Αγώνας ενάντια στην «oμορφιά»

Οι περισσότερες πλαστικές εγχειρήσεις παγκοσμίως γίνονται στη Νότια Κορέα. Η χώρα έχει περίπου 2.500 ασκούμενους πλαστικούς χειρουργούς, δίνοντάς της και το ρεκόρ των περισσότερων ανά κάτοικο οποιασδήποτε χώρας στον κόσμο. Στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, της Σεούλ, σχεδόν κάθε κτίριο διαθέτει ένα ή περισσότερα κέντρα αισθητικής, ενώ παντού Στο τρένο ή στο δρόμο, στις...

Οι περισσότερες πλαστικές εγχειρήσεις παγκοσμίως γίνονται στη Νότια Κορέα. Η χώρα έχει περίπου 2.500 ασκούμενους πλαστικούς χειρουργούς, δίνοντάς της και το ρεκόρ των περισσότερων ανά κάτοικο οποιασδήποτε χώρας στον κόσμο. Στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, της Σεούλ, σχεδόν κάθε κτίριο διαθέτει ένα ή περισσότερα κέντρα αισθητικής, ενώ παντού Στο τρένο ή στο δρόμο, στις πλατείες και στα εμπορικά κέντρα υπάρχουν αμέτρητες διαφημίσεις ομορφιάς και επεμβάσεων για την απόκτησή της.

Και δεν είναι μόνο οι ντόπιοι της Νότιας Κορέας που θέλουν να τελειοποιήσουν δήθεν την εμφάνισή τους. Το αεροδρόμιο της Σεούλ πλημμυρίζει από τουρίστες από όλο τον κόσμο που ταξιδεύουν στη Νότια Κορέα για αισθητική χειρουργική, η οποία παρουσίασε ετήσια αύξηση 37% το 2018. Όλα αυτά έχουν αναδείξει τη Σεούλ ως την «παγκόσμια πρωτεύουσα της πλαστικής χειρουργικής».

Μάλιστα πολλοί από αυτούς που ταξιδεύουν από άλλες χώρες για να υποβληθούν σε πλαστική στη Νότια Κορέα αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατά την επιστροφή τους, καθώς δεν μπορούν να περάσουν από τον έλεγχο διαβατηρίων, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Kotaku. Έτσι, αρκετές κλινικές χορηγούν «πιστοποιητικό αισθητικής επέμβασης» ώστε οι ασθενείς να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Στους δρόμους αντικρίζει κανείς, ομοιόμορφα, αψεγάδιαστα γυναικεία και ανδρικά πρόσωπα, τα οποία μαρτυρούν πως είναι αποτέλεσμα δεκάδων επεμβάσεων. Πρόσωπα με ωραία – χειρουργικά ενισχυμένα – χαρακτηριστικά, πορσελάνινο δέρμα και λαμπερά μαλλιά, με ψεύτικες μύτες, με ψεύτικα βλέφαρα, ψεύτικα χείλη, ενώ η τελευταία τάση είναι τα εμφυτεύματα στο κεφάλι, ώστε να το κάνουν πιο στρογγυλό και να βελτιώσουν το προφίλ.

Οι σχετικές εκπομπές περί γυναικείας και αντρικής ομορφιάς σε τηλεόραση και YouTube είναι απλώς άπειρες. Πρόκειται για μια κουλτούρα στην οποία οι άνδρες κρίνονται για την οικονομική τους κατάσταση και οι γυναίκες για την ομορφιά τους.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.