Ο άξονας φωνάζει “ενίσχυση”

Ο Ευγένης Δαδαλιάρας γράφει στο προσωπικό του ιστολόγιο για το βασικό συμπέρασμα που βγαίνει από τα μέχρι τώρα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας του ΠΑΟΚ

Απέναντι στην Ζβόλε, την Τρίτη (9/7), ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον κύκλο των φιλικών αγώνων προετοιμασίας στο πλαίσιο του πρώτου μέρους του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του στην Ολλανδία. Το βασικό συμπέρασμα που βγαίνει από την εικόνα που είχαν οι “ασπρόμαυροι” τόσο στη χθεσινή αναμέτρηση, όσο και σε αυτές με την Άλμααρ και την Νόρτζελαντ που προηγήθηκαν, είναι ότι χρειάζονται άμεση και ουσιαστική ενίσχυση στον άξονα.
Ο “Δικέφαλος” δεν έχει εκεί όλους σχεδόν τους παίκτες που είχε την περασμένη σεζόν. Οι Κάνιας και Σάκχοφ αποτελούν παρελθόν, ο Ολιβέιρα επέστρεψε στην Πόρτο, οι Βέρνμπλουμ και Μαουρίσιο, λόγω των τραυματισμών που τους ταλαιπωρούν, είναι ανέτοιμοι να βοηθήσουν. Μάλιστα, δεν είναι βέβαιο πότε θα επανέλθουν στην κατάσταση που ήταν πριν τραυματιστούν. Ουσιαστικά, έμεινε μόνο ο Μίσιτς, ο οποίος κάνει συγκεκριμένες δουλειές στο γήπεδο.
Μέχρι τώρα, έχει αποκτηθεί ο Ντούγκλας Αουγκούστο, έχει επιστρέψει ο Κάτσε κι έχει μετακινηθεί ο Καντουρί από την άκρη της μεσαίας γραμμής, δείχνοντας, είναι η αλήθεια, ότι υπό συνθήκες μπορεί να παίξει σε θέση “8”. Ο Μαροκινός έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτεί το συγκεκριμένο πόστο, όμως, θα ήθελε δίπλα του κάποιον να “κόβει και να ράβει” εξαιρετικά καλά, για να μπορέσει κι ο ίδιος να αντεπεξέλθει καλύτερα.
Ο Ντούγκλας Αουγκούστο είναι νωρίς για να κριθεί. Δείχνει ποιοτικός παίκτης, όμως, δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη στο υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο, σε αυτό που θα κληθεί να παίξει ο ΠΑΟΚ μπαίνοντας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Κάτσε, από την άλλη, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα παραμείνει στην ομάδα, ενώ, όπως είπαμε, κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά σχετικά με το πότε θα είναι απολύτως έτοιμοι οι Βέρνμπλουμ και Μαουρίσιο.
Όλα τα παραπάνω συνηγορούν ότι ο ΠΑΟΚ θέλει έναν -τουλάχιστον- έτοιμο παίκτη για τη μεσαία γραμμή εδώ και τώρα. Ίσως, μάλιστα, ήταν καλύτερα να τον είχε ήδη, ώστε να προλάβει να ενσωματωθεί περισσότερο στην ομάδα, να δέσει πιο πολύ με τους νέους συμπαίκτες του και να μην χαθεί ο χρόνος που έχει ήδη χαθεί.
Κατά τα άλλα, ο “Δικέφαλος” δείχνει αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα δυνατός στη θέση “1”, με τους Πασχαλάκη, Ζίφκοβιτς και Μελίσσα. Φαίνεται ότι έχει λύσεις στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών, με τους Κρέσπο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μιχάι και Χατζηισαΐα. Δεξιά στην άμυνα υπάρχει ο Μάτος, αλλά και ο Ροντρίγκο, ο οποίος παρουσιάζει καλά στοιχεία, όμως, αριστερά δεν έχει καλυφθεί απολύτως το κενό του Βιεϊρίνια. Ο Γιαννούλης χρειάζεται να ανέβει κι άλλο, ενώ ο Ροντρίγκο είναι διαφορετικός παίκτης όταν χρησιμοποιείται από εκεί από ό,τι όταν παίζει από δεξιά, που δείχνει πιο πολύ στα “νερά” του. Για τη θέση αυτή υπάρχει προβληματισμός, καθώς ο αρχηγός της ομάδας αργεί πολύ να επιστρέψει.
Στις πτέρυγες ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες με ποιότητα, όπως είναι ο Ζαμπά, ο Λημνιός, ο Λάμπρου, ο Ενρίκε και ο Στοχ, ενώ μεσοεπιθετικά υπάρχουν οι έμπειροι Μπίσεσβαρ και Πέλκας, ως παρτενέρ των Άκπομ και Σβιντέρσκι στο 4-4-2, που θέλει να εφαρμόσει ο Άμπελ Φερέιρα. Για έναν ακόμη ποιοτικό σέντερ φορ ο “Δικέφαλος” μπορεί να μην έλεγε όχι, όμως, αυτό που σίγουρα χρειάζεται άμεσα είναι κάποιος να φέρνει την μπάλα στους ήδη υπάρχοντες, συνδέοντας με τον καλύττερο δυνατό τρόπο την άμυνα με την επίθεση.
Για τους νεαρούς Τσιγγάρα και Γαϊτανίδη μπορούμε να πούμε τα καλύτερα, με βάση την εικόνα που βγάζουν ως τώρα, όμως, γενικώς είναι πολύ νωρίς να κριθούν, καθώς τώρα παίρνουν παραστάσεις από την πρώτη ομάδα. Άρα είναι παρακινδυνευμένη όποια κρίση, αλλά κι άδικο γι’ αυτούς να φορτωθούν με βάρος, που δεν πρέπει να πάρουν στην πλάτη τους σε αυτή τη φάση.
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον ποιους παίκτες δεν θα πάρει μαζί του ο Άμπελ Φερέιρα στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος δήλωσε μετά τον αγώνα με την Ζβόλε ότι θα “κόψει” κάποιους. Ήδη, έχει γυρίσει στη Θεσσαλονίκη τον Μελιόπουλο. Από τις επιλογές του νέου τεχνικού της ομάδας θα φανεί εν πολλοίς και το σκεπτικό του σχετικά με τις περαιτέρω μεταγραφικές κινήσεις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.