Ε3 2018: Ανασκόπηση της Microsoft

To δίπτυχο cars and guns, η προσάρτηση νέων first-party studio και μια "κλεφτή" ματιά στο μέλλον.H...

To δίπτυχο cars and guns, η προσάρτηση νέων first-party studio και μια “κλεφτή” ματιά στο μέλλον.

H παρουσία της Microsoft στην φετινή E3 ήταν το μεγαλύτερο ενδεχομένως ερωτηματικό της φετινής έκθεσης. Υπήρχαν φήμες για διάφορα console exclusives του Xbox One, ωστόσο τα περιθώρια πλέον έχουν στενέψει για τον κολοσσό από το Redmond, καθώς είναι πια επιτακτική η κυκλοφορία ενός νέου IP. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ανακοινώθηκε στην φετινή E3, όμως τουλάχιστον φέτος μπήκαν οι βάσεις έτσι ώστε σε 2-3 χρόνια να αρχίσουμε να βλέπουμε νέες αποκλειστικές δημιουργίες στο Xbox One και στην επόμενη κονσόλα της Microsoft.

Σε γενικές γραμμές η press conference της Microsoft ήταν αρκετά εντυπωσιακή, αλλά και ιδιαίτερα χορταστική, καθώς στις δύο ώρες που διήρκεσε είδαμε δεκάδες τρέιλερ. Ανάμεσα στα multiplatform games που παρουσιάστηκαν ξεχώρισαν τα Sekiro: Shadows Die Twice, Kingdom Hearts III, Jump Force, Dying Light 2 και Cyberpunk 2077. Εμείς ωστόσο θα επικεντρωθούμε στις ανακοινώσεις που αφορούν αποκλειστικά το Xbox One και θα προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα που μας έδωσε η Microsoft για το μέλλον της κονσόλας, αλλά και του gaming γενικότερα.

Cars and Guns

H Microsoft ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου της με το Halo Infinite, το οποίο αναπτύσσεται από την 343 Industries σε μια νέα μηχανή γραφικών την Slipspace Engine. Οι δηλώσεις σχετικά με το Halo Infinite ήταν εξαιρετικά φειδωλές και ως εκ τούτου μπορεί να αποτελεί το έκτο κεφάλαιο της σειράς ή κάτι τελείως διαφορετικό. Η ίδια η Microsoft τονίζει ότι η σειρά θα κινηθεί σε μια “νέα απρόσμενη κατεύθυνση”. Υπάρχει δηλαδή μια σημαντική πιθανότητα το Halo Infinite να μην αποτελεί το τέλος της τριλογίας που ξεκίνησε με το Halo 4 και συνεχίστηκε στο Halo 5: Guardians.

Μετά τα τρέιλερ των Ori and the Will of the Wisps, Crackdown 3, Sea of Thieves (αναμένονται δύο updates, ένα τον Ιούλιο και ένα τον Σεπτέμβριο), ο Ralph Fulton, creative director της Playground Games ανέβηκε στην σκηνή για να μας παρουσιάσει το Forza Horizon 4. H ανακοίνωση του Forza Horizon 4 ήταν αν μη τι άλλο αναμενόμενη, ωστόσο δεν μπορούμε παρά να δηλώσουμε ενθουσιασμένοι από τα όσα είδαμε. Το Forza Horizon 4 εκτυλίσσεται στη Βρετανία, σε έναν shared open world, o οποίος θα αλλάζει με βάση τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Θα υπάρχουν Forzathon events στα οποία θα μπορεί να συμμετάσχει όλο το community των παικτών, ενώ αν έχετε το Xbox One X θα μπορείτε να απολαύσετε το Forza Horizon 4 στα 60fps.

Προς το τέλος της press conference και αφού είχε προηγηθεί η ανακοίνωση ενός νέου Battletoads που θα κυκλοφορήσει το 2019, η Microsoft παρουσίασε τα σχέδια της για το μέλλον της σειράς Gears of War. Πέρα από το Gears of War 5 θα δούμε δύο ακόμη spin-offs, το Gears Pop για τα smartphones και το Gears Tactics για τα PC.

Η επένδυση της Microsoft

Οι ανακοινώσεις των Halo Infinite, Forza Horizon 4 και Gears of War 5 σκόρπισαν χαμόγελα στους κατόχους του Xbox One, ωστόσο η κονσόλα χρειάζεται ακόμη περισσότερα exclusives για να καταφέρει να ανταγωνιστεί το PS4 και το Nintendo Switch. Για να αναπτυχθούν όμως οι αποκλειστικές αυτές κυκλοφορίες χρειάζονται και first-party studio. H Microsoft χώλαινε σημαντικά σε αυτό το κομμάτι, ωστόσο φέτος φρόντισε να κάνει μια στρατηγική επένδυση για το μέλλον προσαρτώντας πέντε first-party studio στο δυναμικό της.

Η Undead Labs και η Playground Games ήταν δύο αναμενόμενες προσθήκες, καθώς η Microsoft είχε συνεργαστεί μαζί τους αρκετές φορές στο παρελθόν στα State of Decay και Forza Horizon. Από εκεί και πέρα, η Microsoft Studios εντάσσει στο δυναμικό της, τόσο τη Ninja Theory, δημιουργό του εξαιρετικού Hellblade: Senua’s Sacrifice, όσο και την Compulsion Games. H τελευταία εργάζεται ήδη στο We Happy Few και στο παρελθόν μας είχε παρουσιάσει το Contrast. To πέμπτο στούντιο είναι η The Initiative του βετεράνου developer Darrell Gallagher, πρώην επικεφαλή της Crystal Dynamics.

To μέλλον του Xbox

Σε προγενέστερο άρθρο μας, το οποίο είχε δημοσιευθεί δύο περίπου μήνες πριν την press conference της Microsoft, είχαμε αναφερθεί εκτενώς στο Xbox Game Pass, αλλά και στις προοπτικές εξέλιξης του. Η βραχυπρόθεσμη εξέλιξή του αποτυπώνεται στα λεγόμενα των ιθυνόντων της Microsoft, βάση των οποίων σύντομα θα αρχίσουμε να βλέπουμε third-party κυκλοφορίες, όπως το Warhammer: Vermintide 2 και console launch exclusives, όπως το Ashen, οι οποίες θα διατίθενται στο Xbox Game Pass παράλληλα με την διάθεσή τους στο Xbox Store.

Λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης τύπου, ο Phil Spencer επιβεβαίωσε τα όσα είχαμε εύστοχα προφητεύσει μερικούς μήνες νωρίτερα κάνοντας λόγο για μια “console quality gaming on any device” εμπειρία. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν να κυκλοφορούν κονσόλες Xbox, αφού η Microsoft ήδη εργάζεται στον διάδοχο του Xbox One, όπως ανακοίνωσε χθες. Εντούτοις, το όραμα της εταιρείας για την προσέγγιση δύο δισεκατομμυρίων gamers δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του Xbox One ή του διαδόχου του. To cloud gaming division της Microsoft όμως και υπηρεσίες όπως το Xbox Game Pass μπορούν να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό. Προσωπικά δεν θα εκπλαγούμε αν σε 3-4 χρόνια από τώρα θα μπορούμε να παίζουμε Xbox games στο κινητό ή στην τηλεόρασή μας.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.