Ασταμάτητη στις πλάτες του Ρονάλντο η Γιουβέντους! (video)

H Γιουβέντους παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, νίκησε με 3-1 τη Νάπολι στο ντέρμπι της Serie A και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Εξαιρετικός εκεί όπου έπρεπε ο Ρονάλντο. δύο γκολ ο Μάντζουκιτς

Η Νάπολι πιο καλύτερα στο ματς του Πιεμόντε πιέζοντας τη Γιουβέντους σε ένα μεγάλο μέρος του γηπέδου.
Η «μεγάλη κυρία» έτσι όπως παρατάχθηκε με το 4-3-3 και τους Ντιμπάλα, Ρονάλντο, Μάντζιουκιτς είχε δυσκολίες στο να κρατήσει τη μπάλα στο νευραλγικό χώρο του κέντρου.

Αυτό έγινε πράξη νωρίς, μόλις στο 5ο λεπτό όταν μετά από απροσεξία των γηπεδούχων ο Καγιεχόν βρέθηκε μόνον στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά κι άφησε έτοιμο γκολ στον Μέρτενς. Ο Βέλγος δεν δυσκολεύτηκε να το κάνει.

Η Γιουβέντους δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο 20λεπτο και χρειάστηκε να γυρίσουν πιο πίσω οι πλάγιοι προωθημένοι (Ρονάλντο, Ντιμπάλα) έτσι ώστε να βοηθήσουν στην κυκλοφορία. Ο Πορτογάλος άσσος σε αυτό το κομμάτι… αρίστευσε! 

Κι όχι μόνον αυτό. Στο 26’ αφού «χόρεψε» τον Αλβανό Χουσάϊ από τα αριστερά, γέμισε όπως ξέρει στην καρδιά της άμυνας των Ναπολιτάνων. Εκεί ο Μάντζιουκιτς με κεφαλιά ισοφάρισε!
Εκεί «παίχθηκε» ψυχολογικά ένα κομβικής σημασίας κομμάτι στις ισορροπίες του αγώνα.

 Η Νάπολι αδικαιολόγητα… φοβήθηκε πέραν του δέοντως και η Γιουβέντους πίεσε ασφυκτικά. Χάθηκαν εντυπωσιακές ευκαιρίες ως το τέλος του πρώτου μέρους στην εστία του Οσπίνα για να έρθει και πάλι ο Κριστιάνο στο ξεκίνημα της επανάληψης να δώσει το στοιχείο της υπέρβασης στο ντέρμπι, απαραίτητο για ανάλογες καταστάσεις.

Στο 49’ κινήθηκε ανάμεσα σε τρεις παίκτες, σούταρε δυνατά από θέση μέσα αριστερά στη ρίζα του δοκαριού του Οσπίνα. Από εκεί η μπάλα έκανε το χατίρι του Μάντζουκιτς καθώς του στρώθηκε στην κενή εστία για να γίνει το 2-1!

Στο 58΄η ομάδα του Αντσελότι έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μάριο Ρουί
με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Νάπολι είχε την τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 73’ όταν ο Καγιεχόν πήρε καταπληκτική μπαλιά του Μίλικ και εβρισκόμενος μόνος απέναντι στον Σέζνι έχασε την μονομαχία!

Αυτό.. «τιμωρήθηκε» από την Γιούβε δύο λεπτά αργότερα. Σε κόρνερ από τα αριστερά ο Ρονάλντο πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έστρωσε το γκολ στον Μπονούτσι ο οποίος στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε στην κενή εστία!

Τώρα πλέον η Γιουβέντους με το επτά στα επτά έχει ήδη πετύχει δύο σημαντικά πράγματα. Αφενός «έχτισε» μια διαφορά έξι πόντων κι αφετέρου ισοφάρισε ένα ρεκόρ που κρατούσε 88 ολόκληρα χρόνια.

Ήταν την σεζόν 1930-31 τότε που για τελευταία φορά η Γιουβέντους έκανε 8 νίκες στα οκτώ πρώτα επίσημα παιχνίδια της στη σεζόν. Το έκανε ξανά τώρα και… συνεχίζει!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.