Χιμένεθ: «Η ιδέα είναι να συνεχίσω στην ΑΕΚ»

Ο Μανόλο Χιμένεθ επανέλαβε στην Ισπανία την επιθυμία του να συνεχίσει στην ΑΕΚ, εκτός αν τον καλέσει η Σεβίλλη.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επανέλαβε στην Ισπανία την επιθυμία του να συνεχίσει στην ΑΕΚ, εκτός αν τον καλέσει η Σεβίλλη.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός της Ένωσης σε συνέντευξή του στην As:

Για τους πανηγυρισμούς για το πρωτάθλημα: «Μετά από 24 χρόνια υπήρχε πίεση στην ομάδα γιατί δεν είχε κερδίσει το πρωτάθλημα. Τα τελευταία χρόνια το κατακτούσε συνεχώς ο Ολυμπιακός, που είχε δαπανήσει πολλά χρήματα για μεταγραφές και διεθνείς παίκτες, όμως η ΑΕΚ έκανε μεγάλη σεζόν βασισμένη στην σκληρότητα, την πειθαρχία και το καλό παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες της Ελλάδα,ς αυτή με τους περισσότερους Έλληνες στην ενδεκάδα, με μέσο όρο 6-7 σε κάθε παιχνίδι».

Για την κατάκτηση του τίτλου:
«Μόνο οι μεγαλύτεροι θυμούνται το τελευταίο πρωτάθλημα της ΑΕΚ. Οι πιο νέοι, βλέπουν για πρώτη φορά την ομάδα τους να το κατακτά. Είναι μεγάλη ικανοποίηση γιατί είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, με πρόσφυγες που έφθασαν στην Αθήνα. Όταν έφθασα στην ομάδα πέρυσι, ήταν στη μέση της κατάταξης και κάναμε μεγάλη προσπάθεια να μπορούμε στα playoffs και να βγούμε δεύτεροι. Φθάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου και θέλαμε περισσότερα. Όλοι ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός είχε μια κυριαρχία όλα τα χρόνια. Ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε σημαντικά κι ο Παναθηναϊκός – παρά το γεγονός ότι δεν ήταν η χρονιά του – πάντα είναι δυνατός αντίπαλος. Εμείς κάναμε καλή δουλειά κι απόδειξη αυτού, ότι χάσαμε μόνο δυο φορές, αφού παίξαμε Europa League». 

Για τις νίκες στα ντέρμπι:
«Εδώ αποκαλούν ντέρμπι τα παιχνίδια ανάμεσα στους μεγάλους, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟκ. Δεν χάσαμε σε κανένα από αυτά τα ματς, κερδίσαμε έξι και είχαμε δύο ισοπαλίες. Κερδίσαμε και τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, οπότε δείξαμε την πρόθεσή μας να είμαστε υποψήφιοι για τον τίτλο».

Για τον Μοράν:
«Θέλω να συνεχίσει ο Ερίκ. Είναι διαφορετικός ποδοσφαιριστής. Αυτό που συνέβη, είναι ότι ήλθε αργά κι εδώ το ποδόσφαιρο είναι πιο σκληρό από την Ισπανία».

Για το νταμπλ:
«Το νταμπλ θα είναι κάτι ιστορικό. Δεν θα είναι εύκολο γιατί παίζουμε στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, θα είναι δύσκολο παιχνίδι αλλά είμαστε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε στην τελευταία πρόκληση».

Για τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη:
«Το περιστατικό με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ ήταν ένα γεγονός μεμονωμένο, αν και δεν είναι σύνηθες να το ζεις σε πρώτο πρόσωπο. Είναι κάτι που δεν χαρακτηρίζει το ποδόσφαιρο, ούτε την ελληνική κοινωνία. Η Ελλάδα είναι παθιασμένη και διαφορετική από ό,τι είμαστε συνηθισμένοι στην Ισπανία. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό κι έχει μεγάλη διαφορά το να παίζεις εντός από το να παίζεις εκτός έδρας». 

Για το γεγονός ότι οι Ισπανοί προπονητές που επιτυγχάνουν στο εξωτερικό δεν έχουν ευκαιρίες στην Ισπανία:
«Δεν μπορώ να βρω εξήγηση, αλλά κάθε ομάδα κοιτά τους υποψηφίους της εξετάζοντας διάφορους παράγοντες, όπως το μπάτζετ. Νιώθω γεμάτος ως Ισπανός προπονητής γιατί κατάφερα να τερματίσω τρίτος με την Σεβίλλη και να φτάσω σε έναν τελικό, όντας Ισπανός και προερχόμενος από τις ακαδημίες. Τώρα είμαι στο εξωτερικό και κερδίζω τίτλους. Οι Ισπανοί προπονητές, όπως και οι ποδοσφαιριστές, είμαστε σε άνοδο γιατί ξέρουμε, αντιλαμβανόμαστε και μεταδίδουμε καλό ποδόσφαιρο. Όλοι θέλουν να μιμηθούν το ισπανικό ποδόσφαιρο και αφήνουμε το στίγμα μας στην Ευρώπη».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Είναι μακριά από το επίπεδο των μεγάλων πρωταθλημάτων, αλλά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα πρωταθλήματα, ακόμη κι από μερικές ομάδες της Ισπανίας, της Αγγλίας ή της Γαλλίας. Η ομάδα μου είναι ικανή να ανταγωνιστεί όπως δείξαμε στο Europa League». 

Για το αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του:
«Η ομάδα μίλησε μαζί μου, νιώθω άνετα και είμαι αγαπητός. Θέλουν να συνεχίσω και υπάρχουν συζητήσεις, αλλά εγώ είμαι επικεντρωμένος στο αγωνιστικό κομμάτι. Στο μυαλό μου δεν χωρά καμία πρόταση, μέχρι να τελειώσει η σεζόν και να αποφασίσουμε εάν θα προχωρήσουμε μπροστά ή όχι». 

Για το αν είναι η σωστή στιγμή να επιστρέψει στην Ισπανία:
«Το ίδιο ισχύει και για το ενδεχόμενο επιστροφής. Τον Δεκέμβριο είχα την ευκαιρία να επιστρέψω στην Ισπανία, αλλά είχα συμβόλαιο σε ισχύ και την προοπτική να πάρω το πρωτάθλημα. Τώρα, ακόμη κι αν τα πράγματα μου πήγαν καλά, δεν ξεχνώ ότι αυτό ήταν χάρη στη δουλειά μου και την ΑΕΚ. Γι’ αυτό, το γεγονός ότι έχω κατακτήσει το πρωτάθλημα δεν προϋποθέτει ότι θα το εκμεταλλευτώ για να διαπραγματευτώ με άλλες ομάδες. Όταν τελειώσει η σεζόν θα μιλήσουμε κι αν μείνω, που είναι το πιο πιθανό, καλώς. Εάν φύγω, θα έχουμε καλές σχέσεις». 

Για το τι θα κάνει αν τον καλέσει η Σεβίλλη:
«Εμένα με κερδίζεις με την καρδιά και η καρδιά μου – όχι ο επαγγελματισμός μου – που είναι ελεύθερη, ανήκει στη Σεβίλλη. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι εάν η Σεβίλλη χτυπήσει την πόρτα μου, είναι γιατί με χρειάζεται και θα την ανοίξω για να την ακούσω. Η ιδέα είναι να συνεχίσω στην ΑΕΚ, αλλά η Σεβίλλη δεν είναι οποιαδήποτε ομάδα. Είναι το σπίτι μου». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.