σκόρερ σε Τρίπολη και Τούμπα με Πανιώνιο και Παναχαϊκή αποδεικνύει πως το μεταβατικό στάδιο εξελίσσεται ομαλά. Και πάνω στο υπάρχον υλικό έρχονται να κουμπώσουν σταδιακά και τα νέα πρόσωπα. Ο Μίσιτς έδωσε ένα πρώτο – έστω και μικρό – δείγμα γραφής κι έρχεται η σειρά των Γιαννούλη, Σβιντέρσκι. Παράλληλα, ανανέωσαν τρεις ποδοσφαιριστές από τον λεγόμενο «κορμό» και σε πρώτη φάση απομένει ο Βαρέλα. Όλα αυτά μαζί έχουν τονώσει την αυτοπεποίθηση των ίδιων των πρωταγωνιστών σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή που αρκετά πράγματα έδειχναν να κλονίζονται. Η συνέχεια όμως έμελλε να είναι διαφορετική, τουλάχιστον ως τώρα. 

Μπορεί οι άνθρωποι της ομάδας, αναγκασμένοι κι από τις συνθήκες, δηλαδή τις εξελίξεις που δεν μπορούσαν να ελέγξουν απόλυτα όπως η αποχώρηση του Πρίγιοβιτς, να έκαναν τον …. χειμώνα καλοκαίρι, ξεκινώντας από τώρα την αναδιάρθρωση του ρόστερ, χαμηλώνοντας τον μέσο όρο ηλικίας και προχωρόντας σε επιλογές ποδοσφαιριστών που αποτελούν συνάμα κι επένδυση, όμως όλα για κάποιο λόγο συμβαίνουν. Κι όπως όλα δείχνουν ως τώρα για καλό λόγο … 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.