Το Σάββατο η πρώτη «μάχη» του Διομήδη Αργους

Εχοντας ήδη πετύχει την υπέρβαση στη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία, ο Διομήδης Αργους αντιμετωπίζει το Σάββατο (18:30) στο Ισραήλ τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Τσάλεντζ Καπ ανδρών στο χάντμπολ.

Εχοντας ήδη πετύχει την υπέρβαση στη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία, ο Διομήδης Αργους αντιμετωπίζει το Σάββατο (18:30) στο Ισραήλ τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Τσάλεντζ Καπ ανδρών στο χάντμπολ. Οι «λύκοι» έχουν γίνει ήδη η δεύτερη ελληνική ομάδα, μετά το Φίλιππο Βέροιας, που αγωνίζεται στους «4» μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πλέον ευελπιστούν να επαναλάβουν το προ εννιαετίας κατόρθωμα του ημαθιώτικου συλλόγου, που είχε προκριθεί στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης. Το όνομα και η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν καθιστά απαγορευτικά τα όνειρα για την ελληνική ομάδα, η οποία θα επιδιώξει να φύγει από το Τελ Αβίβ με ένα καλό σκορ, ώστε να αυξήσει τις πιαθνότητες πρόκρισης στη ρεβάνς, που θα γίνει την επόμενη Κυριακή (29/4) στο Λουτράκι.

Παρά την κρισιμότητα του αυριανού αγώνα, η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια έδωσε δύο ματς πρωταθλήματος μέσα σε 24 ώρες (την Τετάρτη με τη ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη και χθες με τον Πανελλήνιο στο Αργος), πριν αναχωρήσει σήμερα για το Ισραήλ. Ευτυχώς από τα παιχνίδια αυτά δεν προέκυψε κάποιο δυσάρεστο απρόοπτο και ευχή όλων είναι οι πρωτοπόροι της Α1 να κατανικήσουν και την κόπωση, ώστε να προσφέρουν στο ελληνικό χάντμπολ μία επιτυχία που τόσο πολύ χρειάζεται.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι η πρώτη ομάδα από το Ισραήλ (μία χώρα χωρίς παράδοση στο χάντμπολ) που φτάνει τόσο ψηλά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το καλό για τον Διομήδη είναι ότι έχει μία καλή εικόνα από την αντίπαλό της, η οποία στη φάση των «16» αντιμετώπισε τον έτερο εκπρόσωπο της Ελλάδας στη διοργάνωση, ΑΣΕ Δούκα, τον οποίο απέκλεισε με δύο οριακές νίκες (27-26 στο Τελ Αβίβ και 21-20 στην Αθήνα). Νωρίτερα, η Μακάμπι είχε αποκλείσει δύσκολα την τουρκική Ανκαρα Σπορ, από την οποία έχασε 25-18 στην Αγκυρα αλλά τη νίκησε 32-23 στη ρεβάνς, ενώ στους προημιτελικούς ξεπέρασε το εμπόδιο της σλοβένικης Μάριμπορ Μπράνικ με μία νίκη (31-29) και μία ήττα (29-28), δίνοντας και τα δύο ματς στο Ισραήλ. Εχει στις τάξεις της τρεις Σέρβους (τον τερματοφύλακα Τζόρτζεβιτς, τον Μπόσκοβιτς και τον Μίτροβιτς που πέρυσι έπαιζε στον ΠΑΟΚ) και έναν Ουκρανό (Βίριχ), αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φόβητρο.

Διαιτητές της αυριανής αναμέτρησης θα είναι οι Αζέροι Βαγκίφ Αλίγιεφ και Αλεκπέρ Αγκακισίγιεφ.
Στον άλλο ημιτελικό συγκρούονται αύριο στην Πορτογαλία η Σπόρτινγκ Λισαβόνας με την ελβετική Βάκερ Τουν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.