«Ντούντα» Το άξιζε η αγαπημένη μου ομάδα

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε να πει πολλά. Ένα από αυτά ήταν πως η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού είναι από τις αγαπημένες του και πως δίκαια θα πάει στην Κωνσταντινούπολη. Ένα άλλο ήταν πως όλοι έπαιξαν για τον Ντόρσεϊ για να αφήσει και αιχμές για το «σκληρό» και αντιαθλητικό παιχνίδι της Σιένα.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε να πει πολλά. Ένα από αυτά ήταν πως η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού είναι από τις αγαπημένες του και πως δίκαια θα πάει στην Κωνσταντινούπολη. Ένα άλλο ήταν πως όλοι έπαιξαν για τον Ντόρσεϊ για να αφήσει και αιχμές για το «σκληρό» και αντιαθλητικό παιχνίδι της Σιένα.


Αρχικά τόνισε ότι «θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το προπονητικό τιμ, τη διοίκηση. Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα, με αποτέλεσμα να γεμίσει το γήπεδο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Οι παίκτες έδωσαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Συγχαρητήρια στους φιλάθλους. Δίκαια θα παίξουμε στο Φάιναλ Φορ, όπου αποκλείσαμε ένα μεγάλο αντίπαλο. Είχα πει από την αρχή πως αυτό θα είναι ένα πολύ διαφορετικό από όλα τα άλλα παιχνίδια. Το περίμενα να είναι συγκεντρωμένη η Σιένα και ό,τι θα παίξει πιο πολύ με δύο πόιντ γκαρντ. Τον ΜακΚάλεμπ και τον Ζήση και ό,τι θα μας χτυπήσει κοντά στο καλάθι με Άντερσεν και Λαβρίνοβιτς. Παίξαμε χωρίς τον Ντόρσεϊ ύστερα από ένα καθαρό αντιαθλητικό φάουλ που του έγινε. Θα πρέπει να δείξουμε την κλωτσιά που τραυματίστηκε ο παίκτης μας. Ήταν καθαρό αντιαθλητικό. Είναι τρόπος παιχνιδιού να τραυματίζονται οι παίκτες; Η Σιένα ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο, όπου το τελείωσε με 62% δίποντα και 4/5 τρίποντα. Εμείς ήμασταν υπό πίεση και δεν βρίσκαμε ρυθμό. Παρόλα αυτά είχαμε καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο. Τα παιχνίδια ήταν ζωντανά μέχρι τέλους, εκτός από το τρίτο ματς. Δεν ξέφυγε το σκορ πάνω από πέντε και 10 πόντους. Σήμερα, ανεβάσαμε το ρυθμό, είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά έπρεπε να το τελειώσουμε νωρίτερα. Στα τελευταία δύο παιχνίδια είχαμε επτά λάθη και 17 επιθετικά ριμπάουντ. Ήταν καθαρό το ματς και κερδίσαμε δίκαια».


Ο «Ντούντα» εξήγησε πως η απώλεια του Ντόρσεϊ ήταν σημαντική, όπως και η παρουσία του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και έκανε και μια αφιέρωση. «Παίξαμε για τον Ντόρσεϊ, ο οποίος ήθελε να παίξει, αλλά εγώ αποφάσισα να τον αφήσω εκτός. Ήταν συγκινητικό που ο κύριος Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έδωσε συγχαρητήρια και του υποσχέθηκα πως θα πάμε στο Πατριαρχείο. Την πρόκριση την αφιερώνω στον κουμπάρο μου τον Σάσα. Ήταν δίπλα στον Ολυμπιακό, ήταν πάντα μαζί μας, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να δει όλα τα παιχνίδια», επεσήμανε.


Οταν ρωτήθηκε για το αν είναι μία από τις αγαπημένες του ομάδες η φετινή παραδέχθηκε ότι όντως «αυτή η ομάδα είναι από τις αγαπημένες μου. Φέτος ήταν σε δύσκολη κατάσταση, αλλά η διοίκηση έκανε τα πάντα παρά το γεγονός πως ήταν έτοιμη να φύγει. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Με αυτή την ομάδα θα απολαύσουμε μπάσκετ. Προσπαθεί αρκετά. Δεν αλλάζουν οι απαιτήσεις. Ο χρόνος δούλεψε υπέρ της ομάδας και είχα πει ό,τι αν προκριθούμε στα play off, θα είναι μεγάλη επιτυχία και δύο τούρκικές ομάδες στον όμιλο. Εμείς είπαμε να δουλέψουμε σκληρά και δυνατά. Δεν έχουμε πίεση και θα το ευχαριστηθούμε είχαμε πει τότε».


Όσο για το πόσο καλύτεροι μπορούν να γίνουν οι «ερυθρόλευκοι» φέτος, είχε να υπογραμμίσει πως αυτή η ομάδα «έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Αν παίζουμε χωρίς τον Ντόρσεϊ, τον παίκτη που μας άλλαξε πρόσωπο στην ομάδα, κάτι σημαίνει αυτό. Πετύχαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι με μία ομάδα που είναι κομπλέ (Σιένα). Έχουμε και άλλα περιθώρια βελτίωσης».


Τέλος, για την κατάσταση του Ντόρσεϊ είπε πως ο Αμερικανός «συναντήθηκε με έναν από τους καλύτερος νευροχειρουργούς στην Ελλάδα, όπου του έδωσε το «ΟΚ» να παίξει. Ήρθε στην προπόνηση και είπε πως ήθελε να παίξει. Ο Ντόρσεϊ ήταν πολύ κουρασμένος από την μαγνητική που υποβλήθηκε και στο τέλος της προπόνησης μου είπε πως είχε πονοκέφαλο. Αποφάσισα να τον αφήσω εκτός και πήρα τον Βασιλόπουλο. Ήθελα έναν τόσο καλό παίκτη και άνθρωπο κοντά στην ομάδα. Δεν είναι έτοιμος ακόμα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.