Την ισοπέδωσε! (video)

Ο Ολυμπιακός έδειξε τα δόντια του κόντρα στην Μπαρτσελόνα καθώς διέλυσε τους Καταλανούς με 74-62, ξεκινώντας ιδανικά τις υποχρεώσεις του στο ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός έδειξε τα δόντια του κόντρα στην Μπαρτσελόνα καθώς διέλυσε τους Καταλανούς με 74-62, ξεκινώντας ιδανικά τις υποχρεώσεις του στο ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας. 

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου με «όπλο» της την ασφυκτική άμυνα, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Μπαρτσελόνα, την έπνιξε στο ΣΕΦ και ξεκίνησε ιδανικά τη δεύτερη φάση του θεσμού. 

Κορυφαίος σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Σπανούλης με έντεκα πόντους μετρώντας 4/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα και εννιά ασίστ ενώ αρκετά καλός ήταν και ο Χάντερ με δέκα πόντους. 

Στην αντίπερα όχθη, ο Τόμιτς προσπάθησε να σώσει την παρτίδα για την ομάδα του σημειώνοντας 16 πόντους αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του. 

Δεν του βγήκε το isolation game

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε αρκετά νευρικός στο παρκέ του ΣΕΦ. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν μπόρεσαν να βρουν τις αδυναμίες της Μπαρτσελόνα για να μπορέσουν να φτάσουν με ευκολία στο καλάθι με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επιθετικός ρυθμός από πλευράς γηπεδούχων. 

Απ’ την άλλη, η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί στο έπακρον κάθε miss match που δημιουργείτο κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Τόμιτς να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στον Μιλουτίνοφ μέσα στο «ζωγραφιστό». 

Εκτός αυτού, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους στα ριμπάουντ, είχαν δώδεκα έναντι μόλις πέντε της Μπαρτσελόνα ενώ μέσα στη ρακέτα το ποσοστό τους ήταν ιδιαίτερα χαμηλό, μόλις 22%, μετρώντας 2/9 δίποντα. 

Ωστόσο, οι Πειραιώτες δεν το πλήρωσαν αφού βρήκαν πόντους μέσα από τις βολές με τον Παπαπέτρου με μετράει 5/7 βολές και οκτώ πόντους στο πρώτο ημίχρονο. 

Πίεσε και επιβλήθηκε

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του Ολυμπιακού άλλαξε άρδην. Ο Τζέιμς ρίχτηκε στη «μάχη» και δικαίωσε τον Σφαιρόπουλο καθώς μέσα σε πέντε λεπτά σκόραρε έξι πόντους μετρώντας 3/5 δίποντα. 

Απ’ την άλλη, η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα ελεύθερα σουτ που της έδιναν οι ερυθρόλευκοι χωρίς ωστόσο να μπορέσει να επιβάλει το ρυθμό της. 

Ο Ολυμπιακός απ’ την άλλη, με «όπλο» του την ασφυκτική άμυνα βρήκε ενέργεια και ρυθμό ξεσηκώνοντας με αυτό τον τρόπο το φίλαθλο κοινό του ΣΕΦ, σε αντίθεση με τους Καταλανούς, οι οποίοι θα λέγαμε ότι έπαιζαν άμυνα με τα μάτια. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μαχητικότητας των γηπεδούχων ήταν και τα 23 ριμπάουντ που πήραν στο πρώτο ημίχρονο την ώρα που η ομάδα του Πασκουάλ είχε μόλις εννιά. 

Από το επιθετικό κρεσέντο του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να λείπει ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός των Πειραιωτών εκμεταλλεύτηκε κάθε κενό στην άμυνα της Μπαρτσελόνα σημειώνοντας επτά πόντους ενώ μοίρασε και πέντε ασίστ. 

Μάλιστα, με ένα τρομερό τρίποντο στην εκπνοή του ημιχρόνου οι ερυθρόλευκοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 13 πόντους (39-26). 

Κυριάρχησε από την άμυνα

Στην Τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν εφησύχασαν αλλά ανέβασαν περισσότερο στροφές και πίεσαν περισσότερο στην άμυνα. 

Ο Βασίλης Σπανούλης συνέχισε με το ίδιο ακριβώς τέμπο απ’ το οποίο σταμάτησε στο πρώτο ημίχρονο και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο κάθε αμυντική δυσλειτουργία των Καταλανών. 

Η Μπαρτσελόνα όμως, όπως κάθε μεγάλη ομάδα, προσπάθησε να αντιδράσει και εν μέρει τα κατάφερε στα πρώτα λεπτά με ένα σερί 7-0. Ωστόσο, ο Βαγγέλης Μάντζαρης με ένα τρίποντο σταμάτησε το σερί των φιλοξενούμενων για το 45-34 ενώ στη συνέχεια ο Σπανούλης έφτασε εκ νέου τη διαφορά στο +13 (47-34). 

Ο Ολυμπιακός είχε επιβάλει πλέον το ρυθμό του και έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει ακόμα και το +18 με ένα καλάθι του Χάντερ (52-34). 

Η Μπαρτσελόνα έδειχνε σημάδια κατάρρευσης, μπόρεσε να μειώσει για λίγο τη διαφορά με τους Ρίμπας και Όλεσον (52-39) αλλά δεν έδειχνε να έχει τον τρόπο για να πραγματοποιήσει μία ολική επαναφορά με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 56-40. 

Μπορούσε και καλύτερα

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και στο +19 (61-42) και τον Στρόμπερι σε εκείνο το σημείο να πραγματοποιεί το καλύτερο παιχνίδι του έως τώρα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. 

Ο Αμερικανός σκόραρε οκτώ πόντους με 2/3 δίποντα, 1/1 τρίποντα, πέντε ριμπάουντ και τρεις ασίστ. 

Κάπου εκεί όμως οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν λίγο με τους Καταλανούς να το εκμεταλλεύονται στο έπακρο και να μειώνουν τη διαφορά εν ριπή οφθαλμού ακόμα και στους δέκα πόντους (68-58). Όμως ο Ολυμπιακός δεν είχε όρεξη για εκπλήξεις ούτε τάσεις αυτοκτονίας με αποτέλεσμα ναι μεν η διαφορά να μειωθεί αλλά τελικά η ομάδα του Πειραιά να παίρνει τη νίκη με 74-62 και να ξεκινάει ιδανικά το ΤΟΡ 16. 

Τα δεκάλεπτα:
14-14, 39-26, 56-40, 74-62 

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζέιμς 6, Χάντερ 10, Παπαπέτρου 8 (1), Σπανούλης 11 (1 τρ., 9ασ.), Στρόμπερι 8 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 7, Αγραβάνης 6 (2), Μάντζαρης 6 (2), Χάκετ 8 (2), Αθηναίου 2.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 4, Ρίμπας 8 (2), Λαουάλ, Αμπρίνες 3 (1), Ναβάρο 1, Σατοράνσκι 12 (1), Βεζένκοφ 3 (1), Έρικσον, Σάμιουελς 7, Όλεσον 5 (1), Περπέρογλου 3 (1), Τόμιτς 16. 

Live Blog Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.