Διαθεσόπουλος: «Η εθνική γυναικών έδωσε στίγμα ότι είναι για ψηλά»

Η άρτια διοργάνωση του final-4 του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών στη Χίο, αλλά κυρίως η είδηση για την κατάκτηση του Europa Cup από την εθνική γυναικών, έκαναν ιδιαίτερα χαρούμενο τον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Η άρτια διοργάνωση του final-4 του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών στη Χίο, αλλά κυρίως η είδηση για την κατάκτηση του Europa Cup από την εθνική γυναικών, έκαναν ιδιαίτερα χαρούμενο τον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. 

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος λίγη ώρα μετά την -σχεδόν ταυτόχρονη- ολοκλήρωση των δύο τελικών δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του. «Καλή αρχή», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του, καθώς, όπως εξήγησε, περιμένει και νέες διακρίσεις από τις εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης, τόσο στην επερχόμενη τελική φάση του Europa Cup ανδρών (5-8 Απριλίου στην Κροατία), όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελόνης, τον Ιούλιο.

«Εφέτος ως ευρωπαϊκή ομοσπονδία διοργανώσαμε το πρώτο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Η διοργάνωση των γυναικών τελείωσε σήμερα στην Ισπανία και κυπελλούχος Ευρώπης είναι η Ελλάδα. Μία μεγάλη επιτυχία, που ήρθε σαν συνέχεια των προκριματικών του Βόλου, όπου περάσαμε πρώτοι από τον όμιλο, και χθες και σήμερα νικήσαμε δύο μεγάλες δυνάμεις της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, την Ολλανδία και τη Ρωσία. Αξίζουν αμέτρητα συγχαρητήρια στους προπονητές της εθνικής ομάδας, σε όλες τις αθλήτριες και σε όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά και τις βοηθάνε, διότι χάρισαν μία μεγάλη επιτυχία στην ελληνική υδατοσφαίριση, που έχει γενικότερο αντίκτυπο στον ελληνικό αθλητισμό», τόνισε αρχικά ο Δ.Διαθεσόπουλος και συνέχισε:

«Είναι η εκκίνηση για τη νέα χρονιά, έχουμε συνέχεια με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βαρκελόνη, τον Ιούλιο. Η ομάδα έδωσε τη στίγμα της ότι είναι για ψηλά. Και πρόκειται για μία νέα ομάδα, μικρή σε μέσο όρο ηλικίας. Θα ξαναχαρίσει χαρές και δόξες όπως στο παρελθόν, γιατί να μην ξεχνάμε ότι είναι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που έχει κατακτήσει Ολυμπιακό μετάλλιο και χρυσό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Καλή αρχή!».

Σε ερώτηση για την αντίστοιχη διοργάνωση των ανδρών, όπου επίσης θα μετάσχει η εθνική ομάδα, ο πρόεδρος της ΚΟΕ είπε: «Οι άνδρες έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια ότι είναι μέσα στις 3-4 κορυφαίες ομάδες του κόσμου και παίζουν πάντα για ένα μετάλλιο».

Σε ό,τι αφορά το final-4 του κυπέλλου στη Χίο, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος δεν στάθηκε μόνο στην ομολογουμένως άρτια διοργάνωση, αλλά και στην προσέλευση των φιλάθλων στο Ιωνικό κουμβητήριο, καθώς και στο γεγονός ότι και το φετινό τουρνουά κύλησε χωρίς έκτροπα. «Το final-4 του κυπέλλου Ελλάδας έγινε σε ένα νησί με τεράστια ιστορία και παράδοση στο χώρο της υδατοσφαίρισης. Η καταπληκτική ατμόσφαιρα που είδατε δύο ημέρες εδώ, το επιβεβαίωσε. Ένα γεμάτο κολυμβητήριο, με παλμό και ζωντάνια, πάντα όμως μέσα στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι, χωρίς την παραμικρή παρεκτροπή, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και το έχει ανάγκη ο ελληνικός αθλητισμός τη σημερινή εποχή, που βιώνουμε άλλες καταστάσεις σε άλλα ομαδικά αθλήματα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, ο οποίος ευχαρίστησε «το Δήμο Χίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Ναυτικό Ομιλο Χίου, που σε αγαστή συνεργασία με την ΚΟΕ διοργάνωσαν ένα από τα καλύτερα final-4 που έχουν οργανωθεί», ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον κυπελλούχο Ολυμπιακό, αλλά και τη φιναλίστ ομάδα του ΑΝΟ Γλυφάδας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.