Κόπα Αμέρικα : 3ος Όμιλος… Κάτι “κουρασμένα” φαβορί

Τα αστέρια της Χιλής και της Ουρουγουάης μεγάλωσαν αλλά η ποιότητά τους είναι αδιαμφισβήτητη! Στον τρίτο όμιλο μπορεί να δει κανείς τον Σουάρες, τον Καβάνι, τον Σάντσες και τον Βιδάλ! Οι δύο ομάδες είναι φαβορί αλλά το ταλέντο του Εκουαδόρ και της Ιαπωνίας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Τα αστέρια της Χιλής και της Ουρουγουάης μεγάλωσαν αλλά η ποιότητά τους είναι αδιαμφισβήτητη! Στον τρίτο όμιλο μπορεί να δει κανείς τον Σουάρες, τον Καβάνι, τον Σάντσες και τον Βιδάλ! Οι δύο ομάδες είναι φαβορί αλλά το ταλέντο του Εκουαδόρ και της Ιαπωνίας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Οι ομάδες που έχουν κατακτήσει τα τελευταία τρία Κόπα Αμέρικα βρίσκονται μαζί στον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης και ίσως να είναι η τελευταία παράσταση για τα μεγάλα αστέρια τόσο της Ουρουγουάης όσο και της Χιλής! Αν και ο πανδαμάτωρ χρόνος έχει προλάβει τον Σάντσες, τον Βιδάλ, τον Μεδέλ, τον Καβάνι, τον Σουάρες, τον Γοδίν οι ομάδες τους παραμένουν φαβορί για την πρόκριση από τον τρίτο όμιλο! Αντίπαλοί τους δύο ομάδες που δεν έχουν κατακτήσει ποτέ το Κόπα Αμέρικα το Εκουαδόρ και η… Ιαπωνία που μετέχει για… λόγους προετοιμασίας!!!!

Ουρουγουάη : Η Σελέστε μεγάλωσε

Οι αριθμοί κατέταξαν την Ουρουγουάη ως την καλύτερη ομάδα από τη Νότια Αμερική στο προηγούμενο Παγκόσμιο κύπελλο! Ο Όσκαρ Ταμπάρες βρίσκεται στον πάγκο της Σελέστε από το 2006! Είναι πλέον 72 χρόνων… μεγαλώνει αυτός αλλά μεγαλώνουν και τα αστέρια του και η φετινή διοργάνωση μοιάζει η τελευταία ευκαιρία για Σουάρες – Καβάνι – Γοδίν να σηκώσουν ξανά το τρόπαιο μετά το 2011! Το θετικό είναι ότι το ρίσκο που πήρε ο Ταμπάρες στο Μουντιάλ βάζοντας ταλαντούχους παίκτες στο κέντρο απέδωσε! Ένα χρόνο μετά οι Μπεντανκούρ, Τορέιρα και Βαλβέρδε είναι πιο έμπειροι, πιο δυνατοί και πιο σοφοί για τις μάχες ενός απαιτητικοί Κόπα Αμέρικα!

Εκουαδόρ : Το μυαλό στο… Κατάρ

Ο Ερνάν Ντάριο Γκόμεζ δεν είναι δημοφιλής στο Εκουαδόρ παρόλα αυτά επέστρεψε στον πάγκο μετά από δεκαεπτά χρόνια! Αρκετά έμπειρος προπονητής που έχει στα χέρια του μια εξαιρετικά αθλητική ομάδα! Το Εκουαδόρ μπορεί να τρέχει… ασταμάτητα. Η ομάδα έχει ύψος και ποιότητα στα άκρα άρα… είναι επικίνδυνη! Η εξάρτηση πάντως από τον Ένερ Βαλέντσια στην επίθεση είναι μεγάλη. Ο κόουτς δεν έχει απαιτήσεις από την ομάδα του έχοντας βάλει στόχο το Παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ το 2022. Άλλωστε το μέλλον είναι λαμπρό καθώς περιμένει να εντάξει στην ομάδα παίκτες από την Κ20 η οποία στο Παγκόσμιο κύπελλο που διεξάγεται τούτες τις μέρες στην Πολωνία έφτασε στον μικρό τελικό της διοργάνωσης! 

Χιλή : Η τελευταία παράσταση της χρυσής γενιάς

Οι Χιλιανοί έχουν κατακτήσει τα τελευταία δύο τρόπαια… στα πέναλτι απέναντι στην Αργεντινή! Είναι και τα μοναδικά τρόπαια της ιστορίας τους. Η χρυσή γενιά του 2007, η οποία είχε τερματίσει Τρίτη στο Παγκόσμιο κύπελλο Κ20, όμως έχει αρχίσει να κουράζεται, μεγάλωσε! Φάνηκε στα προκριματικά του προηγούμενου Παγκοσμίου κυπέλλου! Ο κόουτς στον πάγκο πάντως είναι έμπειρος. Ο Κολομβιανός Ρεϊνάλδο Ρουέδα ξέρει από νοκ άουτ αγώνες! Ξέρει να αναδεικνύει ταλέντα. Πριν τα νοκ-άουτ όμως υπάρχει ένας εξαιρετικά δύσκολος όμιλος! Αστέρι δεν μπορεί να είναι άλλο από τον Αλέξις Σάντσες! Η καριέρα του έχει πτωτική πορεία αλλά σίγουρα είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας! 

Ιαπωνία : Παιχνίδια προετοιμασίας 

Η Ιαπωνία του Χατζίμε Μοριγιάσου χρειάζεται δυνατά παιχνίδια. Ο κόουτς προσπαθεί να αναδείξει παίκτες για το Παγκόσμιο κύπελλο και παράλληλα να έχει έτοιμη ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022, στο Τόκιο, εντός έδρας. Για αυτό άλλωστε οι 18 από τους 23 παίκτες της αποστολής για το Κόπα Αμέρικα είναι κάτω από 22 ετών και θα αγωνιστούν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Αν κάποιον παίκτη πρέπει να ξεχωρίσουμε είναι ο επιθετικός της Λέστερ, Σίντζι Οκαζάκι αλλά αν κάποιος θα μας τραβήξει το βλέμμα είναι ο μέσο-επιθετικός Σιμπασάκι της Χετάφε! Ομάδα με καλή αμυντική λειτουργία, σκληρό καρύδι που θα ταλαιπωρήσει όλους τους αντιπάλους στον όμιλο της στην δεύτερη παρουσία της στο Κόπα Αμέρικα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.