Με 4Χ4 στα πλέι-οφ (vid)

Με γκολ των Κουίνσι, Τοτσέ (2), Χριστοδουλόπουλου ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-0 τον Παναιτωλικό, πέτυχε την πιο ευρεία νίκη του (μετά το 4-0 επί του Εργοτέλη) και πάει με φόρα στα πλέι-οφ ενώ ο αντίπαλος του κατευθείαν στην Football League.

Με γκολ των Κουίνσι, Τοτσέ (2), Χριστοδουλόπουλου ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-0 τον Παναιτωλικό, πέτυχε την πιο ευρεία νίκη του (μετά το 4-0 επί του Εργοτέλη) και πάει με φόρα στα πλέι-οφ ενώ ο αντίπαλος του κατευθείαν στην Football League.

Ο τιμωρημένος από τον Φερέιρα για την καθυστερημένη προσέλευση του σε προπόνηση της προηγούμενης εβδομάδας, Κουίνσι επανήλθε στην 11αδα και έδειξε έμπρακτα την μεταμέλεια του με το γκολ που σημείωσε στο 18΄.  Ήταν το 4ο φετινό και το πρώτο του μετά από 9 αγώνες.


 Το γρήγορο γκολ (18΄) έδωσε στους «πράσινους» τον αέρα της υπεροχής και έκανε τα πόδια των φιλοξενούμενων ακόμη πιο βαριά. Ο Παναιτωλικός πέτυχε γκολ στο 51΄ με τον Εζενγκουέλε αλλά το «πήρε» ο βοηθός έχοντας υποδείξει τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ. Στο επόμενο λεπτό ο Τοτσέ έκανε το 2-0 και το ματς τελείωσε. Τα κερασάκια στην τούρτα έβαλαν οι Τοτσέ (82΄) Χριστοδουλόπουλος (85΄).


Ο Γιώργος Καραγκούνης συμπλήρωσε 300 αγώνες στο πρωτάθλημα και ο Νίνης 100. Ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε 19 παιχνίδια χωρίς να δεχθεί γκολ στο α΄ ημίχρονο. Η σημερινή ήταν η 5η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα. Χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ. Ο Ταμπάκης έγινε ο 5ος τερματοφύλακας που υπεράσπισε την πράσινη εστία τη φετινή σεζόν. Αξιοσημείωτα ρεκόρ στην αυλαία της κανονικής περιόδου.


Ο Παναιτωλικός, που χρειαζόταν τη νίκη για να ελπίζει στο θαύμα, δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια τον γηπεδούχο και αποχαιρέτησε την Σούπερ Λιγκ. Θα μπορούσε ίσως να σημειώσει ένα γκολ. Δυστυχώς για αυτόν δεν υπήρχε κοινό να τον χειροκροτήσει στην τελευταία του εμφάνιση καθώς το ματς έγινε κεκλεισμένων των θυρών.


Τα πλάνα των προπονητών


O Ζεσουάλδο Φερέιρα έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούν παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και παρέταξε την ομάδα με το εξής σχήμα: Τερματοφύλακας ο Κοτσόλης, στην άμυνα, δεξιά ο Βύντρα αριστερά ο Σπυρόπουλος με κεντρικό δίδυμο τους Καντέ, Σαριέγκι. Στον άξονα τους Βιτόλο, Καραγκούνη, στις πτέρυγες τους Ζέκα (δεξιά), Κουίνσι (αριστερά) και στην επίθεση τους Τοτσέ, Ρούντολφ.


Ο Γιάννης Νταλακουρας, από την πλευρά του κατέβασε τον Παναιτωλικό με τους: Τζενάμο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Παλαιολόγο (δεξιά), Άντι (αριστερά), Ντολεζάι, Εζενγκουέλε (στόπερ), στη μεσαία γραμμή τους Κούσα (αμυντικό χαφ), Φερνάντες, Ρότσα και στην επίθεση τους Καμαρά, Μπουμάλ και Πασάς.


Με 8 νέους παίκτες στην 11αδα σε σχέση με το προηγούμενο ματς ήταν φυσικό ο Παναθηναϊκός να χρειαστεί χρόνο μέχρι να βρει τα πατήματά του στο γήπεδο. Είχε κεφάτο το Ρούντολφ ο οποίος έπαιρνε πολλές πρωτοβουλίες και ταλαιπωρούσε την άμυνα των φιλοξενούμενων.


Το “συγγνώμη” του Κουίνσι

Τον Ούγγρο υπολόγιζαν αλλά από τον Κουίνσι την έπαθαν. Ο Γκανέζος στο 18΄ βρήκε χώρο από τα αριστερά και εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του έφτασε σε θέση βολής και πλάσαρε ιδανικά τον Τζενάμο ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό και κάνοντας Γολγοθά το ματς για τον Παναιτωλικό.


Η ομάδα του Αγρινίου προσπάθησε να αντιδράσει και ο Νταλακούρας έριξε στον αγώνα τον Θεοδωρίδη αντί του Πάσα. Ο τέως «πράσινος» έβαλε τάξη στο παιχνίδι των «κιτρινομπλέ» που όμως εξακολούθησαν να έχουν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Για αυτό και ουσιαστικά δεν απείλησαν τον Κοτσόλη στο α΄ 45 λεπτο.


Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο προπονητής του Παναιτωλικού έκανε ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του ρίχνοντας στον αγώνα τον Καραμαλίκη αντί του Ρότσα. Η κίνηση του έπιασε τόπο στο 51΄ όταν ο Εζενγκουέλε πέτυχε γκολ αλλά ο βοηθός τον είχε υποδείξει σε θέση οφσάιντ. Πριν προλάβουν να συνειδητοποιήσουν τι είχε γίνει οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν το δεύτερο γκολ από τον Τοτσέ (52΄) και η σεμνή τελετή ουσιαστικά έλαβε τέλος.


Η ομάδα του Αγρινίου πάντως θα μπορούσε να παρηγορηθεί με κάποιο γκολ. Έκανε δυο τρεις ευκαιρίες μετά το 2-0 αλλά βρήκε απέναντι του τον Κοτσόλη ο οποίος μόνο σκουριασμένος από την αποχή δεν έδειχνε. Απογοητευμένος όπως ήταν ο Παναιτωλικός δέχτηκε άλλα δυο γκολ στο τελευταίο 10λεπτο που έκαναν  βαριά την ήττα του.


 Οι συνθέσεις:


Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Κοτσόλης (85΄Ταμπάκης), Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Καραγκούνης (67΄Νίνης), Ζέκα, Κουίνσι, Ρούντολφ (67΄Χριστοδουλόπουλος), Τοτσέ


Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακουρας): Τζενάμο, Παλαιολόγος, Ντολέζαι, Εζενγκουέλε, Αντι (73΄Μπελεβώνης), Κούσας, Φερνάντες, Ρότσα (46΄Καραμαλίκης), Καμαρά, Μπουμάλ, Πασάς (38 ΄Θεοδωρίδης)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.