Αμφίρροπες μάχες “Δικεφάλων”

Ισορροπημένο, όσον αφορά στα αποτελέσματα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στο επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ, είναι το ζευγάρι που αποτελούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Έχει ντέρμπι στο ΟΑΚΑ το Σάββατο (13/10)! ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League. Το ζευγάρι που αποτελούν οι δύο “Δικέφαλοι” είναι ισορροπημένο, όσον αφορά στα αποτελέσματα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις για το επαγγελματικό πρωτάθλημα, με τους “ασπρόμαυρους” να έχουν ελαφρά υπεροχή με 28 νίκες συνολικά έναντι 27 των “κίτρινων”, αλλά και τον τρόπο τους στα παιχνίδια στην Αθήνα, καθώς έχουν επικρατήσει 11 φορές εκεί (17 η “Ένωση”.
Το σχετικό αφιέρωμα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ αναφέρει:
“Η πρώτη κόντρα των “Δικεφάλων” του ελληνικού μπάσκετ στη σεζόν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (13/10, 17:00) στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ. Μεταξύ τους υπάρχει, στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, ισορροπία, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να αποκτά ισχνό προβάδισμα με 28 νίκες έναντι 27 εκείνης της Αθήνας, χάρη στο περσινό 4/4 στην κανονική περίοδο και τα πλέι οφ.
Η “Ένωση” ως γηπεδούχος έχει διατηρεί προβάδισμα με 17 νίκες έναντι 11 του αντιπάλου της από την περίοδο 1992-93, στο πλαίσιο δηλαδή της Betshop Basket League.
Θρίαμβοι και “Βατερλό”
Στην ιστορική διαδρομή αυτών των αγώνων, συνήθως τις δύο ομάδες χώριζαν μονοψήφιες διαφορές -με τέτοιες κρίθηκαν τα πέντε τελευταία- όμως υπήρξαν και εξαιρέσεις αυτού του κανόνα.
Η μεγαλύτερη σε έκταση από τις 17 εντός έδρας νίκες της ΑΕΚ ήταν εκείνη των ημιτελικών των πλέι οφ του 1997 όταν επικράτησε με 70-54 καθοδηγούμενη από δύο Αμερικανούς που στη συνέχεια φόρεσαν και τη φανέλα του ΠΑΟΚ, τον Βίκτορ Αλεξάντερ που είχε 24 και τον Μπιλ Έντουαρντς που πρόσθεσε 17 πόντους.
Η ευρύτερη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ στον αντίποδα, ήταν εκείνη της περιόδου 1992-93 όταν με 25 πόντους του Μπάνε Πρέλεβιτς και 18 του Κεν Μπάρλοου, επιβλήθηκε της ΑΕΚ με 88-67.
Οι δύο περσινές νίκες του στο ΟΑΚΑ, επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να επεκτείνει ένα καλό σερί στην έδρα της ΑΕΚ αφού έφυγε με τη νίκη στις έξι από τις τελευταίες εννιά επισκέψεις του σε αυτήν.
Ούγγρο-σλοβένικη υπόθεση
Δύο Ευρωπαίοι κρατούν τις κορυφαίες επιδόσεις σκοραρίσματος των 28 αγώνων της Αθήνας. Ο Ούγγρος Ίστβαν Νέμεθ είχε σταματήσει στους 34 πόντους στη νίκη της ΑΕΚ της σεζόν 2008-09 με 93-85, ενώ πέντε χρόνια νωρίτερα (2003-04) η “40άρα” του Σλοβένου Ίβιτσα Γιούρκοβιτς δεν απέτρεψε την ήττα για τον ΠΑΟΚ (92-85).
ΑΕΚ
* Στο παιχνίδι του Σαββάτου η ΑΕΚ θα φτάσει τα 600 ματς κανονικής περιόδου στο πλαίσιο της Betshop Basket League. Ο ως τώρα απολογισμός της είναι 342 νίκες και 257 ήττες.
* Με μία τάπα ο Βασίλης Καββαδάς θα φτάσει στις 115 και στην 28η θέση της σχετικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος τους Χρήστο Μυριούνη, Δημήτρη Μαρμαρινό και Μπακ Τζόνσον.
* Έξι ασίστ χωρίζουν τον Χάρη Γιαννόπουλο από τις 200 στην κατηγορία.
ΠΑΟΚ 
* Με δύο κλεψίματα ο Ουίλ Χάτσερ θα γίνει ο 10ος ξένος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ που θα φτάσει τα 50 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.
* Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης χρειάζεται δύο κλεψίματα για να γίνει ο 2ος της σχετικής λίστας στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Έχει 175 και μπροστά του με 176 βρίσκεται ο Κώστας Βασιλειάδης.
* Πέντε ασίστ χωρίζουν τον Λίνο Χρυσικόπουλο από τις 100 στην κατηγορία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.