Ο οργανισμός του gaming αντιδρά στον όρο ‘Gaming Disorder’ του παγκόσμιου οργανισμού υγείας

"Gaming disorder" μαζί με το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες.Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO)...

“Gaming disorder” μαζί με το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ανακοίνωσε επισήμως το «gaming disorder» ως πρόβλημα ψυχικής υγείας ως μέρος της 11ης έκδοσης του εγγράφου για τη Διεθνή Ταξινόμηση των Ασθενειών (ICD-11) που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα.

Μετά από συνομιλίες τον Ιανουάριο σχετικά με τη συμπερίληψη της εν λόγω διαταραχής στην 11η έκδοση το ερχόμενο έτος, το ICD-11 θα καθορίσει τη διάγνωση “gaming disorder” σε τρεις συγκεκριμένες συμπεριφορές:

1) περιορισμένος έλεγχος στο gaming (χρόνος, διάρκεια, δυνατότητα παύσης)

2) προτεραιότητας που δίδεται στα παιχνίδια στο βαθμό που τα υπερισχύουν των άλλων συμφερόντων ζωής και των ημερήσιων δραστηριοτήτων

3) η συνέχιση ή η κλιμάκωση των ωρών στο gaming παρά την εμφάνιση αρνητικών συνεπειών

Η ενσωμάτωση του “gaming disorder” στο ICD-11 έχει προκαλέσει αντίκτυπο στη βιομηχανία του gaming, στο βαθμό που οι παγκόσμιες οργανώσεις του τομέα σχηματίζουν συνασπισμό και δημοσιοποιούν μια δήλωση σχετικά με το θέμα.

Η δήλωση έχει συνυπογραφεί από τις UKIE, ESA, EGDF, IESA, ESAC, IGEA, ISFE, KGAMES και UBV&G και αναφέρει τα ακόλουθα:

“Τα βιντεοπαιχνίδια όλων των ειδών, συσκευών και πλατφορμών απολαμβάνουν με ασφάλεια και ευαισθησία περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, με τις επιμορφωτικές, θεραπευτικές και ψυχαγωγικές αξίες των παιχνιδιών να είναι πατούν σε γερά θεμέλια και να είναι ευρέως αναγνωρισμένες. Μας ενδιαφέρει που το «gaming disorder» εξακολουθεί να περιέχεται στην τελευταία έκδοση του ICD-11 της WHO, παρά τη σημαντική αντίθεση της ιατρικής και της επιστημονικής κοινότητας. Τα αποδεικτικά στοιχεία για τη συμπερίληψή της παραμένουν εξαιρετικά αμφισβητήσιμα και ασαφή και ελπίζουμε ότι η WHO θα επανεξετάσει τα αυξανόμενα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν τεθεί ενώπιόν της, πριν προτείνει την ένταξη του όρου στην τελική έκδοση του ICD-11 που θα εγκριθεί το επόμενο έτος.

Κατανοούμε ότι η βιομηχανία και οι υποστηρικτές μας σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν να υψώνουν τις φωνές τους ενάντια σε αυτή την κίνηση και να παροτρύνουν την WHO να αποφύγει τη λήψη μέτρων που θα έχουν αδικαιολόγητες συνέπειες για τα εθνικά συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο.”

Η Ukie, η Ένωση της UK Interactive Entertainment, δημιούργησε ένα FAQ για το ζήτημα, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών σχετικά με τη λίστα ICD-11, τις ανησυχίες τους για την ταξινόμηση του “gaming disorder” παράλληλα με άλλες διαταραχές όπως το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και τα τυχερά παιχνίδια, καθώς και ένα έγγραφο ανοιχτής συζήτησης από 36 διεθνείς εμπειρογνώμονες για την ψυχική υγεία, κοινωνικούς επιστήμονες και ακαδημαϊκούς, με αντίθετες απόψεις σχετικά με τον όρο.

Το ICD-11 θα παρουσιαστεί στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας τον Μάιο του 2019 για έγκριση και θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2022.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά πάνω στο ζήτημα;


H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι αρθρογράφος στο eSports Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming, Buddies!

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.