Τσαγκρώνης: «Θα κάνουμε προσπάθεια για τον Γιάννη»

30/10/2017 • 15:32
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
  • shares
Ο Γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης στην συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στο ζήτημα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που δεν συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή της Εθνικής , λόγω του NBA.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:


Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Από πλευράς ΕΟΚ θέλουμε να πούμε ότι ο Γιάννης ήταν, είναι και θα είναι παίκτης της Εθνικής. Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να είναι μαζί μας. Η συμμετοχή των παικτών αυτών είναι και θέμα του ΝΒΑ. Όμως μέσα από αυτή τη διαδικασία το ΝΒΑ κάνει παρέμβαση στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Εμείς δεν είχαμε τον Γιάννη, κάποιες άλλες ομάδες είχαν τους καλύτερούς τους παίκτες και έφτασαν πιο ψηλά»

Για τα επεισόδιο του Παππά με τους δημοσιογράφους:
« «Δεν παρακολουθώ τη διαδικασία που γίνεται, αλλά δεν νομίζω ότι είναι πρέπον. Μάλιστα είναι καταδικαστέο. Οι άνθρωποι που χαρακτήρισε έτσι σε άλλες περιπτώσεις τον υμνούν. Τα συμπεράσματα δικά σας».

Για την διαμάχη της FIBA-Ευρωλίγκας: «Είμαστε σε ένα παράξενο τοπίο, όπου οι παίκτες έχουν γίνει τα εξιλαστήρια θύματα. Οι ομάδες μπορούν να πουν ότι οι παίκτες δεν έρχονται για να αποφύγουν τυχόν τιμωρία. Η ομοσπονδία δεν μπορεί να κάνει καμία παρέμβαση, υπάρχει συγκεκριμένος αθλητικός νόμος που προβλέπει τι συνεπάγεται η απουσία παικτών που καλούνται στην Εθνική. Η τελευταία πρόταση της FIBA έλυνε το πρόβλημα. Γιατί οι σύλλογοι δεν πιέζουν την Ευρωλίγκα. Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Εμείς είμαστε Εθνική Ελλάδος, δεν είμαστε οποιαδήποτε ομάδα. Πέρα από τη FIBA υπάρχει ένας αθλητικός νόμος. Όμως όταν είσαι μέλος της FIBA είσαι υποχρεωμένος να ακολουθείς τις κατευθύνσεις της. Όλα αυτά προβλέπονται. Ό,τι ισχύει σε κάθε εθνική ομοσπονδία, θα εφαρμοστούν. Το τελευταίο διάστημα οι μεγάλες ομοσπονδίες έχουν συμφωνήσει ότι θα ακολουθήσουν τη FIBA. Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά».

Γράψτε το σχόλιο σας...
20/11/2018 • 08:08

Ξεκαθάρισμα με γκολ στο κύπελλο Αγγλίας (video)

Σε αυτή τη φάση οι επαναληπτικοί αγώνες του κύπελλου Αγγλίας κρίνονται ως πιο παραγωγικοί. Ιδανικές συνθήκες για πολλά γκολ υπάρχουν στα ματς του Λιγκ Καπ Βόρειας Ιρλανδίας και στο Νταντί.

20/11/2018 • 14:40