Στις θέσεις 37-38 πλασαρίστηκε η εθνική γυναικών

Άρχισε καλά και τελείωσε ανάλογα την προσπάθειά της στο Malawati Stadium της Κουάλα Λουμπούρ η εθνική μας ομάδα των γυναικών.

Άρχισε καλά και τελείωσε ανάλογα την προσπάθειά της στο Malawati Stadium της Κουάλα Λουμπούρ η εθνική μας ομάδα των γυναικών. Επικράτησε 3-1 της Κολομβίας και πλασαρίστηκε στις θέσεις 37-38 του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και 13-14 της κατηγορίας της. Είχε δύο νίκες στο ξεκίνημα των γκρουπ, πέτυχε δύο και στο τέλος στα νοκ άουτ ματς κατάταξης και εξασφάλισε στο τραπέζι των αγώνων την παραμονή της στη Second Division χωρίς να βάζει έγνοια, αυτή τη φορά, το κριτήριο της θέσης στην παγκόσμια κατάταξη, όπως έγινε για τα Παγκόσμια πρωταθλήματα του 2014 και του 2016. Ενδιάμεσα βέβαια, έχασε τον βασικό στόχο της πρόκρισης στην πρώτη 12άδα της κατηγορίας. Υπέστη τρεις ήττες στο γκρουπ, αλλά με δεδομένο ότι αποδείχτηκε δυνατό και το Βιετνάμ δεν ήταν απλό το έργο της. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που στη Μαλαισία είχε στον πάγκο τον προπονητή του Άρη Βούλας Κωνσταντίνο Κωστόπουλο, τερμάτισε σε καλύτερη θέση από την 41η του Τόκιο το 2014, όπου είχε αγωνιστεί με την ίδια ακριβώς σύνθεση. Ο αγώνας με την Κολομβία ελάχιστη σημασία είχε, πάντως το φινάλε μπορεί ν’ αφήσει γλυκιά γεύση υπό την έννοια ότι έγινε καλή εμφάνιση και οι επί μέρους νίκες ήρθαν χωρίς να χαθεί σετ. Άλλα δύο θετικά αποτελέσματα σημείωσε η Κατερίνα Τόλιου, ένα η Αγγελίνα Παπαδάκη, ενώ θυμίζουμε ότι νωρίτερα μέσα στην ημέρα σημειώθηκε νίκη με 3-1 και απέναντι στην Ιταλία.

Στον εναρκτήριο αγώνα η Αγγελίνα Παπαδάκη (νούμερο 275 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) έκανε εξαιρετική εμφάνιση, απέναντι στην πρώτη Κολομβιανή, την Πάουλα Μεντίνα (Νο 225) κι έφτασε στη νίκη με 3-0 σετ. Πήρε το 1ο σετ στην παράταση και στη συνέχεια ανέβασε κι άλλο την απόδοσή της κυριάρχησε.

Στον ίδιο δρόμο βάδισε αργότερα και η Κατερίνα Τόλιου (Νο 213). Με τη σταθερή άμυνα έφερε από την αρχή σε πολύ δύσκολη θέση τη Λέιντι Ρουάνο (Νο 255) και δεν της άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης. Πήρε γρήγορα προβάδισμα σε όλα τα σετ και το αξιοποίησε για το τελικό 3-0.

Στο τρίτο στη σειρά ματς η Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 304) δεν μπόρεσε να βρει ανάλογο ρυθμό στην αναμέτρησή της με τη Λουίζα Ζουλουάγκα (Νο 352). Δεν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, στη συνέχεια διεκδίκησε γερά το 2ο και το 3ο σετ, αλλά τα έχασε με διαφορά δύο πόντων και ο αγώνας έληξε με 3-0 για τη Νοτιοαμερικάνα.  

Η Τόλιου ξαναμπήκε στο τραπέζι για ν’ αντιμετωπίσει τη Μεντίνα. Με πειθαρχία, προσοχή και καλή διάρκεια στις μπαλιές επιβεβαίωσε την υπεροχή της. Με εξαίρεση το 2ο σετ δεν απειλήθηκε ουσιαστικά κι έφτασε σ’ ένα ακόμα «καθαρό» σκορ με 3-0. Τώρα θα περιμένει με ενδιαφέρον τον νέο διεθνή πίνακα αξιολόγησης (και κατ’ επέκταση κι αυτόν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες) διότι πέτυχε μεν πολλές νίκες, όμως θα μετρήσει και η ήττα από τη Σλοβένα Πάβκνικ, αθλήτρια που είναι σχεδόν 100 θέσεις πιο χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη (οι υπόλοιπες ήττες προήλθαν από δύο αθλήτριες του Λουξεμβούργου με καλύτερες θέσεις από την ίδια).    

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Κολομβία-Ελλάδα 1-3:
Πάουλα Μεντίνα-Αγγελίνα Παπαδάκη 0-3 (10-12, 7-11, 4-11)
Λέιντι Ρουάνο-Κατερίνα Τόλιου 0-3 (6-11, 7-11, 6-11)
Λουίζα Ζουλουάγκα-Μαρία Χριστοφοράκη 3-0 (11-6, 11-9, 11-9)
Μεντίνα-Τόλιου 0-3 (6-11, 9-11, 5-11)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.