Αναστασίου: «Μιλάω με ομάδες από Βέλγιο και Ολλανδία»

Ο Γιάννης Αναστασίου δηλώνει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με βελγικές και ολλανδικές ομάδες. Τι λέει για τον Κρόιφ και τον Καρέλη.

Ο Γιάννης Αναστασίου δηλώνει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με βελγικές και ολλανδικές ομάδες. Τι λέει για τον Κρόιφ και τον Καρέλη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρώην τεχνικού του Παναθηναϊκού στον ΣΠΟΡ FM:

Για το κλίμα που επικρατεί στην Ολλανδία μετά τον θάνατο του Κρόιφ:
«Το κλίμα δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Και εγώ ακούγοντας το χθες στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου, υπήρξε διακοπή στο πρόγραμμα για να μεταδοθεί το δυσάρεστο νέο και στο πρόγραμμα όλων των Μέσων. Όταν το ακούς σου κόβει τα πόδια και ας μην είναι άνθρωπος της οικογένειάς του. Πηγαίνοντας στο σχολείο για να πάρω τα παιδιά μου, υπήρξε τρομερή στενοχώρια και ήταν ακόμα και εκεί αντικείμενο συζήτησης παντού στους δρόμους και στα εμπορικά κέντρα. Στην αρχή ήταν δύσκολο να το πιστέψουνε. Υπήρχανε παντού αφιερώματα και για να πω την αλήθεια και εγώ παρακολουθούσα προγράμματα μέχρι τις 3 τα ξημερώματα. Ουσιαστικά, ήταν ένας σχετικά νέος άνθρωπος, δηλαδή στα 68 του. Όλοι λένε ότι είχε το θέμα με τον καρκίνο, οι κοντινοί του γνώριζαν ότι δεν ήταν τα πράγματα όπως τα είχε παρουσιάσει και γι’ αυτό είχε περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις». 

Για το κλίμα που αναμένεται να υπάρξει στο φιλικό Ολλανδία-Γαλλία το βράδυ της Παρασκευής και το αν θα πάει:
«Ναι, θα πάω. Και χθες ήταν συγκινητική η αντίδραση του κόσμου στο φιλικό, ήταν πολύ συγκινητικό ακόμα και για όσους δεν τον γνώριζαν σαν άνθρωπο». 

Για τον τρόπο παιχνιδιού του:
«Ήταν ευφυής, τρομερά ευφυής μέσα στο γήπεδο. Από αυτά που έχω δει. Ήμουνα τυχερός, διότι πριν τρία χρόνια αγωνίστηκα σε ένα φιλικό παλαιμάχων. Ήταν τρομερός ο τρόπος που ακουμπούσε την μπάλα, οι κινήσεις του, ήταν ένα κομπιούτερ μέσα στο γήπεδο ακόμα και στα 65 του». 

Για το αν είχε μιλήσει ποτέ μαζί του:
«Είχα συζητήσει μαζί του όταν ήμουν παίκτης στην Άντερλεχτ έπαιξε το ενδεχόμενο σοβαρά το ενδεχόμενο να πάω στη Λεβάντε. Σαν προπονητής, όταν ξεκίνησε η επανάσταση του Κρόιφ στον Άγιαξ το 2010-11 είχα μιλήσει μαζί του. Είχε έρθει και μιλούσε στο γκρουπ των προπονητών και φαινόταν το πόσο σημαντικό ήταν αν μεταφέρει πράγματα, όπως η τεχνική». 

Για το αν ήταν πιο πετυχημένος ως παίκτης ή ως προπονητής:
«Σαν παίκτης. Η Μπαρτσελόνα είχε μια βάση που είχε ξεκινήσει ο Μίχελς. Τη μεγαλύτερη καριέρα την είχε ως παίκτης, αλλά ως προπονητής άλλαξε το ρου της ιστορίας της Μπαρτσελόνα. Είχε τονίσει ότι ήταν οι δύο μεγάλες του αγάπες ο Άγιαξ και η Μπαρτσελόνα. Ο Άγιαξ τον ανέδειξε όπως άφηνε να εννοηθεί και η Μπαρτσελόνα τον ολοκλήρωσε». 

Για το αν αποτέλεσε μέντορα για κάποιον από τους εν ενεργεία Ολλανδούς προπονητές:
«Για τον Φαν Χάαλ ίσως να ήταν μέντορας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει η εικόνα του Φρανκ Ντε Μπουρ, ότι είναι ο μέντορας του και μιλάει γι’ αυτόν ο Ντε Μπουρ. Είχα πάει για φαγητό με τον Κούμαν μετά το Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ και αυτό που κατάλαβα ότι αυτός τον ώθησε να γίνει προπονητής». 

Για το τι θεωρούσε ότι έλειπε από τον Άγιαξ και δεν είχε τις επιτυχίες του παρελθόντος τα τελευταία χρόνια:
«Στην εκπαίδευση βασικά. Ότι δεν ήταν αυτός που έπρεπε τα τελευταία χρόνια. Θεωρούσε ότι έπρεπε να ασχολούνται πολύ με τα βασικά. Δηλαδή, τον χειρισμό της μπάλας από μικρή ηλικία που είναι πολύ σημαντικός και στη συνέχεια από τα 16 και μετά να μπει στο παιχνίδι και η τακτική. Στην Ολλανδία θεωρούν ότι δεν πρέπει να πέφτει πολύ το βάρος στην ενδυνάμωση, διότι χάνουν ταχύτητα οι παίκτες. Ο Κρόιφ πίστευε ότι έπρεπε να γίνεται πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Ήταν και θέμα χρημάτων και σε συνδυασμό με την έλλειψη ταλέντων προέκυψε αυτό. Ωστόσο, δόθηκε έτσι η δυνατότητα και σε άλλες ομάδες να πάρουν το πρωτάθλημα. Ήταν μεγάλος φαν της υπομονής, αλλά πίστευε ότι στο πρωτάθλημα να πάρει η ομάδα τίτλους και με την εξαγωγή ταλέντων και σιγά-σιγά να γίνει ανταγωνιστικός ο Άγιαξ και στην Ευρώπη. Όλο οι παίκτες που έβγαιναν από τον Άγιαξ δεν έδειχναν υπομονή και έφευγαν ώστε να πετύχουν κάποια διάκριση». 

Για το αν υπήρξε σενάριο αν αναλάβει την εθνική Ολλανδίας ο Γιόχαν Κρόιφ:
«Δεν ξέρω, δεν έχω διαβάσει κάτι και δεν έχει αναφερθεί κάτι. Είναι οξύμωρο, αλλά η μόνη εθνική που ανέλαβε ήταν της Καταλονίας. Ναι, ισχύει ότι ένιωθε από ένα σημείο και μετά πιο πολύ Καταλανός και Ισπανός». 

Για το αν αποτελεί ο Νίκος Καρέλης το σημείο αναφοράς από τους Έλληνες που αγωνίζονται στο Βέλγιο:
«Άλλαξε την πορεία της ομάδας ο Καρέλης. Ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Πλέον έχει σταθεροποιηθεί και το ποδόσφαιρο που παίζει με τα γκολ του, έχουν αλλάξει την πορεία της Γκενκ και μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω μέσω των play off. Όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον Νίκο. Αλλάξανε λίγο και τον τρόπο παιχνιδιού τους. Έπαιζε πιο ελεύθερα πριν η Γκενκ, τώρα έχει μεγαλύτερη δημιουργία και στα τελευταία τους παιχνίδια είναι προς τα πάνω η απόδοσή τους. Έχω μιλήσει αρκετές φορές μαζί του, έχουμε βρεθεί αρκετές φορές και εκτός γηπέδου. Προσπαθεί πάντα για το καλύτερο και πάντα με το κεφάλι ψηλά. Θα γίνει και πατέρας τον Μάιο». 

Για το δικό του μέλλον στην προπονητική:
«Βρίσκομαι σε συζητήσεις με κλαμπ στο Βέλγιο με δύο ολλανδικές. Έχουν γίνει συζητήσεις διερευνητικές. Ήθελα από την αρχή διάστημα ένα αποχής, διότι αυτά τα 2,5 χρόνια ήταν αρκετά έντονα. Το καταλαβαίνεις όταν σταματάς το πόσο κουραστική είναι αυτή η θέση. Δεν είχα διάθεση να αναλάβω κάποια ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν. Στον επόμενο μήνα θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.