Η Οργανωτική Επιτροπή της Ιταλίας απαγόρευσε τα στοιχήματα

Η Εκτελεστική Επιτροπή της CONI (Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή) ενέκρινε στη σημερινή συνεδρίασή της το σύμφωνο συμμετοχής της Ολυμπιακής ομάδας στους Αγώνες του Λονδίνου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της CONI (Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή) ενέκρινε στη σημερινή συνεδρίασή της το σύμφωνο συμμετοχής της Ολυμπιακής ομάδας στους Αγώνες του Λονδίνου. Πρόκειται για το σύμφωνο που θα πρέπει να υπογράψουν όλοι οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στην αποστολή, πριν από την αναχώρησή τους για τους Ολυμπιακούς του 2012. Μεταξύ των συνολικά 17 άρθρων που συνθέτουν το έγγραφο, ένα (άρθρο 10) αναφέρεται ειδικά στην απαγόρευση των αθλητικών στοιχημάτων. Οι αθλητές όχι μόνο δεν θα μπορούν να στοιχηματίσουν οι ίδιοι, αλλά ούτε να ενθαρρύνουν ή να διευκολύνουν κάποιο άτομο να το πράξει, με την απαγόρευση να αφορά, επίσης, την οικογένεια και το περιβάλλον τους.

Ακόμη, οι «ατζούρι» δεν θα μπορούν να δημοσιεύσουν στο twitter ή σε άλλα κοινωνικά δίκτυα ειδήσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους ή άλλων αθλητών. Σε περίπτωση παράβασης της απαγόρευσης, προβλέπεται πρόστιμο ύψους 100 χιλιάδων ευρώ. Το διοικητικό συμβούλιο επιβεβαίωσε, επίσης, ότι τα πριμ θα είναι ίδια με εκείνα που ίσχυσαν στη διοργάνωση του Πεκίνου, το 2008: 140 χιλιάδες για το χρυσό, 75 χιλιάδες για το ασημένιο και 50 χιλιάδες ευρώ για το χάλκινο μετάλλιο, ενώ για τους αθλητές των Παραολυμπιακών προβλέπονται, αντίστοιχα, πριμ 75, 40 και 25 χιλιάδων ευρώ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.