Πανό για τις Ιρανές γυναίκες

«Για να εκπροσωπήσει τις Ιρανές που δεν έχουν πρόσβαση στα γήπεδα», έγραφε ένα πανό στην νίκη του Ιράν επί της Αιγύπτου με 1-0.

«Για να εκπροσωπήσει τις Ιρανές που δεν έχουν πρόσβαση στα γήπεδα», έγραφε ένα πανό στην νίκη του Ιράν επί της Αιγύπτου με 1-0.

Με βάση τις θρησκευτικές αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας, οι γυναίκες απαγορεύεται να μπαίνουν στα γήπεδα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από την «ανδρική» ατμόσφαιρα. 

Το τελευταίο παιχνίδι που κατάφεραν να παρακολουθήσουν ήταν ένα τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε Περσέπολις – Εστεγκλάλ και από τις 5 Οκτωβρίου του 1981 καμία δεν έχει καταφέρει να μπει σε γήπεδο.

Οι άνθρωποι του κινήματος «OpenStadiums» (FSE), το οποίο έχει ως κεντρικό σύνθημα το «Βοηθείστε τις γυναίκες να έχουν πρόσβαση στα γήπεδα», είναι υπεύθυνοι για το πανό που σηκώθηκε στο παιχνίδι της χώρας τους.

«Συνεργαζόμαστε με αρκετούς άλλους οργανισμούς σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η περίπτωση των γυναικών του Ιράν, που δεν μπορούν να στηρίξουν τις ομάδες τους, είναι ένα παράδειγμα μεγάλης αδικίας. Είναι σκάνδαλο, το γεγονός ότι η FIFA δεν έχει ακόμη αναγκάσει το Ιράν να το αλλάξει», δήλωσε ο Μάρτιν Εντεμαν, μέλος του FSE.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.