Έσπασε το ρόδι ο Ολυμπιακός

Έστω κι αν χρειάστηκε να περιμένει ως την 9η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός πέτυχε επιτέλους την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο Champions League υδατοσφαίρισης, επικρατώντας στο Σπλιτ 8-3 της Γιάντραν.

Έστω κι αν χρειάστηκε να περιμένει ως την 9η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός πέτυχε επιτέλους την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο Champions League υδατοσφαίρισης, επικρατώντας στο Σπλιτ 8-3 της Γιάντραν. 

Οι πρωταθλητές Ευρώπης πανηγύρισαν την τέταρτη συνολικά νίκη τους στη φετινή διοργάνωση και πλέον, αν νικήσουν στο επόμενο παιχνίδι (16/3) την Τσόλνοκι στον Πειραιά, θα εξασφαλίσουν σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στο final-8 του Ανόβερου και θα κυνηγήσουν την καλύτερη δυνατή θέση στον Β΄ όμιλο.

Η απροσπέλαστη άμυνα των «ερυθρολεύκων», σε συνδυασμό με την ατυχία των Κροατών που… σημάδεψαν αρκετές φορές τα δοκάρια του Πάβιτς, έκριναν το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε κάτι περισσότερο από τέσσερα λεπτά μέχρι να ανοίξει το σκορ, με κοντινό σουτ του Σκουμπάκη στον παίκτη παραπάνω, διπλασίασε τα τέρματά του με σουτ του Ομπράντοβιτς από την περιφέρεια και στο δεύτερο οκτάλεπτο «πάτησε γκάζι» και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 6-0, σκοράροντας μάλιστα δύο φορές στην κόντρα (με Δερβίση και Γενηδουνιά).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ζόβιτς με παίκτη παραπάνω πέτυχε το πρώτο γκολ της Γιάντραν, αλλά ο Μουρίκης απάντησε άμεσα. Στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου, οι γηπεδούχοι με διαδοχικά τέρματα των Ζόβιτς και Μιλάρντοβιτς μείωσαν σε 7-3, αλλά ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ποτέ και έφτασε άνετα στο τελικό 8-3.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 0-4, 3-1, 0-1

Διαιτητές: Γκόμεζ (Ισπανία), Σεβέρο (Ιταλία)

Οι συνθέσεις:

ΓΙΑΝΤΡΑΝ ΣΠΛΙΤ (Ιβάν Άσιτς): Άνιτς, Ντέλιτς, Ζόβιτς 2, Κράπιτς, Μπούτιτς, Πεϊκοβιτς, Πάουερ, Πόποβιτς, Βίσκοβιτς, Μιλάρντοβιτς 1, Σέτκα, Κόβασιτς, Πόντρουγκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος):
Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Κάκαρης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 2, Γούνας, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.