Περιοδεία στα Βαλκάνια ξεκινά ο Κοτζιάς με «αγκάθια» Σκοπιανό και Τουρκία

Διμερείς σχέσεις, Σκοπιανό και οι βλέψεις της Άγκυρας στα Βαλκάνια θα βρεθούν στο επίκεντρο Βαλκανική περιοδεία σε Τίρανα, Κόσοβο, Βελιγράδι και Σκόπια ξεκινάει σήμερα Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Διμερείς σχέσεις, Σκοπιανό και οι βλέψεις της Άγκυρας στα Βαλκάνια θα βρεθούν στο επίκεντρο Βαλκανική περιοδεία σε Τίρανα, Κόσοβο, Βελιγράδι και Σκόπια ξεκινάει σήμερα Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ειδικότερα, η περιοδεία του ΥΠΕξ ξεκινάει από την Αλβανική πρωτεύουσα, σε συνέχεια των επαφών που είχε πρν από δύο εβδομάδες με τον Αλβανό ομόλογό του Ντιτμιρ Μπουσάτι,για την επίλυση των ανοιχτών διμερών θεμάτων, όπως γράφει σήμερα η αλβανική εφημερίδα Albanian Daily News. Στη συνέχεια θα βρεθεί στην Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και η προσπάθεια της Άγκυρας να αυξήσει τη σφαίρα επιρροής της στα Βαλκάνια, μετά και την πρόσφατη απαγωγή από το Κόσοβο οκτώ Τούρκων υπηκόων, οι οποίοι κατηγορούνται από την Άγκυρα ως γκιουλενιστές.

Την Τετάρτη επίσης ο κ. Κοτζιάς θα βρεθεί στο Βελιγράδι, όπου θα συζητήσει διμερή θέματα, καθώς και το φλέγον για τη Σερβία ζήτημα της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Ακόμη, στο τραπέζι του διαλόγου θα βρεθεί και το ζήτημα των Σκοπίων, που ενδιαφέρει και το Βελιγράδι, λόγω της γειτνίασης των δύο χωρών. Την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στην Οχρίδα με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Ντιμιτρόφ, μετά την ενημέρωση που παρείχαν και οι δύο στις πολιτικές και πολιτειακές ηγεσίες των δύο χωρών για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.