Νικήθηκε στο τέλος (video)

Ο Ελ Σεναουί είχε σταματήσει τους Καβανί και Σουάρες, αλλά τελικά νικήθηκε στο 89’ από τον Χιμένες, ο οποίος οδήγησε την Ουρουγουάη στη νίκη επί της Αιγύπτου.

Ο Ελ Σεναουί είχε σταματήσει τους Καβανί και Σουάρες, αλλά τελικά νικήθηκε στο 89’ από τον Χιμένες, ο οποίος οδήγησε την Ουρουγουάη στη νίκη επί της Αιγύπτου. 

Με τον Σαλάχ στον πάγκο και τον Ουάρντα στη θέση του στην 11αδα, το σύνολο του Εκτορ Ραούλ Κούπερ είχε πάει το ματς εκεί που το ήθελε, ενώ είχε ευτυχίσει να έχει σε εντυπωσιακή μέρα τον γκολκίπερ της. Η υπεροχή της Ουρουγουάης καρποφόρησε στο τελευταίο λεπτό του 90λεπτου, ενώ λίγα δευτερόλεπτα πριν ο Καβάνι έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

Τον πρώτο λόγο οι άμυνες

Μπορεί η Ουρουγουάη να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά, ωστόσο το πρώτο ημίχρονο κύλισε με την Αίγυπτο να έχει πάει το παιχνίδι εκεί που το ήθελε. Η παρέα του Σουάρες θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα με τις ευκαιρίες του άσου της Μπαρτσελόνα, αλλά στις δύο του προσπάθειες δεν σημάδεψε σωστά. Σημαντικότερη ευκαιρία όλων αυτή του αυτή του 24’ όταν ο Σουάρες αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι κατάφερε να στείλει την στρογγυλή θεά στην εξωτερική μεριά των διχτύων. 

Εκτός από αυτές τις καλές στιγμές της, η Ουρουγουάη δεν απείλησε ουσιαστικά άλλη φορά. Το σύνολο του Εκτορ Ραούλ Κούπερ είχε κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή του Ελ Σεναουί, καταστρέφοντας την ανάπτυξη της αντιπάλου του, όμως επιθετικά δεν μπόρεσε να ανησυχήσει τον Μουσλέρα, ο οποίος πέρασε ένα ήσυχο πρώτο 45λεπτο. 

Μοιραίος ο Σουάρες, ωραίος ο Ελ Σεναουί

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ακόμα μία ευκαιρία του Σουάρες και τον γκολκίπερ της Αιγύπτου να διώχνει ενστικτωδώς κρατώντας το μηδέν στην εστία του. Οσο περνούσαν τα λεπτά η Ουρουγουάη ανέβαζε πιο ψηλά τις γραμμές της και η Αίγυπτος κλεινόταν προς τα πίσω, προσπαθώντας να κρατήσει το μηδέν. 

Η υπεροχή της Ουρουγουάης δεν καρποφόρησε ούτε στο 73’, με τον Ελ Σεναουί να βγαίνει και πάλι νικητής στο τετ α τετ με τον Σουάρες, ο οποίος σπατάλησε ακόμα μία κάθετη μπαλιά του Καβάνι. 

Η είσοδος του Καχράμα έδωσε πνοή επιθετικά στην Αίγυπτο, ωστόσο οι δύο αντεπιθέσεις που έβγαλαν οι «Φαραώ» δεν δημιούργησαν πρόβλημα στον Μουσλέρα. Αντίθετα ο γκολκίπερ της Αιγύπτου χρειάστηκε να δείξει για ακόμα μία φορά τις ικανότητες του διώχνοντας εντυπωσιακά το σουτ του Καβάνι. Ο τελευταίος στο 88’ «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι με φάουλ, αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα πανηγύρισε το γκολ της ομάδος του. Ο Σάντσες εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο Χιμένες με κεφαλιά χάρισε το τρίποντο στην Ουρουγουάη. 

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
Κίτρινες κάρτες: Χεγκάζι

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ Σεναουί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Φατί, Χαμέντ (50΄ λ.τρ. Μόρσι), Μαρουάν (63΄ Καχράμπα), Ελνενί, Αμπντελσαφί, Μαχμούντ Τρεζεγκέ, Σαϊντ, Ουάρντα (82΄ Ραμαντάν)

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Βαρέλα, Χιμένες, Γκοντίν, Κάσερες, Βετσίνο (87΄ Τορέιρα), Μπεντανκούρ, Ναντές (58΄ Σάντσες), Ντε Αρασκέτα (59΄ Ροντρίγκες), Καβάνι, Σουάρες.

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.